Вредност кокосових брикета за биљке

У модерном свету, велики број ђубрива се може идентификовати за узгој биљака. Последњих година све се више пажње посвећује кокосовим таблетама и кокосовим брикетима. Међутим, почетници у вртларству не инспиришу ову новину посебног повјерења. Да би вас ослободили погрешних мисли и идеја, хајде да погледамо шта су кокос, пилуле, супстрати и за шта су потребни.

Вредност супстрата кокоса

Ако ову супстанцу размотримо детаљније, може се приметити да се ради о остацима кокоса од кикирикијевог маслаца помешаног са исецканим влакнима истих ораха. Након овог мешања изашао је природни материјал, који не садржи никакве хемијске реакције и нечистоће.

Због своје порозности, матица има јединствени квалитет - задржавање воде. И овај квалитет је најкориснији за развој коренског система. Поред тога, елементи у траговима који се налазе у кокосовим брикетима чине биљку веома корисном. Из тога следи да се супстрат кокоса може користити за стварање јединствене земље која доприноси узгоју готово свих биљака.

Како користити кокосове брикете

Супстрат кокоса може да замени тресетиште. Само се тресет постепено апсорбује у тло и нема кокоса, па је његова примјена економичнија.

Да би се створила земља, кокосов супстрат се припрема из овог алгоритма:

1. У ту сврху су потребни кокосови брикети. Они су онипрешана кокосова влакна. Брикети се стављају у контејнер.

2. Кокосово пециво се сипа у топлу воду, ако се сипа са хладном водом, онда ће истећи и не растопити. Постепено, торта упија воду и постаје што је више могуће земљишту. Од једног таквог ђубрива најчешће се добија око 7 литара супстрата.

3. Сада треба да посадите семе у добијеном земљишту.

Произвођачи нису стајали на кокосовим брикетима, већ су правили и таблете. Ако се одлучите да саднице растете само у овом супстрату, онда се ђубрење треба спроводити редовно са слабим раствором са кокосовим таблетама.

Искусним становницима љета се препоручује да помијешају супстрат кокоса с плодним тлом у омјеру од 1 до 2 или 1 до 3. Биљке у саксији, које попут растресите земље, могу бити посађене директно у подлогу без икаквих нечистоћа. Али у овом случају треба искористити комплексно храњење.

Друге собне биљке могу да расту у мешавини: кокосов супстрат + песак + земља. Све је подједнако. Резултат овог догађаја биће брз развој кореновог система и интензиван раст цветова. Поред свих ових предности, може се приметити да је дробљена кокосова торта одличан материјал за стварање малча. Уз помоћ биљке се изолују за зиму.