Загревање педимента сопственим рукама

Изградња приватне куће са топлим поткровљем - тежак задатак. Али у маси грађевинских и завршних радова могу се наћи они који се могу урадити сами. На примјер, топлинска изолација модуларног забата дрвене куће изнутра. Али у овом питању има много питања која треба ријешити - што је боље користити материјале у раду, гдје се обављају радови: са улице или изнутра. Хајде да покушамо да се позабавимо свим овим питањима у овом чланку.

Топлинска изолација цигле и дрвеног забата у кући не подноси детаље, посебно ако се одлучите за опремање собе за дјецу. За почетак, размотрите технологију рада, материјале за топлотну изолацију и размислите о вентилацији животног простора. Користећи доказане материјале, никада нећете погријешити. Али шта је боље изоловати предњу страну куће тако да нема кондензације у просторији?

Шта изоловати предњи део приватне куће

Уз сву важност загријавања поткровља са миниватом, не заборавите на потребу инсталирања висококвалитетних пластичних прозора које треба додатно изолирати, као и хидроизолације сплавног система. У првом случају, смањујете губитак топлоте у кући кроз кров, у другом - значајно ћете повећати живот читавог крова у приватној кући, штитећи дрво од гљивица и плијесни.

Изолација забата пјеном полистирена

Пјена није у складу са важећим стандардима заштите од пожара и штетно за здравље људи, али је наведени материјал најјефтинији и најпогоднији у раду.Што се тиче екструдираног полистирена, УРСА КСПС или Тецхноплек је одличан грејач за влажне просторије. Плоче од пјенастог полистирена могу се лако полагати на било коју површину извана или изнутра.

Као и како изоловати фронт приватне куће извана

Изолација забата куће минивитетом

Минерални грејачи се сматрају добром опцијом за забат. Минвата је безопасна, има лепу топлотну и звучну изолацију. Скловт данас није изгубио свој значај, УРСА ПуреОне се одликује запаљивошћу, лакоћом употребе и ниском топлотном проводљивошћу. Могу се користити сви модерни грејачи. Најважније је то што ће вам бити лакше и погодније да радите.

Како изоловати предњу страну сопствених руку

Загревање је увек боље него споља, поготово ако је кућа забатна од опеке. Чињеница је да се приликом извођења радова са унутрашње стране зидова од опеке излажу негативне температуре, између полагања и изолације постоји тачка рошења. Код изолације од улице - сви пројекти се поуздано штите од смрзавања, а точка росишта у зиду се пребацује на грејач.

Хидроизолација и изолација крова сопственим рукама

Како изоловати спољашњу страну зграде

Плоче топлотне изолације причвршћују се са улице на љепило за пјенасти полистирен или на типле између шипки предфабрицираног оквира. Када се само-зарастање забата замени прелиминарним бушотинама, које су фиксне вертикалне шипке потребне дебљине. При томе, корак барова зависи од тогаширина панела за топлотну изолацију. Затим је забат прекривен изолацијом ваљака.

Да би се створио отвор за одзрачивање између парне бране и облоге, траке дебљине најмање 20 мм се наносе на вертикалне шипке. Онда је предња страна обложена винил страницама. За изолацију је боље користити стаклопластику или камену вуну Пароц - материјал савршено штеди топлоту, не распада се, не мијења своје параметре при високим температурама на улици.

Како изоловати унутрашњост зграде

Често се дешава да је спољашња изолација немогућа - декоративна облога или грејалица ће бити прејака да би изашла. У овом случају, потребно је да се унутрашњи део зграде загреје, јер је ова топлотна изолација затворена између греда дрвеног оквира. За мансарду постављену у огњишту, бит ће потребно додатно изградити оквир греде.

Педимент дрвене куће, изолација властитим рукама

За почетак, све дрвене греде треба третирати антисептички, а цијела конструкција је покривена хидроизолацијом ваљака. Идеалан је када је оквир забата фиксатор за базалтни грејач. То јест, грејач је постављен близу дрвеног оквира, пожељно је да се плоче положе у два слоја, како би се избегли мостови хладноће у дизајну.

Пенаста фолија комбинује рефлексију и апсорпцију топлотне енергије, што смањује губитак топлоте у згради током зиме.

Као резултат промене садржаја влаге топлог ваздуха, материјал се повећаватоплотна проводљивост. Стога, базалтна изолација мора бити заштићена од паре из топле просторије. Поред тога, можете покрити предњу страну дрвене куће са пјеном од пјенасте фолије, која може одразити до 90% зрачења топлине натраг у стамбени простор на тавану.