Врата за туш кабине: пластика, поликарбонат, хармоника, ваљци и прибор

Туш кабине већ дуго постају наши другови, постајући за нас уобичајена појава и крађа популарности у купкама. У самом срцу можете брзо испрати руку, касно на послу или студију, или можете снажно прогутати статуу прије спавања. Такође, понекад је туш кабина изабрана због величине самог купатила, када се купатило не може физички поставити. Она је та која долази у помоћ у таквим тренуцима, остављајући собу у соби за машину за веш, а добро изабрана врата за туш кабину могу да уштеде простор.

Али туш кабина треба да буде у могућности да изабере прави избор, тако да се брзина избора не претвори у главобољу током операције.

Водите рачуна да инсталирате туш кабину ако:

  • Купатило је мало и купатило у њему заузима већину простора, не остављајући простор за веш машину и инфраструктуру у облику пушкарнице за лосион и кошару од лана;
  • Купатило је довољно велико за купатило и кабину у исто време, али ви преферирате брзо испирање под тушем, уместо пола сата "Опустите се" у води;
  • У стану или кући постоји неколико купатила, ау једној од њих одлучили сте да кабину опремите вратима туша као бржу опцију за прање.

Такође, туш кабина се може изабрати ако желите да уштедите новац, јер оваква хигијенска процедура смањује потрошњу воде, што значи да смањује плаћање комуналних услуга за око пет пута. Узимајући у обзир њихове потребе и готовину, потребно је одабрати величину, пуњењеи изглед кабине. Али, да би пронашли прави производ није лак задатак, само слиједите упуте у наставку.

Ко заслужује пажњу?

Када планирате унутрашњост купатила, морате размислити о томе како да одаберете туш кабину тако да она дуго ради, а њене функције нису одбачене одмах након употребе. 10 година - ово је просечан термин, након чега унутрашњост постаје застарела и потребно је планирати нове поправке. Да бисте повећали овај термин, обратите пажњу на произвођаче туш кабина и њихов рејтинг.

Опрема класе туша.

Лидери у рејтингу су Виллерои Боцх, Лауфен, ђакузи, затим представници средњег сегмента - Роца, Хатриа, Геберит и обичне компаније са прилично ниским цијенама - ИДО, Церсанит, Равак.

Који дизајн је бољи

Туш кабине су подељене у две класе - отворене и затворене. Затворене кабине су скупље и постоји холистичка хидромасажна кутија са специјалним поузданим вратима за туш кабине и отворена јефтинија.

отворена кабина

Туш кабина отвореног типа је део подне површине купатила, опремљена палетом, вратима туша и, ин ситу, преградама. Вода се служи у отвореној туш кабини са туш-левком и хидромасажним млазницама, ако их има. Најједноставнији од могућих - уобичајени кутак за туширање, чији су зидови зидови просторије, а врата за туширање могу бити авн или одјељак.

Ако купатило има велику површину, може се одмах поставити и каду и кабину. Ова опција је предмет куповине буџетаопције ће бити око 15 хиљада рубаља. Али, да би се туширање учинило још јефтинијим могуће је без куповине палете и полагањем властитих руку са плочице са ефектом против клизања, док ћемо само морати купити врата за туш кабину. Али може бити замењен слепим водоотпорним тканинама и сви трошкови ће бити само за куповину миксера и димњака.

Затворена кабина

Затворени тушеви прихватају јединство свих елемената - зидова, палета, херметичких врата туша и поклопца одозго. Овај тип кабине је изолован простор и назива се кутија за туширање. Затворена туш кабина кошта 30-40 хиљада рубаља, а за бокс се може дати 70 хиљада. Цена се повећава са повећањем броја функција које могу бити:

  • Тропски туш, уградња хидромасаже;
  • Туш-каскада, туш Схарко;
  • генератор паре, посуда за ароматичне смеше;
  • Озонација, купатило и сауна, осветљење кабине;
  • Радио пријемник, телефонски прикључак, сједиште за сједење.

Исто тако, кутија се разликује од уобичајене покретљивости кабине, тј. Може се премјестити у другу просторију за вријеме поправка или се превести у нови стан. Али у случају нормалне душе, демонтажа је такође могућа, иако ће снаге морати да троше више тако што ће отклонити зидове, пладњеве и врата за туширање.

Постоји трик који вам омогућава да уштедите мало док инсталирате кутију - само требате положити јефтину плочицу мјеста у којем ће се кабина придржавати зидова и пода. Најповољнији је овај приступ у тренуцима када се узима и главна плочицаРазличити елементи декор, са једном цијеном, изгледају сјајно на фотографији.

изабери палету

За прави избор палета, потребно је одредити потребне величине. Често се оријентир мора узети на највећем члану породице, тако да заштитни елементи нису, на пример, испод његовог оца. Тестови се могу обавити директно у продавници: идите до сепареа, исправите се, седите, раширите руке, савијте, тестирајте врата туша због удобности и квалитета.

Палета мора имати довољну дубину да би се могла користити као мала купка.

Ово је посебно истинито у присуству детета или кућних љубимаца у породици, које се не раздвајају у својој души. Ако у породици има старих људи, онда им је неопходно да изаберу кабину са малом палетом и седиштем, тако да када сте уморни, можете да седнете и потражите клизна врата за туширање, тако да улазак тамо није изазвао потешкоће.

Облик и димензије палете

Често у продавницама можете видети правокутне или квадратне палете. Постоје варијанте у облику круга, овала, полиедра, па чак и корњаче. Кабине са једнаким линијама палета коштају мање, јер захтевају уградњу обичних равних врата, а за закривљену палету потребна су скупља врата за туш кабину, која имају полукружне облике.

Да би се проверила оптимална величина кабине, потребно је измерити саму просторију, узети у обзир удаљеност могућих врата туша од зидова и најближих објеката, како би се Герасимцхук вратио на тест опреза.Ако је купатило довољно мало, онда ће идеално пристајати дизајн са заобљеним вратима типа "цоупе", који није ексклузивна додатна соба у соби. За мала купатила, 70 цм туш кабине су идеалне, што не захтева много простора када се отвори.

материал

Осим величине, на цијену кабине углавном утиче материјал из којег је направљена палета. Требало би да буде прилично круто, јер особа у купатилу лежи, распоређује терет преко површине, а под тушем се исплати притискати за исти заплет. Неколико других својстава имају врата за туширање од поликарбоната - са пластичним материјалом, лако се савијају, за разлику од крхког стакла.

Најјаче палете су од ливеног гвожђа, челика, мермера и керамике. Прва два материјала су сада одбачена, због нивоа буке до којег долази када вода удари у гвожђе. Керамика је скупља од гвожђа, а тежина керамичке палете је довољно велика да је инсталација једноставна.

Керамична палета.

Најбоље од буџетских опција је акрилна палета, која је посебно ојачана за крутост и има пет прилагођених ножица. Пета нога је потребна за постављање у средину палете и преузима главно оптерећење људске тежине.

При одабиру палете обратите пажњу на њено дно. Требало би да буде грубо да би се спречило клизање и спречило да особа падне и разбије врата туша.

ацрилиц

Акрилни водовод је сада на врхунцу популарности потрошача захваљујући својој практичности, ниској цени,добри показатељи очувања топлоте. Најквалитетнији акрилни материјал патентиран је од стране фирме Виллерои Боцх са именом куарил, мјешавином акрила и кварцног пијеска. Таква веза даје тврдоћи палете, крутости и смањује буку воде.

Свобода је тежак материјал.

фаиенце

Керамичке палете су водећи продајни лидери већ годинама, захваљујући еколошки прихватљивом и "богатом" типу.

При обради купаонице у класичном стилу, керамички узорак ће изгледати природније од акрила, али је ипак овај материјал крхак и лако се може покрити пукотинама.

Производи овог материјала захтевају пажљиву бригу, брзо потамне и постају жути од прљавштине. Такође, ова врста премаза се не може пропустити.

мрамор

Ово је прилично нови материјал који се користи за производњу палета, али ипак одржава топлину добро, не производи много буке под притиском воде и не захтева пажљиву бригу.

покупи врата

Туш врата могу бити авеније или клизна врата. У случају одабира обрадивог модела, врата се фиксирају помоћу шарки за зидове просторије или туш кабине. Тип клизних врата захтева присуство вођица, што вратима даје могућност да се крећу у одређеном правцу. Усмерена врата померају ваљке специјално дизајниране за туширање, раде се узимајући у обзир учесталу употребу и услове заптивања. За ограничени буџет, врата се отварају профитабилније, али са становишта уштеде простора, клизне варијанте туша су повољније.врата

Врата од мат пластике.

Материјал израде врата значи пуно за коначну цену артикла. Материјал од којег су израђене арматуре такође је важан, јер служи као ослонац за врата туша. Врата се обично израђују од каљеног стакла дебљине 5-8 цм или пластике сличне дебљине. Туш стаклена врата ће бити скупља, али истовремено показују високу поузданост и атрактивнији дизајн од пластике. Али, ако је буџет ограничен, изаберите врата за мат пластични туш, брините се за њега мало лакше него потпуно транспарентно.

предња врата

У туш кабини са таквим системом отварања врата туша налази се једно или два таква врата. Пре заустављања отварања врата обратите пажњу на шарке. Кинески произвођачи производе лабаво направљене брзе жице за ломљење метала, а ако вам је потребна дуготрајност, изаберите чврсте металне петље од европских произвођача, а онда ће вам пластична врата за туширање на таквим петљама дуго служити.

Уређај је отворена врата.

Клизна врата

Избор овог система је да посвети максималну пажњу, јер диктира употребу туша. Врата са клизним механизмом, као и комплексна врата за туширање која су уграђена у нишу, дизајнирана су тако да уштеде простор и додају дизајн врхунца. Принцип клизних врата је исти као код клизних врата: са врха и са дна су вођице, које се котрљају, причвршћене за врата од пластике или стакла.Врата су увијек опремљена магнетима и бртвама од гуме за бртвљење кабине. Клизна врата, као што је хармоника, која се користи као баријера за туширање, често немају висок ниво заптивања и само скривају особу од чудних очију.

Најтамније мјесто клизних врата за душу може се назвати ваљком који се лако може одвојити од причвршћивања. Повлачење ваљка из водилице може довести до затезања врата и непогодности причвршћивања.

Вођице за туширање могу бити израђене од метала различитих врста или пластике. Пластична верзија је веома брза, а њена замена ће коштати пола нове кабине, јер то је оно што плаћамо када купујемо клизна врата.

Зато ће најбоље бити метални водичи, који коштају мало више, али служе дуже.