Загревање гаражних врата властитим рукама: материјали, фотографије и видео упуте корак по корак

За многе возаче, гаража није само паркинг простор, већ служи и као радионица или место за дружење са пријатељима. У таквим случајевима, потребно је створити угодније услове у овој просторији. Главне процедуре које се спроводе са њима су повећање топлотне изолације.

Због овог љета, сунце није јако гори зидове и кров, а зими соба није подложна значајном замрзавању. Да би се обезбедили такви услови, потребно је правилно изоловати гаражна врата, зидове, плафон и кров. За помоћ власницима аутомобила долазе модерни материјали, који поседују не само одличне оперативне особине, већ се и разликују по једноставности уградње.

 • Материјали коришћени током претходног рада
 • Главни догађаји
 • Рад са минералном вуном
 • Тренутни критеријуми за избор

  Пре него што изолујете гаражна врата, морате узети у обзир сврху просторије. Његов главни задатак је да обезбеди функционалност, а естетска страна иде у позадину. С тим у вези, изабран је најпрактичнији, али релативно јефтин материјал. Током прелиминарних прорачуна, узимају се у обзир квалитети инсталације који вам омогућавају да радите са њима под било којим условима.

  Већина власника аутомобила, размишљајући о томе шта да изолује капију у гаражи, заснивају се на следећим критеријумима:

  • минимална тежина (смањује оптерећење оквира);
  • мали трошкови инсталације (пожељно је не креиратидодатна основа за базу гријача);
  • трајност рада (одлична заштита од влаге, гљивица или плијесни);
  • повећана безбедност од пожара (важно је узети у обзир да у аутомобилу има много запаљивих материја, укључујући и гориво);
  • заштита од корозионих процеса (настала кондензација не мора бити апсорбована од стране материјала и уништити металне елементе конструкције).

  Разноликост капија и потреба за њиховом обрадом

  За правилно изоловање капије у гаражи, потребно је узети у обзир њихове структурне карактеристике. У зависности од типа, врши се додатни третман.

  Подизање и окретање

  Овај тип укључује отварање крутих интегралних врата. Често иде испод плафона. У подножју плоче налази се сендвич панел у којем је крутост осигурана металном подлогом. Његова топлотна изолација одговара слоју пјенастог полиуретана. Пошто достигне дебљину од 45 мм, онда се не врши додатно загревање капије у гаражи.

  У неким случајевима, дизајни се загревају другим материјалима, посебно Финоплек, ЕЦОВААТ и другима, да нема фундаменталне разлике. Али то утиче на вредност завршене капије.

  Дизајни за подизање су погодни јер су већ изоловани, тако да одвојени рад није потребан.

  секција

  За секционне конструкције користи се исти материјал као за дизање-окретање. Разлика је у томе што су подијељени у одвојене модуле, спојене заједно. МостРањива места - спојеви, њихови произвођачи су опремљени структурном изолацијом. Могуће је да свака секција самостално направи налепницу од пјенастих плоча. Врата за фотографије су доступна на страници.

  ролетне

  Није погодан за хладне регионе, а таква гаражна врата не подлежу загревању сопственим рукама због њихових структурних карактеристика.

  шампињони

  Ова врста капија је најтраженија у већини региона земље. Због своје једноставности, поузданости и трајности, често их користе власници аутомобила. Међутим, често је потребно извести изолацију таквих гаражних капија. У већини случајева, сви савјети за изолацију и изолацију примјењују се посебно на обрадиве опције.

  Коришћени материјали током претходног рада

  Материјали за облагање су као ОСБ-3 или ОСБ-4. Довољно је користити плочу дебљине 10-15 мм. Причврстите га, по правилу, на решетку која олакшава изолацију гараже пјеном или другим материјалима.

  Решетка се формира дрвеним трачницама у пресјеку 4к4 цм, које се причвршћују на носеће елементе врата. Такав је угао или цев из конструкцијског профила.

  Једна од прихватљивих алтернатива у овој ситуацији су пјене од полистирена. То ће бити довољно да их дебљине 40 мм. Приликом резања потребно је властитим рукама одабрати највеће елементе за загријавање гаражних врата. Ако је могуће, изаберите најквалитетнију врсту материјала - екструдирану полистиренску пену. То је због ниског коефицијентаапсорпција влаге, што је посебно важно у вишеслојним структурама.

  Шипке су причвршћене на основу вијака пресвучених поцинчавањем. Непожељно је примењивати учвршћење без додатног заштитног премаза. За ОСБ плоче користите вијке са подлошцима великог промјера.

  Пре загревања металних гаражних врата сопственим рукама, третирају се антикорозивним материјалима. Такви прајмери ​​су заштићени од појаве ширења жаришта хрђе. Њихов састав треба да садржи алкидне или синтетичке смоле.

  Спајање се врши монтажом пене. Изабран је од професионалног типа за наношење грађевинским пиштољем. Пре него што сопственим рукама загрејете капије у гаражи, мораћете да рукујете свим шинама антисептичким материјалом. Супстанца је погодна и на бази уља и воде.

  Када се врши изолација гаражних врата пјенастом пластиком, неопходно је и да се заштити од утицаја влаге. У овој ситуацији, корисна је мембрана за парну баријеру, третман мастике или употреба изолона.

  Да би се избегла кондензација у прекомерним количинама, у гаражи треба обезбедити добру вентилацију. Могу се обезбедити вентилационе рупе, а неке одрезати од доње шипке за капију 2-3 цм да би се омогућио приступ ваздуху.

  Кључни догађаји

  За загревање гаражних врата, сечемо читаве шине. Њихове димензије треба да одговарају дужини укрућених ивица на које ће бити причвршћене. У близини браве и вијака направићемо оквир.Причвршћивање се врши сваких 20-25 цм

  Да би се спријечило одвајање малих летвица од вијака, могуће је претходно избушити рупе кроз које ће се изводити инсталација. Поуздан одвијач са подесивом брзином ротације ће помоћи да се убрза процедура.

  Припремљене шупљине уклапају се у одабрани гријач за гаражна врата. Његова величина. За пену ће се уклопити грађевински нож, а за екструдиране плоче потребно је користити нож са малим зубом.

  Да би се обезбедило густо држање пене, потребно је да се плоча реже 2-3 мм шире. То ће створити довољну напетост. Приликом сечења важно је издржати максималну перпендикуларност површина. То ће спријечити стварање нежељених пукотина.

  Пењење се обавља на више начина:

  • употребљени "течни нокти";
  • слијетање се врши на монтажној пјени;
  • са спољном облогом плоча не може се фиксирати.

  Ако се наноси пена, површина се претходно благо навлажи. Вода помаже да се материјал учврсти. Дистрибуција пене се врши по ободу иу централном делу плоча. Након тога, морате сачекати 7-10 минута да се проширите, а затим фиксирати плочицу на површини. Зато распоредите све листове грејача. Остаци пене разарају пукотине. Након дана можете уклонити вишак.

  За припрему за плоче плоча, исећи прозоре за браве помоћу шаблона. За причвршћивање ОСПБпанели су најпогоднији за пресу и вијке. Између њих се поставља корак од око 25 цм, а по потреби се изводи и вањско завршно бојење.

  Рад са минералном вуном

  Овај влакнасти материјал у смислу топлотне проводљивости практично није лошији од пене /ПЕНОПЛЕКС-а, али је много јефтинији.

  Минерална вуна, међу којима су сорте стаклене вуне и базалта. Произведено, респективно, од талине камења и стаклене битке са додатком кварцног песка. Гријач има апсолутну отпорност на ватру, не запали се чак ни код директне изложености ватри, није подложан дјеловању агресивних медија и кемијских састава, савршено чува топлину и није отрован.

  Једини недостатак такве изолације је да се постепено смањује. Али ова фаза траје годинама. У неким случајевима, вата може кондензовати влагу, али ако користите парне и хидроизолационе слојеве, нећете наићи на такав проблем.

  Када се користе панели од минералне вуне, треба их одрезати на 3-5 цм више и буквално их закуцати у летву, тако да је грејач сигурно подигнут.

  ВИДЕО: Извештај о изолацији гараже


  Нормална 0 МицрософтИнтернетЕкплорер4