Врата тамбура: улаз на под, улаз, игралиште, производња и монтажа, фотографија

Врата нас окружују свуда, код куће, на послу иу транспорту. Њихов квалитет се огледа у нивоу наших живота, тако да, бирајући врата бубњева, не би требало да штедите.

Шта су врата тамбура и зашто је то потребно?

Врата у приватном сектору могу бити унутрашња или вањска. У другу групу спадају тамбурска врата.

Уграђују се у улазе у стамбене зграде, раздвајају неколико станова са чврстом решетком или оградом, или регулишу општи улаз у кућу. Таква врата су израђена од челичног лима, тако да је изузетно издржљива. Њихова сврха је да штите становнике од најезде криминалаца, прекомјерне буке, пропуха и прашине. Приликом одабира тамбурашких врата потребно је обратити пажњу на број слојева глачања (од 1 до 3), поузданост причврсних елемената (петље, резе), сложеност браве. Врата тамбура могу бити интегрална или се састоје од решетке. У другом случају, он не скрива од очију треће стране имовину која је у општем коридору становника суседних станова, као и могућност детаљног проучавања градње двораца.

апликација

Врата бубњева могу се купити од стране корисника на градилишту, ако има довољно простора и има удубљење с пролазом, предвиђено за постављање таквих врата. У овом случају, резултирајући простор се може користити за сопствене потребе, остављајући у општем коридору спортску опрему, сезонске ствари. Становници сусједних станова требали би вас подржати у овој одлуци, јер ће њена инсталација бити за све, а укупан буџетће вам омогућити да купите више издржљива врата.


Тамбоурнаиа латтице.

За улазак у степенице, у спаваонице, административне канцеларије, врата бубњева су једноставно неопходна. На поду се могу поставити вриједне ствари, у ком случају се може осигурати закључавање или кодни кључ. Ово је добар начин изолације и просторног зонирања. Унутар зграде врата врата за тамбуре могу бити не само интегрална, већ и омогућити уметање стакла и алуминија. За декоративне сврхе могу се користити огледала. Врата тамбура на градилишту добро ће се уклопити у укупни дизајн. Примјери фотографија можете видјети у нашем чланку.

Тамбоурнаиа решетка претпоставља поуздана улазна врата, јер они пружају више могућности лоповима да уђу у просторије.

Ако целокупна челична врата треба да буду разбијена отпадом или електричним алатом најмање 7-10 минута, чак и на најнижем нивоу заштите, шипке решетке се могу распршити много брже.

суптилности избора

Таква врата се разликују по цијени, јер она јако овиси о главним параметрима модела:

  • материјал;
  • степен заштите;
  • Величина;
  • Дизајн;
  • Додатна опрема.

Врата тамбура у згради треба да се разликују од оних купљених на улазу, јер је њихов најважнији задатак да обезбиједе сигурност. Постоје 4 степена класификације врата. Прва укључује зло за 5-7 минута уз помоћ остатка и везаности силе. Други захтијева резање субјеката и посебне вјештине за разбијање.

Основни задатак тамбурских врата је да обезбеди сигурност.

Са трећом категоријом ће радити само искусни крекер, који има на располагању 30-40 минута и потребан електрични алат. Повећана, четврта категорија заштите врата од шатора ће пружити потпуну заштиту, како од ломљења тако и од ватреног оружја.

Материјали и конструкција

Врата у предворју могу бити израђена од различитих материјала - дрва и челика, као и јефтиније металне легуре.

Није тајна да само висококвалитетни челик има високу отпорност. Такође можете купити дрвена дизајнерска врата. Тамборска врата овог типа су погодна за уградњу у јавну установу. Могу се украсити фурниром од племенитог дрвета и стаклених уметака.

Опција са стаклом.

Обртници их могу направити ручно, ако постоје вјештине обраде дрвета, неопходни електрични алати и цртежи. Не морате купити тамбурашка врата од нискоквалитетног метала, јер ћете платити за врата, у ствари, не добивајући никакву поузданост и заштиту.

Израда властитих руку

Производња металних конструкција, посебно врата тамбура, у потпуности је дозвољена за домаћу производњу. Наравно, ради се о његовој радионици, гдје је потребна опрема и простор за сличан посао.

Ручно израђена врата, коштаће много мање, њени параметри се могу слободно бирати, а декор, иако једноставан, може се одабрати према вашем укусу.

За ову врсту радова, углови и профили од метала, челични лимови, грађевинске петље, анкер вијци за монтажу, ручке,тхе цастле За израду врата у предворју неопходна је и опрема - бушилица, опрема за заваривање, бугарски, и искуство у заваривању. Наравно, бит ће потребни и помоћни материјали - грађевинска пјена, глинени материјал, гријач.

Стандардни параметри врата у предворју су високи 2 метра и широки 90 цм. За почетак, морају се извршити мерења. Очекујте да ће оквир тамбур врата бити неколико центиметара мањи од укупне ширине. Пукотине су испуњене пјеном за бртвљење. Кутија за врата је направљена од углова. Потребно их је мјерити, резати, пресавијати на посебном столу, поновно провјеравати дужину и тек тада обавити заваривачке радове. Затим се профили врата заварују за платно, као и шарке.

Фурнир за обраду.

Све фазе морају бити праћене провјером мјерења. Када је оквир врата спреман у предворје, челични лим је заварен одозго, почевши од стране на којој се налазе петље. Требало би да стрши преко профила траке за 10 мм, због непропусности.

Завршна фаза је уметање арматуре. Браве морају одабрати већи степен заштите, боље је ако их има више.

Завршна фаза је облога врата тамбура. Мора бити обојен или прекривен антикорозивним слојем. Онда све зависи од вашег укуса и жеље, јер има много украса.

Врата тамбура вам омогућавају да примените све технологије дизајна које су инхерентне модерном приступу изградњи. Горњи слој може бити облога од дрвета, фурнира, МДФ-а, пластике и винила,коже. Најекономичнија опција је премазивање емајлом или прскање.

Постављање властитих руку

После изградње тако сложеног пројекта или његове набавке у продавници, дошло је до увођења врата турбина. Ова акција се такође може обавити независно, на основу фото-инструкција и препорука.

Инсталација врата турбина захтева претходно демонтирање старог пројекта и чишћење зидова од смећа и прашине.

Након претходног рада у рупи је инсталирана кутија која директно причвршћује врата. Главна ствар је тачност рада.

ГОСТ и законска основа

Ако желите да будете сигурни како се врата купују, контактирајте систем државне сертификације производа. Постоје параметри који су записани у документима, а затим дају произвођачу право да своје производе назива сертификованим. Тако, ГОСТ 30970 2002 описује поливинилоридне профиле и тамбурска врата овог типа. Класификација блокова на вратима која се нуде у публикацији појашњава и њихове типове и техничке карактеристике.

Врата бубњева могу се инсталирати само уз пристанак свих сусједа.

Врата тамбура, постављена на поду, морају претпоставити законитост ове инсталације. Ако се ваши сусједи сложе да инсталирају заједничка врата, имате право на то. Могуће је да постоји проблем пожарне сигурности, јер према неким нормама таква врата могу пореметити режим вентилације. У таквим случајевима, препоруча се оставити кључеве од врата предворја до главе улаза, другим ријечима, управитеља.кућа

Савети за избор

Постављање врата турбине у стамбену зграду ће створити додатни извор сигурности и простор личног простора. Направљене властитим рукама, таква врата не само да ће постати јефтина аквизиција, већ могу довести и до нове врсте зараде или хобија. Упознавање са цртежима врата помоћи ће не само самосталној изградњи, већ и познавању критерија за избор врата у продавници. Према стилистици, тамбоур врата су најлакши начин да одаберете примјере инсталираних врата вођених фотографијом.

Ако се ради о конвенционалној стамбеној кући, једноставан монотони дизајн без облоге добро ће се уклопити у свемир. Ако се ради о административној установи, боље је направити облогу, изабрати неутралне боје, нпр. Имитацију дрвета, пластике, као и издржљиве материјале. У елитним кућама, на поду са дизајнерским планирањем станова, боље је направити врата по наруџби, скупљајући боје које су у складу с бојом ходника - вани и апартмана - изнутра. Врата тамбураша прикупљају само позитивне критике, па ће њихова инсталација бити права одлука.