Врата у јапанском стилу: унутрашњост, клизно-купе, уређивање властитим рукама, фотографија

Јапан је повезан са пуно непажње и контемплативне непретенциозности. Такође је могуће окарактерисати суздржан дизајн ентеријера у јапанским кућама. Унутрашњост у јапанском стилу је чиста, једноставна, економична и сажета што је више могуће. Јапанци не пате од веома презасићеног дизајна, а често је украс собе на граници са аскетизмом. Дизајн у јапанском стилу је веома уско испреплетен са равнотежом, природном хармонијом, традицијом ове земље и љубави према лепоти и удобности. Посебно место у ентеријеру заузимају врата у јапанском стилу.

Унутар просторија, ради одвајања просторија, одвојених свлачионица, као и просторија у којима се све складишти, као и за одвајање велике просторије у различитим зонама врло су популарне конструкције клизних врата. Модерни произвођач нуди велики избор различитих модела. Следећи дизајни се разликују по врстама механизама, њиховој величини, као и по стилу и дизајну. Међу осталим вратима издвајају се дизајн у јапанском стилу. Главна карактеристика таквих производа је да та врата нужно имају матиране уметке од стакла или папира. У Јапану се зову "Сиодо".

Јапанска врата: шта је то

Стручњаци са Истока тврде да реч "схоји" још увек није јапанска, већ кинеска. Међутим, они се називају некако вратима у јапанском стилу. Такође, Јапанци се називају различитим партицијама, па чак и прозорима. Од давнина су ови производи направљени на бази дрвених или бамбусових оквираукрштене везе, ау интервалима између ових пречака растегнут је посебан "јапански папир". Обрађивана је са посебном тајном за снагу. Данас, у савременим моделима таквих врата, папир се све више замењује мат пластиком или стаклом.

Јапанска технологија производње папира

Васи или Вагами, како су Јапанци звали папир за врата, направљени су од коре неких врста грмова и дрвећа. Укључена су и влакна од бамбуса, пиринча и других житарица. До сада, ове ствари нису само рижин папир. У производњи Васе природно белимо. То се дешава на сунцу или кроз снег.

У овом процесу се не користи хемикалија.

Материјал је потпуно еколошки чист и максимално природан. Тако добијени папир има одличну трајност и високе карактеристике еластичности.

Овај рад има неке предности:

 • има карактеристичну структуру;
 • Чисти ваздух около;
 • упија влагу;
 • може регулисати температуру унутар просторије;
 • Не дозвољава непотребну сунчеву светлост у просторији.

Модерни ентеријери и модерни модели папира га већ не користе. Замењена је пластиком и стаклом - ови материјали не захтевају посебну пажњу. Осим тога, цијена јапанског папира, који се прави помоћу старе технологије, понекад је доста висока.

Модерни, западни дизајнери замјењују папир разним мат стаклом, али облик остаје потпунотрадиционални и непромијењени. Врата у јапанском стилу сама по себи се нису нимало промијенила. Ово је исти оквир са скакачима који га дијеле на правокутнике или квадрате.

Један од најближих аналога таквих врата је преграда - "фусума". Да, партиција клизи по посебним водичима. Следеће ставке су запечаћене папиром или свилом. Често су таква унутрашња врата и преграде у јапанском стилу постављене у велике и простране дворане.

Модерна техничка решења

Данас само мали број становника Јапана живи у традиционалном становању. Међутим, нису заборавили на своју културу, на јединствене јапанске традиције. Стога, при уласку у нове станове, Јапанци радије украшавају интеријере на уобичајени начин. Јапански интеријери су одавно популарни не само у својој земљи, већ иу Европи, ЦИС-у, САД-у.

Главни елемент таквог ентеријера је врата у јапанском стилу. Погледајте ове фотографије, погледајте како су у хармонији са собом. У овим модерним дизајном, који изгледају сасвим традиционално, користе се најновији материјали. Ови производи третирају се тематским сликама или хијероглифима, али се и површина не појављује и они остају чисти.

Произвођачи за израду оквира и оквира користе следеће материјале:

 • Фурнир;
 • Сеоски низ;
 • Ламиниране МДФ плоче;
 • пластика;
 • Анодизовани алуминијум;
 • Украсни челични профил.

За клизна врата у јапанском стилу, пустите меко свјетло у просторију,употребом уметака од мат пластике или стакла. Неопходно је узети у обзир да свјетло за становнике Јапана значи врло и јако пуно. Сигурни су да сама светлост ствара хармонију у кућама. Ова врата су једноставна и истовремено елегантна, племенита и импресивна у дубинама јапанске филозофије.

Врата, која су постављена у прилично широким пролазима, као и специјалне преграде, врло брзо омогућавају да се простор угаси. У овом случају, сам простор остаје слободан. Такође, соба се може произвољно трансформисати.

Јапанска врата, поготово клизна, омогућују вам да створите готово савршену атмосферу у свакој просторији, али у исто вријеме цијели стил треба бити јапански, иначе ништа неће успјети.

Сидо својим рукама

Ова конструкција може бити изведена у различитим верзијама. Они могу имати спољашње разлике, али сам уређај и принцип механизма је увек једно те исто. Механизам је скуп ваљака и вођица.

Принцип деловања је потпуно лукав. Систем ваљака је фиксиран на крпу врата. Његови точкови се возе унутар специјалних вођица. Они су фиксирани преко врата.

Поред тога. У дизајну се налазе и разне декоративне декорације и додаци, као и одабране летвице и тањири.

Јапанска врата у облику купеа - јединствени дизајн. Стога, прибор би требао купити и необично. На пример, квака на вратима се руши у платно и не би требало да буде као код других врата. Браве су изабране тако да нису постављене усправно.

Неопходна додатна опрема.

Материјали ће захтијевати дрво, плоче од дрвених влакана или друге дрвене опиљке, монтажне елементе, водиче, системе ваљка и прибор.

Да би се добила савршена врата, потребан је добар цртеж. Да би се нацртао овај цртеж, потребно је измерити прорез врата. Тада се одређује ширина платна - она ​​треба бити једнака половини висине. Затим, треба утврдити из ког материјала ће бити направљена врата.

Греда је неопходна за производњу кутије. Углови су повезани са столарским углом. Оквир је опремљен стаклом, које се затим фиксира. Затим је горњи део механизма причвршћен за плафон. То можете урадити завртњима. Доња водилица је инсталирана на поду.

Ваљци се монтирају на крило врата на левој, десној, доњој и горњој страни. Надаље, да би се властитим рукама израдиле јапанска клизна врата, потребно је успоставити прихваћену структуру у горњем и доњем смјеру. Ово се ради како би се поравнала тканина. Тада можете отићи у оригиналну инсталацију.

Плоче, као и селекције, морају се сакрити у рупу. На крају се монтирају окови.

Наравно, таква јапанска клизна врата се увијек могу купити, али је боље и лакше направити властите руке. Поред тога, ово је веома узбудљив процес.