Вртна сјецкалица: класификација и предности агрегата

Висококвалитетна дробилица за смеће је корисна, али не сасвим уобичајена јединица за вртларство. За многе вртлара и вртлара рад са земљом је прави позив који укључује употребу модерних направа. Али, ако средство има дробилицу, можете брзо да се ослободите органског отпада - гране, стабљике биљака и лишћа.

Ако набавите такав агрегат, онда можете заборавити на потребу за одлагањем биљног отпада. Окућница ће бити чиста и добро одржавана. Испоставља се да уобичајена дробилица помаже у чишћењу парцеле и залихама природних ђубрива за будућност, јер се рециклирани материјал може успјешно користити у било којем врту.

Предности коришћења јединице:

 • Редовни рад елиминише потребу за редовним сакупљањем смећа и његовим складиштењем.
 • Није потребно користити теретни транспорт за утовар и транспорт смећа.
 • Нема потребе за сагоревањем смећа, које је корисно за животну средину, јер нема нагризајућег дима.
 • Погодан транспортни поступак, исјецкане гране и коров могу се сукцесивно паковати у вреће и извадити из локације.
 • Способност попуњавања празних јарака и јама из рециклираног смећа како би се пружила већа естетска привлачност мјесту. Поред тога, можете користити добијену масу за тло.

Ако се сумира, онда је хеликоптер смећа веома користан у домаћинству. Уз њу можете очистити парцелу и обезбедитирезерве еколошких ђубрива, које на куповину могу бити прилично скупе.

Постоји сасвим логично питање, како изабрати дробилицу за врт, како би он дуго служио и на савјести?

Правимо прави избор

Суочени са потребом за куповином баштенске јединице, сви се питају како изабрати вртну сјецкалицу. Важни фактори при одабиру ове снаге, типа мотора, типа система ножева и опсега дјеловања. За корисникову удобност, важна нијанса је тежина јединице, величина њеног левка и могућност аутоматског режима.

Дробилица може имати систем оштрица диска у облику диска са челичним ножевима, укључујући два или више. Овај тип уређаја је идеалан за обраду траве, лишћа, танких гранчица и стабљика. Деликатност и пажљива употреба се објашњава чињеницом да ножеви брзо губе оштрину и долазе у нерадну ситуацију, тако да ће морати да бирају шта ће жртвовати, квалитет рада или опрему.

Ако дробилица има систем ножа за глодање, он подсећа на зупчаник. Ово је много практичнија и поузданија опција која вам омогућава да обрадите суве и велике гране, и уз само-храњење. Другим ријечима, корисник не би требао промицати гране у лијевку да би их у потпуности рециклирао. Довољно је учитати масу у уређај и након тога можете бити ометени током периода док уређај ради свој посао.Једина нијанса код рада са овом дробилицом је величина рециклираног материјала. За мале остатке је погодније за систем са ножевима.

Тип мотора одређује квалитет уређаја и његову брзину. Шта изабрати?

 1. Електрични резач, за разлику од бензина, карактерише релативно мала снага у распону од 1,6 до 2,6 кВ. Међутим, ова снага је сасвим довољна за рад са гранама пречника од око 5 центиметара. У раду, електрична сјецкалица, као бензин је једноставна и практична. Неоспорни плус ће бити демократска цена уређаја. Али постоји и минус могућност транспорта, ограничена дужином електричног кабла. Поред тога, електрична дробилица и њена ефикасност директно зависе од напона у мрежи.
 2. Резач вртног бензина је реда величине јачи од електричног - до 8 кВ, и због тога може обрадити готово све остатке у летњој резиденцији. Бензинска јединица нема ограничења у кретању територије и може се носити са гранама промјера до 6 центиметара. Рад се одвија квалитативно, али са прилично јаком шумском пратњом. Вила је одговорна за припрему исправне смјесе горива, али иначе може повјерити рад механике.

Приликом одабира електричног или бензинског строја потребно је водити се његовим потребама. Ако требате мљети велике количине сировина, вриједи зауставити свој избор на бензин. Ако обећава да ће радити на великим површинама, вреди изабрати и бензин, будући да нема неко сидро на одређеном мјесту.

Класификација по моћи

Електрични резачи имају малу снагу, али то не утиче на њихове резне квалитете.Посебно се за њихову производњу користи квалитативни каљени челик.Електрична или бензинска јединица снаге до 2,5 кВ. много занимљивији у смислу перформанси, јер је погодан за рад у средњем дијелу и на рачун добре техничке опреме даје високу ефикасност.

Професионални резачи варирају у опсегу снаге од 3,8 кВ и више. У таквим варијантама мислимо на озбиљније димензије и масе. Настала органска материја такође пролази кроз штампу и због тога малч иде на виши ниво.

Савјети искусних вртлара:

 • Приликом избора дробилице, треба одредити жељену снагу и друге важне параметре. Понекад прилично једноставан модел, али у ситуацији са великим фармама, стварни избор универзалне баштенске дробилице је хитан.
 • Још један важан аспект при избору биће назив марке производа, категорија цијена и листа потребних карактеристика, као и тежина уређаја, његова покретљивост.
 • Према мишљењима вртлара и вртлара, много је лакше користити конусну дробилицу с конусом.
 • За удобније руковање, потребан је модел опремљен потискивачем.
 • Ако јединица има регулацију брзине, она је у стању да раздвоји смеће на комаде различитих пречника, и стога је погодна за жетву ђубрива.
 • Универзал ће бити модел са неколико рупа, који вам омогућава да поднесете различите смеће са различитих страна.
 • Ако још увек постоје ножеви који раде пре главног процеса, они поједностављују радни процес и, сходно томе,продужите век трајања.
 • Дробилица је опасна направа, јер је дизајн опремљен ножевима, те је стога потребно пратити ако постоје степени заштите.

Израда властитих руку

И можда није вредно ставити на рецепцију куповину и новац? Веома је лако радити у башти и домаћа баштенска сјецкалица. Да бисте направили такав гадгет, морате разумети основни принцип уређаја и његовог уређаја. Ово је неопходан тренутак, јер је прво потребно нацртати цртеж, а затим започети инсталацију.

Самоходни вртни дробилица укључује мотор, радну осовину с ножевима, главну кутију, заштитно кућиште и оквир. Да би се повећала покретљивост, јединица мора бити монтирана на точкове. Принцип рада је повезан са једноставном млином за месо, осим што испоручене гране не морају да гурају унутра за сваки модел.

Како направити властите руке? Прво, морате одлучити о његовој главној функцији, коју смеће ће рециклирати? Коју масу треба издати?

За млин за домаћу производњу, лакше је инсталирати електрични мотор снаге 4 кВ. погодан за широк спектар радова. Резач гасних турбина ће такође обрадити многе задатке. Вашим рукама можете направити јединицу са дисковима, који су прилично једноставни за уградњу. Остали дизајни ножева не могу се направити сами.

Монтажа уређаја је такође прилично тежак процес, који треба поделити у неколико фаза. Фирст донесклапање оквира са формирањем прихватног левка. Затим се извршава монтажа бубња за сјецкање и његово постављање на оквир мотора.