Замахните од метала својим цртежима и фотографијама

Мирни градић, који се смирује након напорног рада, ублажава стрес и подиже расположење - естетски уређена метална вртна љуљачка ће се носити са свим тим задацима. И они ће постати дугорочни пратиоци како за мирне активности у слободно вријеме за одрасле тако и за бучну забаву дјеце.

Такав елемент пејзажа је способан да обавља вишесмјерне задатке. Ово је мали кутак за обнављање снаге и начина да се деца забављају, и места за читање сама и на два дела, и само платформа за комуникацију са домаћинствима, пријатељима. Разговор ће постати поетичнији и искренији, када умјетност вртне умјетности порасте. И разрадићемо како да направимо љуљачке сопственим рукама од метала.

Опис и врсте

Свинг метал се може поделити у неколико категорија. Треба их узети у обзир, узимајући у обзир различите критеријуме:

Број седишта

сингле свингсмултипле свинг

Једна одрасла особа или дијете или неколико људи - зависи од броја домаћина и гостију. Ви сами бирате скице за љуљање, знајући ваше потребе и број људи који ће их користити. Можете направити и једну и више варијанти, стављајући их на различита места.

Љуљашке за једну - ово је одлична опција која је погодна за малу породицу. Поготово ако на парцели постоје скривена мјеста са сјеновитим дрвећем. Овдје се можете удобно смјестити, окружени књигама и јастуцима. Дечији кутакобично поред куће, испред прозора.

За компанију је погоднија вишенамјенска љуљачка за властите руке, смјештена на веранди, на отвореном камину или роштиљу. Најчешћа варијанта је дизајн за двоје, највише три одрасле особе.

позиција тела

Може бити хоризонтална или вертикална. Већина опција за земљишну парцелу је намијењена за сједење. Али, могуће је, показати духовитост и фантазију, да урадимо нешто попут љуљачке. Тада ћете свакако добити идеално мјесто гдје се можете протегнути до краја, полако се љуљајте и уживајте у миру.

форма седишта


Метална конструкција вам омогућава да не ограничавате машту у овом параграфу. Сједала могу бити у облику столице, кауча, кауча, круга, овала, чахуре, равне плоче. А фотографије показују ову разноликост. Имајте на уму да су неки облици (столица, круг) само за једну особу. Остали су прилагођени за истовремени смјештај неколико особа.

Шта можете учинити

Основни материјали - цеви, шипке, траке, кругови од челика, алуминијума или других легура. Радни век метала ће трајати ако је поцинчан или покривен нерђајућим челиком.

Такође, потребни су вам ланци за постављање љуљачке на врт или оквир. За већу естетику могу бити прекривене биљним влакнима, на пример, од кокоса.

Процес стварања и инсталације

планирање

Свака љуљачка је постављена за људе, тако да ћете прво одредити ко ће их користити и за коју сврху. Могућности за децу треба да буду удаљене од зидова, ограда, околних стабала и других вертикалних препрека. Снажно се љуља, дијете може ненамјерно ударити. Иста ограничења важе и за чврсте или резне објекте.

Боље је сами поставити објекат у сеоској кући гдје можете видјети врт и цвјетне гредице. Или друге привлачне елементе пејзажа. И најбоље је то радити у сјеновитом кутку парцеле. Далеки вртни травњак у дубинама је погоднији за контемплацију и читање.

Реализујући главни задатак и оцртавајући место у пејзажу, идеја мора бити отелотворена на папиру. Ваша скица може бити јединствена, али морате узети у обзир основне принципе стварања. Неки цртежи вртних љуљачки од метала властитим рукама су наведени у наставку. Ови дизајни су универзални, тестирани у пракси и успјешно функционирају.

Цртежи свингера у облику слова А и П

Цртежи љуљашке са надстрешницом

Алати

Приликом самосталног прављења вртних љуљашка од метала, битни помоћници током инсталације ће бити:

 • Рулет и ниво.
 • Бугарски са металним дисковима.
 • Пила за пиљење, клијешта, тестера, хватаљка и чекић.
 • Електрична бушилица за обраду металних и дрвених површина.
 • Апарати за заваривање и заштитна опрема при раду с њом.
 • Кључеви, одвијач.
 • Лопата, вртна бушилица.
 • Сликарствоприбор (четке, антикорозивни прајмер, боје на металу, ако је потребно - мокро и лакирање за дрвена седишта).

Сада ћемо набројати оне материјале које треба прикупити прије него што се направи љуљашка у земљи, поред самих цијеви:

 • Углови од метала.
 • Прибор за шипке за причвршћивање, сидра.
 • Вијци (заједно са наврткама, подлошкама и Гровер).
 • Куглични лежајеви, завртњи за наплатке, карабини са опружном блокадом или навојном спојницом.
 • Лист од поликарбоната или другог материјала за надстрешницу.
 • Бетон, цемент.

креирање

Ова фаза се може подијелити на три дијела - монтажу, инсталацију и бојење. Они ће ићи брзо и лако ако је локација исправна, а претходни цртежи и величине су добро израчунати. Након обављених потребних мерења, од припремљених епрувета одсеците делове потребне дужине за оквир и седиште.

Ако је седиште дрвено, онда га стисните и добро обријте. Просечна дужина седишта за једног је 50 цм, тако да ако има више људи, ова бројка може достићи и до 1,5 м. Она је заварена са одступањем назад на 10-15 ?.

Вратимо се на стуб. Како направити врт љуљачке на своју властиту? Класични облици за то - у облику слова А или П. За прву варијанту, прво се производи правоугаона ослонац, који даје чврстоћу оквира помоћу цеви или шипки. За њих можете заварити куке које изводеулога причвршћивања и продубљивање до тла за 1 метар. Ове 4 шипке су фиксиране у угловима правокутника и бетона.

Свинг у облику слова А

Важно!У дубинама, прво напуните дробљени камен, чврсто га газите, и тек онда напуните смјесом цемента и песка, или бетона. Предложени видео на крају чланка јасно илуструје овај процес.

Летња љуљашка у облику слова П састоји се од два вертикална ступа и једног крижања између њих. Може се заваривати или причвршћивати вијцима са сигурносним наврткама. Везани једни с другима, потпорни дијелови се такођер копају у земљу и лијевају бетоном. Додатну стабилност ће им пружити два угла са штаповима који се спуштају до 1 метра, где ће такође бити бетонирани или испуњени цементом.

Свинг у облику слова П

Када је носач постављен, и раствор ће пресушити, почните да висите седиште. Најчешће се користи ланац од поцинкованог метала, челичних шипки или дебелог ужета. Бушењем углова рупе, причвршћивањем за њих карабина одоздо, приањање уз суспензију, а на врху се причвршћују за обруб. На исти начин, они инсталирају висеће вртне љуљашке од метала на властитим верандама, гдје нема костура.

Правоугаоне цеви ће помоћи да се направи основа за визир. Они су заварени заједно, а затим заварени на горњи пресек под углом. Затим завртњи фиксирају поликарбонатне плоче.

Прелиминарна и темељито брушена цијев будућих љуљашка за одмашћивање са растварачем и третирана са глифталатним тлом. Површина је покривенаобојите жељену боју (уље, водоотпоран). И још боље - са алкидном емајлом или гуменом бојом. Задњи се наноси на први слој или чак и без њега, може се бојати на металним и дрвеним површинама.

Извучени су цртежи металне љуљашке и главне тачке њиховог стварања. Варијације се могу мало разликовати у детаљима, али конзистентност и алати ће бити исти.

Безбедност

Прије заваривања љуљашке, имајте на уму да што је већи терет на њима или њихова озбиљност, то више мора бити причвршћивача. Поузданије је инсталирати вишеструке носаче (два, четири), равномјерно дијелећи тежину.

Израда вртних љуљачки властитим рукама, њихово вјешање за дрво може бити опасно. Не на сваком делу има тако високих дебла са снажним гранама које могу да издрже амплитуду честих руптура. Чак и ако се нађу, величина не гарантује снагу подршке.

Површине у изградњи не би требале имати камење, оштре рубове, тврде зидове и још више борбених објеката. Меки травњак или песак је добро прилагођен, а када случајно падне, омекшава ударац, не остављајући никаква озбиљна оштећења. Седиште можете додатно покрити меким материјалом или тканином, стављајући га у дизајн љуљачке.

Брига о љуљачкама

Са свим предностима таквих љуљашка да би им дали значајан недостатак - временом хрђају. Посебно је тешко ријешити се хрђе у завојима. Да би се спријечио овај процес помоћи ће посебан реагенс, претварач хрђе, способантрансфер металног оксида у филм. Веома је издржљив, наставља да остаје на том подручју, иу блиској будућности ће омогућити да се заборави на корозију. Након третирања површине хемијских реагенса, након сушења, нанети боју на врх.

Подмажите делове на спојевима уља, овај алат ће вам помоћи не само од шкрипања, већ и продужити век трајања. Поготово ако су директно склони атмосферским падавинама.

Парцеле многих породица већ задовољавају своје господаре овим једноставним, али важним елементом сеоског одмора. Разноврсност металних љуљачки направљених властитим рукама ће бити још једна манифестација ваше бриге за ваше најмилије, њихов комфор и задовољство.