Врсте топлог пода и његове инсталације

садржај:

А.Ватер хеат флоор

а)Карактеристике

б)Само-ерекција

Б. Електрично подно грејање

1.Цабле

а)Карактеристике

б)Самоуслагање

2. Филм

а)Карактеристике

б)Самоуслагање

Ц.Заклиуцхение

Растућа популарност топлих подова омогућава произвођачима да побољшају своје креације, прилагођавајући старе моделе и стварајући нове, софистицираније. Јединствена просторија за загревање је веома важна за многе, а узимајући у обзир употребу различитих подних облога, типови топлих подова постају универзално средство које премашује уобичајено радијаторско грејање неколико пута. Осим тога, огромна уштеда је огромна предност за власника који је уложио у модернизацију свог дома, у нади да ће остварити будуће профите.

У овом тренутку уређај топлог пода је исти, без обзира на врсту грејања, али се грејни елементи користе другачије. Две најважније опције за употребу код куће: вода и електрична енергија.

Ватер хеат флоор

Производња топлог пода са елементом за загревање воде почела је прва. Употреба цеви, као грејног елемента, била је релевантна у старом Риму. Слични системи су коришћени у римским купалиштима. Данас, маса монтажних елемената вам омогућава да инсталирате водени под са својим рукама, без позивања стручњака, иНије потребан посебан алат.

Карактеристике

Уградња топлог пода врши се стандардном опремом за монтажу и санитарним кључевима. Произвођачи су направили две врсте цеви, које су монтиране без знања све санитарне мудрости. Ако желите да размотрите све врсте топлих подова и процените сваки од њих, онда загревање воде није за вас. Упркос различитим типовима цеви и методама уградње, принцип система је исти.

Подна вода је уграђена на равну површину. Једина капа може бити само у завршном премазу. Не препоручује се уградња топлог пода испод дрвеног платна: паркета, ламината, иверице, ОСБ плоча, плоча од влакана. Али ове препоруке су дизајниране за хитне ситуације када цурење течности може оштетити дрво. Ако се под са топлом водом са својим рукама монтирате на равну површину и придржавате се свих препорука за уградњу, тешкоће и незгоде се неће догодити.

Селф-монтаж

Под топлим подом са расхладним средством за воду, користи се једна цијев. Ово смањује ризик од квара. Важно је имати на уму да за оптималан ефекат, величина загрејане просторије у једном кругу треба да буде на нивоу 20-25 м2, ако је просторија већа, боље је поделити на два дела са два улаза. Најчешће се приликом инсталације користи метода "пужа".

Приликом инсталирања, извршите исправан редослед корака:

 1. Припремите улаз и излаз за грејни елемент изнад нивоа пода. Идеално,свака контура мора бити одсечена краном.
 2. Положите облогу на под. Требало би да се налази на ободу просторије. Рубови облоге треба лагано ићи до зида, стварајући необичан базен. Као опција, поврат топлине се може користити за побољшање ефикасности, али у неким случајевима то је губљење времена и новца.
 3. Инсталирајте монтажну мрежу на подлогу. Обратите пажњу на ток цијеви, у два смјера (ако ће цијев бити наслагана пужем). Размак између доводних цеви не сме бити мањи од 30 центиметара.
 4. Ставите цев. Лако се савија, али се труди да то учини што прецизније, тако да нема ломљења или оштећења. Положена цев је испаљена на под помоћу еластичних причврсних елемената или везана за монтажну мрежу.
 5. Подигните довод и излаз цеви изнад нивоа пода. За нулу је потребно размотрити завршну обраду. Ако је потребно, исправите све елементе, ставите филм на њих. Вежите целу структуру на под.

Користећи ове напомене, водени под са својим рукама је постављен пола дана. Спајање цеви насистем грејањанајбоље је да се повери стручњаку.

Електрични грејани под

Уређај топлог пода, који ради од електричне енергије, зависи од одабране врсте опреме. Монтажа топлог пода је такође различита, мада је принцип грејања и рада система уопште исти. Сви типови топлих подова имају сличан алгоритам рада и списак помоћних уређаја као што су регулатори температуре и сензори. Тотал постојидва типа електричног подног грејања: кабловска и филмска

кабл

Посебну разлику од подног топле воде, кабловска аналогија нема. Користи се као грејни елемент на потпуно сличан начин, иако је савременом технологијом могуће сагледати топлу подлогу кабла савршенијом и практичнијом.

Уређај пода са топлом каблом не разликује се од водене верзије. Главна разлика је врста грејача. Због чињенице да се електрична енергија користи за загријавање пода, произвођачи су му дали додатне сензоре са температурним регулаторима. Не постоје ограничења за то подручје за њега, али за посебно велике просторије треба још размишљати о изради најмање два круга гријања.

Самоустановка

 1. За зид је потребно држати раван кабл са пулта. Кабловско топло дно троши много струје и захтијева посебан канал за напајање електричном енергијом.
 2. Рефлектор топлоте је постављен на поду. Инсолатори на врху.
 3. Најчешће, кабл се причвршћује на решетку, тако да се ролна са каблом одваја од зида до зида. Да бисте ротирали, морате пажљиво одрезати решетку без оштећења грејача.
 4. Пре изоловања горњег слоја, треба проверити да ли је топли под о {те} ен. Електрични топли под са својим рукама је монтиран и спреман за употребу, то можете и урадитизавршни поправци.

филм

Електрични топли под са својим рукама је лакше монтирати, ако сте изабрали опцију за загревање филма. Понекад, у улози грејних плоча на филму, произвођачи користе инфрацрвене рефлекторе, што је велика предност овог типа гријача.

Филм је врло танак, што у већини случајева игра важну улогу. Потребно је поставити филм на савршено глатку и глатку површину. Било које камење на поду које сте пропустили може изазвати квар на топлом поду или чак пожару. Наравно, све врсте топлих подова су што је могуће сигурније, а филм је у том погледу добро осмишљен од стране произвођача, али је боље да се не излаже таквом ризику. Треба напоменути да се, према својим карактеристикама, уређај за топлу подну фолију може сматрати најмање економичном. Упркос многим уграђеним сензорима, он има највећи ефекат, уз минималну потрошњу енергије.

Самоустановка

Снимајте електрични под властитим рукама да бисте монтирали најлакши. За уградњу није потребна додатна опрема, само потрошни материјал који морате купити у трговини.

 1. Очистите под од прашине и прљавштине. Обавезно преклопите термални рефлектор: мала дебљина пода вам омогућава да користите максималне могућности. Изолација филмског материјала је обавезна.
 2. Изнад филма се постављају грејни елементи. Пожељно једо зида филм није достигао најмање 5-10 центиметара. У случају завршних радова, уградње лајснастих лајсни, итд., Фолију не треба оштетити алат за монтажу или потрошни материјал.
 3. Филмски термички обрађени под се продаје у ролнама. Да бисте одвојили потребну количину материјала, користите маказе, примијетит ћете комад мјеста без потешкоћа.
 4. Након полагања филма на под, он мора бити повезан један са другим посебном траком. Материјал се поставља у спој. Везу елемената са понашањем је боље поверити специјалистима.
 5. Врх је направљен од изолације и облоге.

Електрични топли под са својим рукама је монтиран и спреман за употребу одмах након спајања.

заклучение

Све врсте топлих подова су апсолутно сигурне и савршено разрађене за употребу. Уређај топлог пода, његова ефикасност и трошкови ресурса могу се разликовати од различитих произвођача, тако да тачне бројке немају смисла, такве информације можете добити од консултаната на продајним мјестима. Без обзира на врсту одабраног гријања, сви типови конвектора губе у ефикасности топлог пода. Лакоћа уградње и исплативост коришћења топлог пода у нове фазе развоја, тако да чекање нових производа од произвођача није дуго, и док уживате у савршеним системима грејања просторија представљених на тржишту.