Загревање скакача преко прозора

Како извршити загревање џемпера изнад прозора - ако знате одговор на ово питање, онда ће бити могуће смањити губитак топлоте у кући, као и заштитити прозоре од могуће кондензације. Овај чланак ће бити од користи у првом реду због чињенице да је тек почео да гради свој дом. Чак иу фази уградње прозора и отвора врата треба водити рачуна о поузданој и топлинској изолацији бетонских попречних носача.

Армирани бетонски мостови преко различитих отвора (прозори, врата, гаражна врата, итд.) Преузимају терет од зидова од опеке на себи. По конструкцији, скакачи су равни и шипки, једноставни или ојачани арматуром. Израђене су од арматуре и бетона, тако да је проводник за ослобађање топлоте из просторије. Загријавањем прозора за скакач, боље ћете задржати топлину у кући.

Да ли је неопходно изоловати бетонски џампер прозора

Бетонска узда је дио конструкције зидова од опеке који се преклапају с врхом прозора или врата. Овај дизајн захтева топлотну изолацију, јер бетон има високу топлотну проводљивост и представља "хладни мост". Ако се одлучите да смањите трошкове за гријање куће зими, онда је прије свега потребно изолирати све бетонске мостове.


Изглед кондензата на стакленој плочи током зиме

Топлота из грејне просторије пролази кроз све површине: зидове, плафон поткровља, под у приземљу и прозорске отворе. Што брже загрејете фасаду куће, то је мањи губитак топлоте због спољних зидова у зимском периоду. То је тоодноси се и на бетонске мостове у зиду од опеке, јер су то "мостови хладноће" - на мјестима гдје се одвија максимални пријенос топлине.

Дугогодишње искуство у коришћењу метал-пластичних прозора са модерним двоструким остакљеним прозорима сугерише да је због њихове инсталације могуће повећати уштеду енергије куће на 25%. Ако додатно загрејете темељну траку, прозорске клупчице и косине, уштеда енергије ће се повећати на 40%. Дакле, не треба размишљати о томе да ли је боље загријати бетонске мостове преко прозора, већ дјеловати.

Загревање џемпера преко прозора сопственим рукама

Правилно загревање конструкција увек напољу, јер ће унутрашња изолација замрзнути површину. Стога, приликом постављања или сипања џемпера најбоље је оставити 25-50 мм за полагање пјене на скакачу са улице. Са самоносивим мостовима са бетоном можете подијелити структуру на два дијела, стављајући комад пјене у средину.

Како се загрева прозорски скакач споља

Загријавајте скакач за прозоре властитим рукама

То је јефтиније и лакше за употребу као термоизолациона пена или екструдирани пјенасти полистирен. За почетак, вањска површина краткоспојника се чисти од прашине и прљавштине, ако је потребно, нивелира. Ако у зиду има пукотина, онда их треба полагати. Даље, цела површина је третирана пенетрацијском хидроизолацијом или је базирана.

Плоче гријача се режу на потребну величину и лијепе на површину за монтажну пјену. Такође је могуће инсталиратикористити пјенасти полистиренски адхезив. Ради поузданости, гријач је причвршћен на плочицу, а све пукотине и шавови су положени са монтажном пјеном. Када топлотну изолацију фасаде под споредни колосјек, можете користити минералне вуне за загријавање падине пластичног прозора.

Прекомерна монтажна пена се одсече након што је запечаћена. Надаље, топлотна изолација мора бити заштићена од ултравиолетних и атмосферских падавина. За ову намјену површина се лијепи решетком боје и прекрива гипсом. За обраду падина користе се и ПВЦ плоче, споредни колосијеци и други материјали. Размотримо још унутрашње загревање, јер није увек могуће заштитити објекте од улице.

Како изоловати џампер прозора изнутра

Шема загријавања прозора скакача властитим рукама

Потреба за топлотном изолацијом скакача обично се јавља код власника циглених кућа и других зграда. Али није увек могуће исправно изоловати џемпер изнад прозора са улице. На пример, приликом изградње приватне куће, узето је у обзир даље полагање гријача или фасаде која је већ покривена споредним колосијеком. У овом случају, потребно је направити самоизолациони унутрашњи довратник или прозор.

Када изолујете џампер изнутра, можда имате неке потешкоће. Због замрзавања бетона и одлагања росишта према топлом простору, кондензација може пасти на бетонску границу. Али ако немате избора, онда треба да изаберете пјенасти полистирен за рад. Топлинска изолација се лијепи на површину косине помоћу монтажне пјене илилепак

Како изоловати мостове у зиду од цигле

Обично се изолација финске подлоге, пилинга и других бетонских конструкција изводи споља. Чињеница је да када изолација мостова у зиду од цигле са стране топле просторије, дизајн ће и даље замрзнути. И онда постоји опасност од кондензације на падинама. Међутим, унутрашња декорација грејача је дозвољена, ако је немогуће радити са улице.


Губитак топлоте приватне зграде кроз изградњу

Како загрејати мостове преко врата

Проблем топлотне изолације премосника за врата није толико битан, јер у многим домовима улазна врата не иду равно на улицу и на веранду. Ако је изолација џампера још увек неопходна, онда користите технологије које су раније описане, јер се дизајн џампера за врата и прозоре не разликује.

Многи власници приватних кућа, гдје улазна врата воде директно до улице, суочавају се с проблемом појаве кондензације на падинама и крила врата зими. У том случају топлотна изолација џампера преко врата неће помоћи. Да би се постигао нестанак влаге и влаге на улазним вратима помоћи ће само квалитетна изолација веранди или тријемова у приватној кући. Најбоље је да се фитинг још загреје.

Како загрејати џемпер преко гараже

Изолација бетонске баријере најбоље се врши у фази њеног излијевања или слагања. Приликом лијевања краткоспојника у оплату постављају се пјенасте жбуке одговарајуће величине. Једна пећ је ванбродска, другамора да раздвоји џемпер на две половине (види фотографију). Пратећи ове савете моћи ћете да смањите трошкове за грејање куће или гараже сопственим средствима.