Закључавање магнетно за унутрашња врата: ваљак, кугла, електромеханички

Врата нам омогућују да одвојимо свој лични простор, да се заштитимо од инвазије непозваних гостију и да контролишемо температуру и буку у просторији. Наравно, само по себи, то је само платно од дрвета, челика, пластике или стакла, које је фиксирано с једне стране и лако се може гурнути у страну.Да бисте могли да га затворите, блокирајући улаз, покријте то, не бринући се о изгледу фиоке или потпуној видљивости собе, потребан је засун. Магнетна верзија браве за унутрашња врата је прилично популарна, али је вриједна пажње и других начина фиксирања врата у затвореном положају.

Примена опреме у дневној соби

Избор замка често пада на раме купца. Модели врата прилагођених или прилагођених врата често пружају неколико типова браве, од којих купац или посетилац складишта може да изабере жељени образац. Овдје не требате само оцјењивати изглед, већ и размишљати о удобности браве и ручке, што је посебно важно, ако кућа има дјецу, сигурност, издржљивост и трајност дијелова.

У кући или стану увијек има неколико врата. Чак и ако је то апартман-студио, врата купаонице и тоалета су витална. С тим у вези, вредно је запамтити да се дршка и бравица на вратима рефлектују на спољашњост просторије и дају му додатни шарм или свакодневну рутину. Пре него што почнете да бирате прибор за врата, важно је да истакнете неколико тренутака. Прибор за улазна врататребало би бити масивније, браве - напредни ниво заштите. Ово је посебна категорија браве и веће и трајније металне оловке.

Када је у питању унутрашњи простор, овдје су важни функционални захтјеви. Ручка за купатило и тоалет мора бити опремљена бравицом, која ће вам омогућити да се затворите изнутра. Није потребно за врата у другим собама, али би требало да одаберете моделе који вам још увек дозвољавају да чврсто покријете врата. Ако требате опремити један од помоћних просторија, на примјер, викендице, гараже, одаберите оловке једноставне, али издржљиве конструкције.

Квака за врата

Размотрите специфичности избора ручке за затварање унутрашњих врата. Овај систем за монтажу омогућава да врата на захтев власника буду затворена, али брава није обавезно укључена, тј. Њен механизам је више погодан него за заштиту. Према врсти конструкције, ручке врата могу бити круте или округле, које се називају и ручице. Дугме је једноставна полуга, која директно комуницира са малим засуном. Када се притисне на ручку, она улази у крило врата и олакшава отварање крила врата.


Дизајн пресс механизма "за антику".

Када затворите врата, спустите ручку и на тај начин канџама пружите други притисак. Таква ручка је погодна за унутрашњи простор. Може имати различите стилске стилове. Легура из које је израђена може се обојити под било којом бојом металних нијансиСтварајући ефекат "антиквитета", бојање може бити у било којој боји. Често су такве оловке опремљене уметцима емајлираног премаза са нацртаном шаблоном.

Метални део обично има рељеф који украшава дршку и даје јој особност. Линије могу бити глатке или ће геометрија бити наглашена у моделу.

Дугме - оловка.

Причвршћивање ручке-засуна за унутрашња врата може се извести на шипки или округлом постољу. У случају причвршћивања на металну шипку, бравица може бити постављена нешто ниже, што се може отворити кључем.

Нобби је прилично уобичајен у становима и кућама. Брава се ријетко руши у овај модел, често се користи засун врата. Принцип рада је једноставан - када окрећете језичак за ручку у вратима, довољно је само мало повући врата и отворити се. Ова ручка је згодна јер се не може дотакнути, дијете је неће погодити, јер је њен облик равномјернији и не садржи прекомјерне перформансе.

Непокретни тип засуна.

За купатила и тоалете направљени су модели у којима је бравица за закључавање опремљена додатним вентилом који блокира ручку. За унутрашња врата овај изум је такође погодан. Постоје модели у којима је с једне стране такав вентил, а на другој - отвор за кључ.

Стационарне ручке су једноставније од уређаја. Прилично су равномерно исечене на површину врата или причвршћене вијцима. Они не укључују никакве уграђене механизме. Таква ручка може отворити врата за која се отварапринцип купеа, односно гурања у страну. Таква ручка може бити опремљена обичном бравом, која је закључана на кључу. У том случају, може бити сигурно затворено ако напустите објекат.

Вентили за врата помоћу магнета

Модерни грађевински производи одавно су укључени у наше животе. Браве су такође прилично различите. Висећи модели су прошли, и остају само у техничким просторијама и руралним објектима. Механички позиви се и даље користе свуда, али не тако поуздано и практично. Интересантан систем затварања врата - електромагнетна реза. На вратима се лако поставља, не захтева додатне манипулације.

Принцип рада односи се на снабдијевање струјом метала са посебним магнетним својствима. Сидро се поставља на језичак, на статичко језгро.

Метална плоча сидра се привлачи у другу половину дворца кроз магнетно поље које се формира током струје. У овом случају, чврстоћа врата у посебним случајевима може бити до 1000 кг. Ова врата се отварају посебним кључем, она садржи посебан код. који се очитава у систему и служи као сигнал за квар електромагнетног кола, што доводи до отварања врата.

У случају када се користи магнетна квака, кључ може бити и обрнути рад - напон напајања на вратима. Овај систем закључавања добро ради у пословном простору. Отпоран је на температурне промене и ниво влаге, као и дуже ношење, због недостатка увлачењадетаљи.

Степен заштите таквог замка зависи од произвођача.

За удобност употребе, произвођачи препоручују инсталирање врата за затварање врата, могу се уградити у мрежу или инсталирати извана.

Популарна на тржишту врата за балконе и лаке моделе унутрашњих врата је ролетна. Добро је за врата у стамбеном простору, али се брзо може истрошити када је превише оштар да би се отворио и погрешно користио. Принцип рада је ваљак, који је повезан са опругом и уметнут у тело врата.Када су врата затворена, ваљак улази у шипку и помера се да се забрави у жлеб. Да бисте отворили врата, потребан вам је лагани потисак, који ће поново покренути ваљак. Сила задржавања омогућава да се врата не отварају под утицајем промаје. За савршен рад уређаја, прије свега, потребно је строго поштивање инсталацијских захтјева. У истом подручју лаких врата користи се куглични затварач. Мање је издржљив и није погодан за метална врата.

Засун са механичким принципом рада користи засун за пластична врата, међутим, овај дизајн се брзо истроши, а само једно незгодно кретање може га учинити неприкладним. У том смислу, такав уређај је неприхватљив за канцеларију у којој ће се оловка често користити.

Препоруке купцу - непрофесионално

Ако сте отишли ​​у дућан крај ручке за унутрашња врата, размислите о каквом материјалу и стилу бисте дошли. То у великој мери зависи од тогатрошак и трајност производа. Фотографија ручке и браве на вратима често краси портфолио дизајнера који су успели да комбинују практичне предности, жеље купаца и лепоту.

Ако се поправите, питајте свог саветника за савет. Недавно се чују све више позитивних коментара о бравама новог типа, укључујући и електромеханичку браву. Ако вам је потребна оловка за пословни простор или врата која се користе свакодневно, ова опција ће бити и уносна и погодна. Фокусирајте се на своје укусе, фотографије дизајнерских пројеката и рецензије купаца, а онда ће вам бити лакше да покупите неопходну опрему за врата ваше куће, викендице или радног простора.