Врата су затворена: како отворити браву с иглом или копчом, ако унутрашња врата нису изложена

У сваком стану или кући, постављена су врата - и унутрашња и улазна врата. Они могу поделити просторије, као и просторно ограничење. Често на вратима, без обзира на њихову намену (унутрашњост или улаз), изграђене браве.

У унутрашњим вратима браве су најједноставније могуће, а улазна врата могу бити прилично компликована. Врата су често опремљена аутоматским бравама, које су затворене ако су врата случајно затворена.

Са овим развојем догађаја, многи падају у панику, не знајући како да отворе механизам за затварање и шта уопште да ураде. Ситуација може ићи у ћорсокак и друго рјешење него избацити врата можда неће настати. Сличан проблем се може појавити ако се механизам за закључавање разбије.

Не треба журити, у сваком тренутку можете избацити врата. Треба да се нађете и нађете други начин да откључате врата.

Како се отварају врата постојећим ручним алатима, говори се у нашем чланку.

Не отварају се разлози због којих су врата затворена

Пре него што покушате да отворите врата, морате се позабавити узроком квара. За то постоји много разлога. Главни разлози за немогућност отварања закључаних врата су:

  • Узимање језика;
  • Клинасти затварач;
  • Закључавање кључева у замку;
  • Остављање кључа на полеђини врата;
  • Прекид кључа у отвору запорнице.

За сваки од ових проблема постоји рјешење вашег проблема.

Закључавање картице за закључавање врата

Када су унутрашња врата затворена, један од могућих разлога за то може бити заглављивање језика кобилице. Како отворити зоиа браву? У овом случају, уобичајена пластична картица (банка, попуст) или било који нож може помоћи. Ако таквих ствари нема, било која друга - чврста и танка - стане.

Изабрани предмет се креће између платна и кутије на мјесту гдје се језик налази. Затим, кретање светла горе и доле, лево и десно, требало би да буде под утицајем механизма куке. Ако се помакне мало, морате притиснути кваку на вратима да бисте отворили врата. Затворена врата ће се отворити у већини случајева. Ако се то не догоди, морате пробати ефикаснији, али и опаснији начин закључавања - кориштење длијета. Алгоритам исте акције, морате покушати да стиснете заглављени језик користећи више грубе силе.

Клинасте браве за врата

Тржиште има широку палету врата, од којих су нека опремљена кључаницама. Ако се кроз браве затварају врата, покушајте да окренете ручицу у различитим правцима. Ако ово не ради, ручка треба раставити да би приступила механизму. Типично, за демонтажу можете користити одвијач, или било који други сличан предмет (кашику, датотеку за нокте).

Након што уклоните оловку, морате узети танки предмет (оловку, оловку, иглу за плетење), уметнути у тијело дворца, затегнути механизам за закључавање и притиснути док истовремено окрећете гумб за откључавање механизма.

Постоје тренуци кадаВрата су опремљена засуном, који је кључ са унутрашње стране дворца. Овај кључ се може случајно гурнути, што доводи до немогућности отварања врата извана. Најчешћа ситуација - дугме је било причвршћено, након чега су врата била затворена, али у соби није било места.

Закључана врата у овом случају могу се отворити помоћу посебног отвора предвиђеног у дизајну дворца. Она је под дршком. У рупу је убачен танки предмет (игла, нокат), након чега је механизам за закључавање опуштен и механизам је откључан.

Кључ је остао с друге стране

Догађа се да се механизам за закључавање откључава само кључем, врата су закључана, а кључ је остављен на другој страни. Врата се не могу отворити и постоји разумно питање - како их отворити? У таквој ситуацији, игла за плетење може бити корисна, или било која суптилна ставка, као и редовне новине. Метода функционише само када постоји размак између тканине и пода. Новине се стављају на под испод врата, а кључ се избацује из кључаонице. Сврха акције је да се осигура да кључ падне на лист, а онда да га повуче на себе. Уз одговарајуће вјештине неће доћи до потешкоћа с отварањем.

Кључ је остао у затвореној соби

У ситуацији у којој је кључ остао у закључаној соби (ако су врата била закључана или само затворена), можете покушати отворити механизам затварача на различите начине. Потребно је разумети да се браве за ентеријереВрата, по правилу, немају компликован механизам, са одређеном вјештином могу се лако сломити.

Ово ће вам бити потребно:

  • нож;
  • Игла за плетење или укосница.

Ако погледате у браву, видите механизам за затварање. Унутар конструкције су покретни делови, који, када се притисну, откључавају браву. Поступак се састоји у притискању елемената браве са накнадним окретањем механизма. Од првог пута операција можда неће успети, али ако је пракса дуга, дворац треба да буде подвргнут.

Кључ се разбио директно у бунару унутрашњих врата

Често се дешава да се кључ разбије директно у запорници. Начин решавања проблема зависи од тога како се кључ разломио. Ако је део кључа видљив из кључаонице, помоћу клешта или клијешта могуће је извадити кључ и направити дупликат.

Ако се фрагмент кључа не истиче из бунара, можете покушати да га затегнете помоћу пиле са шаблона. Она ставља зубе и враћа се у дворац.

Шта учинити ако су улазна врата затворена?

Како отворити улазна врата - очигледно питање људи који су упали у непредвидиву ситуацију везану за разбијање врата на улазу у њихов дом. Честе ситуације када власник објекта, који долази у очају, превише снажно окреће кључ за отварање дворца, што додатно погоршава стање ствари. Тако да у сваком случају то не може, јер ће то довести до тогатрошкове поправке дворца због компликација.

Како отворити врата, ако не можете примијенити кључ на кључ? Са иглом! Наравно, ова опција не ради увек, али понекад ради. Игла је разбијена на два дела, од којих један треба да буде савијен да би се користио као полуга. Други део закачава игле у механизму.
Овај метод није увек ефикасан, он је погодан само за одређене ситуације и типове браве.

Ако је на вратима уграђен цилиндрични механизам у облику крста, рупа се избуши преко отвора за кључ, а затим се граничник подигне помоћу џампера, гурајући шипку.

Ако су врата опремљена пински механизмом (цилиндричним), у њему се израђује рупа, умеће се жица, а цилиндар се ротира помоћу џампера. Постоји још један начин да отворите врата која имају уграђену цилиндричну браву - клип. Процедура је бурна - потребно је комбиновати Пини једном за свагда. Стручњак може завршити отварање глумачке екипе за 10 минута, а новајлија може потрајати неколико сати. Да бисте сачували живце, препоручујемо да позовете чаробњака.

Како отворити улазна врата са шаркама? За то, платно се извлачи из кутије, а руке се гурају у унутрашњост.

Ако кутија није довољно јака (дрвена), можете једноставно избацити врата, а затим, извадити је из шарки, одвести стручњака на поправку.

Шта учинити ако се кључ са предњих врата сруши у дворцу?

Да бисте извадили кључ, требат ће вам пила са убодне пиле, којауметнути у зубе горе и труне, а онда се слаже са кључем. У овом случају, можете убити двије птице - узмите кључ и отворите врата.

Ако се бравица не отвори, али се добије кључ, онда је механизам покварен. У овом случају, уз присуство одређених вјештина, можете га сломити, али ова процедура ће варирати овисно о типу браве. Ако се "енглеска" брава може и даље сломити, избушити цилиндар и уклонити ларву или изрезати булгара, онда је мало вероватно да ће други типови браве бити изложени таквом хакирању.

Најлакши начин да се ријеши било који проблем који се појавио са бравом улазних врата је позвати стручњака који има потребна средства и искуство. Да, ова процедура захтијева неке финансијске трошкове, али може уштедјети нешто новца у случају да неискусни господар погорша ситуацију погрешним радњама (превазилажење браве, отварање врата и сл.).

Због тога је могуће отворити врата властитим снагама - и унутрашњим и улазним вратима. Са сломом механизама закључавања, ситуација је компликована, али се резултати могу наћи. У свакој ситуацији не треба да очајавате - решење проблема се може наћи готово увек.