Загревање прозора за шведску технологију властитим рукама: фото, видео инструкција

Многе зграде често се сусрећу са дрвеним оквирима старих дизајна. Из разних разлога нису замењени пластичним аналозима - неко је збуњен присуством полимера у кући, другима једноставно недостаје свеж ваздух. Често су у дрвеним кућама и трупцима монтирани прозори са дрвеним оквирима, јер су идентични по структури и визуелно боље усклађени. Међутим, овај материјал нема увек квалитативне карактеристике за звучну изолацију или топлотну изолацију, за разлику од модернијих аналога. Неопходно је користити додатне технологије, што омогућава да се топлина задржи у затвореном простору. У ту сврху користи се изолација прозора шведском технологијом.

Разликовна карактеризација процеса

Такав процес се разликује по приступачној вриједности и високом резултату. Тиме се осигурава очување еколошки прихватљивог материјала из којег се израђују оквири. У том процесу, такви "традиционални" материјали за операцију, као што су пена или вуна, се не користе, више се не ради о употреби филма, јер је сам оквир довољно изолован.

Такође није потребно користити спајалице или глутинску мешавину, која се суштински суши дословно кроз сезону или у другу. Црампони су краткотрајни у овој ситуацији, јер под утицајем влаге могу подвргнути корозији и сломити се. Нанесите силиконске заптивке такође треба да буду тачне, наносите их само на очишћену површину и оставите да се суши неколико сати, без затварања наОвај прозор.

Еуро-Стрип сеалер, који се увлачи у припремљени жлеб

Назив изолације дрвених прозора по шведској технологији добивен је у регији, која нуди кориштење сувремених материјала и технологије.

Основа "шведске изолације" користи се у скандинавским земљама, цевасте заптивке од специјалног гуменог материјала. Живот ове заптивке, како кажу произвођачи, није више од једне деценије.

Према неким прегледима, изолација прозора под шведском технологијом може се показати проблематичном за самопримјену. Ово је због следећих фактора:

 • захтева одређени алат за процес;
 • потребне вјештине за обављање неких операција;
 • требате одабрати квалитетан материјал.

За вријеме реконструкције бит ће потребно радити с резачем по ободу врата како би се изрезао утор за лик.

суштина технике

Загревање и поправљање прозора под шведском технологијом пружа могућност да се обезбеди највиши могући квалитет заптивања оквира прозора.

Редослед радова код изолације прозора по шведској технологији

 • За почетак, жљеб специјалне конфигурације се реже дуж периметра свих врата.
 • Опремљен је цевастим заптивачем на бази силикона са технолошким делом.
 • Извршава се "слетање" наочала на заптивач.

Међутим, за очигледну једноставност, вреди размотрити то у нашемземља практично није потпуно равноправна у складу са шведским нормама прозора и оквира, тако да морате почети са њиховом поправком.

Области притиров протругиватсиа. Пукотине се морају умјетно смањити подешавањем затварача или помоћу трачница. Оловке, по правилу, подлежу замени, заједно са коморама за отпад и опремом. Када детектују стакло са пукотином, оне се замењују. Тек након обављања таквог посла, вреди обавити директно печаћење. Овај комплекс радова најчешће се мора изводити на сваком прозору.

ВИДЕО: Загревање прозора под шведском технологијом

употребљена заптивна маса

Силиконска гума, на пример, је материјал из ЕУРО-СТРИП концерна "ВАРНАМО" у процесу изолације. Има следеће позитивне карактеристике:

 • отпорност на хабање;
 • еластичност;
 • трајност;
 • отпорност на влагу.

На складишту постоји природна гума. Материјал је у стању да издржи температурне промене у опсегу -52 ° Ц + 128 ° Ц. Такође, његова површина практично није подложна боји или прљавштини. Произвођачи нуде 20 година гаранције за своје производе.

Убачен у заптивни силикон

Приликом одабира цијеви за загријавање прозора иза шведске технологије, ваља се фокусирати на обиљежавање. Латинска слова указују на могуће уклањање параметара размака:

 • Д - 4-7 мм;
 • П - 3-5 мм;
 • Е - 2-3,5 мм.

Ако изаберете веома мали параметар, пукотина ће такође остатиКада изаберете превелики заптивач, могу се појавити проблеми са затварањем прозора.

Припрема за рад

Потребно је спровести визуелну и општу дијагнозу стања оквира. У доњем делу где кондензација иде, не сме бити оштећења. Ако тамо нађете пукотине, потребно је размазати, заспулкалити и обојити подручја.

Када детектујете опуштање на шаркама, мењамо овај прикључак. Прозор се не смије спуштати, обавезан је да се слободно отвара без изобличења и празнина. Ако је потребно, демонтират ћемо оквир да га замијенимо.

Главни радови

Шведска технологија изолације дрвених прозора властитим рукама захтијева доступност потребног алата. Оне укључују:

 • глодање ручне машине за сечење технолошког жлеба;
 • одвијач, неопходан за уклањање оквира;
 • специјални челик за заптивање гуменог заптивача у жлебу.

Оквир се скида са шарки, као и, ако је потребно, рестаураторски радови се изводе са његовом вањском површином. Чисти се од прљавштине, прашине и старе боје. У следећој фази се врши монтажа локације.

Дијаграм ожичења двоструког прозора према шведској технологији

Унутрашња страна листа је опремљена посебном заптивном траком, која ће касније послужити као допуна цјевастом силикону монтираном на оквир. Мала количина силиконског заптивача је уметнута у стакло и оквир. Хајде да прилагодимо стезаљку. Ово ће осигурати елиминацијумогуће пукотине између оквира и затварача. При томе је потребно затегнути вијке на шаркама.

Изолација старих дрвених прозора од стране шведске технологије није без глодања технолошког утора. Мора се исећи кроз читав периметар оквира на површини која је повезана са вентилом. Резач се мора држати под углом од 45 °, тако да се жлеб налази у углу спојева равнина.

Припремљен за бртву

Уклањамо информације које су се појавиле на чипу са дрвене површине оквира сувом крпом или четком. У формираном утору стављамо припремљену цевну заптивку. То је потребно урадити уз мало труда ваљањем ваљка.

Обрађујемо ролетне са феном за сушење. Поставите оквир на своје место. Изводимо радове прилагођавања како бисмо елиминирали постојеће поремећаје.

Могуће је користити нокте који могу да зарђају на изолацији, а такође је непожељно да се "стављају" на глутинску основу, што смањује еластичност материјала.

Ако морате да позовете професионалце, прво морате да надокнадите количину посла који ће обављати, јер ће коначна цена изолације старих прозора од стране шведске технологије зависити од тога.

Шта је јефтиније - нова двострука стакла или изолација старих оквира по шведској технологији?

Када постоје проблеми са прозорима, сваки од њих се суочава са питањем - поправком или новим прозором. Наравно, прво место је буџет, а после квалитета. А ако је буџет исти, онда је већ одлучено у корист којих производанаправите избор У једном случају добијамо некадашњи дрвени прозор, али поправљамо по свим стандардима скандинавских земаља, морам рећи, са хладном климом. У другој, нова метал-пластична двострука стаклена јединица, која по квалитетној инсталацији савршено ради са изолацијом.

Свака од њих има своје плусеве и минусе, али дрво у сваком случају остаје дрво - са микро-вентилацијом, са предивном структуром и способношћу да замени /поправи поједине елементе. Објективно, изолација шведском технологијом - поправља стари прозор, који вам омогућава да вратите његове карактеристике, али не и изглед. Мораће се обновити одвојено. Метална влакна играју значајну улогу у губљењу дрвета, али у смислу очувања топлоте, он ће му дати увид, а нови прозор, наравно, изгледа занимљивије. Укратко, избор је ваш.

ВИДЕО: Враћање дрвеног прозора