Врсте стаклених плафона и њихове особине

Необичан дизајн стакленог плафона ће допринети сваком ентеријеру оригиналности и динамике.У току поправки, посебну пажњу треба посветити дизајну стропа. Овај унутрашњи детаљ може визуелно повећати просторију и додати угодну атмосферу кући. Недавно су стаклени плафони веома популарни. Практични су и издржљиви. Осим тога, такви плафони не захтевају посебну бригу. Свака особа може инсталирати стаклени плафон, јер је процес инсталације врло једноставан.

Изаберите стаклени плафон са осветљењем

Сјајни стаклени строп изгледа врло привлачно и складно. Ако намеравате да користите такав дизајн, морате узети у обзир неке нијансе.

Светлећи плафони се обично користе за ЛЕД траке. Оне дају једнако осветљење дуж обима цијеле просторије. Поред тога, овај дизајн ће вам омогућити да промените боју позадинског осветљења. Недостатак ЛЕД трака је њихова висока цијена.

За освјетљавање стакленог стропа најбоље је одабрати универзалну ЛЕД траку која ће једнолично освјетљавати простор и трајати дуго времена

Ако имате ограничен буџет, можете направити посебан дизајн својим рукама. Да бисте то урадили потребно је да изрежете посебне нише по ободу стропа. У овом поступку, лампе треба поставити директно на ивице стакленог поклопца. Као извор светлости можете користити флуоресцентне лампе.

Да ли је могуће управљати стропом помоћу течног стакла

Многи људи питајуна питање: "Да ли је могуће управљати стропом са течним стаклом?". Течно стакло је материјал чија је главна компонента вода. У овај раствор додајте посебне вискозне елементе. Обично је то калијум силикат или натријум силикат.

Приликом наношења течног стакла на било коју површину, кристали се проширују и испуњавају све микроскопске премазе. Због тога је могуће користити овај материјал за регистрацију стропа.

Третман стропа са течним стаклом штити површину од појаве плијесни

Течно стекло има наследње предности:

 1. Има антибактеријски и водоодбојни ефекат.
 2. Не електрификује.
 3. Није склон да изгори.
 4. Штити плафон од дјеловања било које киселине.

Течно стакло се може користити као материјал за хидроизолацију. Да бисте то урадили, помешајте овај раствор са цементом и ставите га на плафон. Такав премаз ће бити дуготрајан и заштитит ће површину од плијесни.

Ако желите да направите сјајни плафон од течног стакла, додајте фосфорну боју у раствор. На тај начин ћете креирати прекрасан монокромни панел. Такође можете направити сјајни плафон посебним апаратом за штампу великог формата.

Стаклени плафони у унутрашњости (видео)

Плафон од плексигласа са позадинским осветљењем: погодности и инсталације

Плафони од плексигласа су обично мат. Ова површина изгледа веома интересантно и омогућава вам да визуелно повећате величину просторије. Најзначајнија предност стропа од плексигласа је висока чврстоћа и издржљивост. Осим тога, овај материјал се не боји утицајаултраљубичасто зрачење и није токсично.

Плексигласна стаза може се користити чак иу купаоници. Овај материјал се не деформише под утицајем влаге. Ако се одлучите да у купатилу поставите плафон од плексигласа, препоручује се да такав систем причврстите помоћу алуминијумског профила.

Схема инсталации обеспечениа стропа с обесами стекла

Възможност на строп из плексигласа е:

 • Прво морате направити костур.
 • Затим, уз помоћ нивоа, потребно је означити линију фиксирања панела.
 • Затим причврстите угао зиду. Не заборавите да затегнете каблове за обележавање суспензија. Пожељно је да размак између тачака монтаже не прелази 110-130 цм
 • Причврстите вођице на осовине и угао.
 • Осигурајте потпорне шине.
 • Проверите исправност инсталације са углом и рулетом.

Треба напоменути да строп од плексигласа има неколико недостатака. Таква конструкција се може растопити под дуготрајним утицајем високих температура, па се не препоручује уградња лампе директно у простор постељине. Недостаци стропа од плексигласа укључују и високу цијену конструкције.

Стаклени стаклени плафон са осветљењем у унутрашњости

Витражни сендвичи се прерађују пјескарењем. Мат стакло ће се складно уклопити у атмосферу дечије собе или дневног боравка. Такви плафони могу бити украшени аерографијом. Стилски нагласак Вашег ентеријера ће вам помоћи да обезбедите стаклени строп од матираног стакла у комбинацији са црним алуминијумским оквиром.

Због способности стакленог плафона да рефлектује светлост, чак иу малој просторији, ствара се илузија отвореног и слободног простора

Ако одлучите да користите мат плафон са позадинским осветљењем, морате подићи одговарајући носач за конструкцију. Стручњаци препоручују да преферирате метал јер се не деформише под утицајем влаге.

Предности мат части:

 1. Овај премаз ће помоћи да се створи ефекат идеално глатког плафона. То се постиже због високог нивоа снаге.
 2. Материјал је издржљив и не блиједи.
 3. Разноврсност нијанси мат стакла задовољит ће и најзахтјевнијег власника.
 4. Мат строп је једноставан за монтажу.
 5. Материјал није запаљен.

Матирано стакло може се користити чак и за дизајн стропа у купаоници. Овај материјал има ефекат емитовања прашине и не захтева специјалну обраду. Довољно је једном недељно обрисати плафон крпом. Осим тога, на мат стаклу нема плијесни или гљивица.

Монтажа стаклених огледала (видео)

Разноврсност стаклених стропова ће вам омогућити да лако украсите свој дом. Овај дизајн ће изгледати складно у свакој соби. Стаклени стропови са освјетљењем су непретенциозни у њези и издржљиви. Када бирате позадинско осветљење, препустите ЛЕД тракама. Ако је ваш буџет ограничен, користите флуоресцентне лампе.

Стаклени плафон (фото)

)