Врата клизних врата: казета, унутрашњост, браве и оловке за њих, фотографија у унутрашњости

Становници малих станова данас покушавају да максимизирају и за добробит случаја примијене сваки комад слободног простора. У малим становима на рачуну је стварно сваки центиметар. Када су саградили ове куће, поставили су улазна врата, али у малој соби нису релевантни. Да бисте их отворили, потребно вам је пуно слободног простора. Данас, како би уштедели простор и удобност, људи су сами открили клизна врата.

Многи људи знају и више пута су видјели таква врата у аутомобилима високе удобности у возовима на великим удаљеностима. Иначе, поред врата, дизајнери су стекли много корисних идеја и из аутомобила, али сада се не ради о томе. Ова врата су постала врло практична за неколико година. Изгледају сјајно, имају много предности.

Предности и недостаци клизних решења

Клизна врата купеа, као што је већ наведено, значајно штеде простор који је толико драгоцен. Ова врата се отварају дуж зида. Овакав систем се не затвара из нацрта, што је такође велики плус. Ови модели су потпуно безбедни - не постоји апсолутно никакав ризик од удара или гребања руке. Такође, ови дизајни могу бити аутоматизовани - ако имате одређене вештине, можете да присилите врата да се отворе притиском на дугме на екрану паметног телефона.

Такође, међу предностима је могуће додати да ће таква клизна унутрашња врата бити веома погодна за особе са инвалидитетом - не стварају препреке за кретање инвалидских колица.

Такође, они су изабрани ради лакшег инсталирања. Клизни систем је инсталиранМного је лакше од истих, али украсних. Чак можете направити стан на основу клизних система, који би могли да поделе просторије у зоне.

Као да произвођачи клизних конструкција не наводе високу практичност оваквих модела, али не треба заборавити на недостатке клизних врата купеа. У неким тренуцима, они заправо немају предности платна.

Најважнији недостатак је недостатак било какве могућности да се врата затварају. Овај недостатак је у власништву било које скициране структуре. Овај проблем је одсутан само код модела који се окрећу. Они боље спајају све са тендама и клизним платнима.

Као резултат чињенице да се крило врата не затвара, нема звучне изолације, а исто вриједи и за мирисе, као и за топлину. Након тога, неисправан рад механизма се може развити, мада се практично не примењује на механизме типа купе.

Ако је звучна и топлотна изолација на другом мјесту, а на првом мјесту, ипак, уштеда животног простора, онда су клизна унутрашња врата купеа добар избор.

Крпица за врата

Платно може бити било ког типа. Модерни произвођачи, домаћи и страни, нуде разноврсне панеле, панеле, стакло у алуминијумским или пластичним профилима, стаклене конструкције. Дизајнери се труде - многи модели су невероватно атрактивни и могу се уклопити у сваки ентеријер. Може се чак рећи и више - модерна платна могу увелико преобразити стил и додати му збрку.Погледајте како изгледају модерне унутрашњости клизних врата. Механизми купеа - на фотографији.

Платно може бити равна и радосна. Потоњи су, успут, одлични за организовање врата у углу.

Врата се продају као сет. Да, комплет садржи:

  • платно;
  • Кутија;
  • Колут и механизам ваљка;
  • Кваке за врата и друга опрема за клизна унутрашња врата;
  • Касета, али можда није.

механизам

Већина механизама ваљака, од оних на савременом тржишту, су три дела. Просечан механизам се састоји од шина-вођица, ваљкастих уређаја, као и чепова.

Као материјали за шине традиционално користе метал. Најчешће је то алуминијум, рјеђе - челик. У случају врата-купе ових трачница бит ће два - значајка за ову модификацију.

Сматра се да је доња шина неудобна. О томе је могуће посрнути, а ако се утопи на поду, накупиће се прљавштина.

Међутим, двије трачнице - то је више достојанство, а не недостатак.

Такви дизајни практично не заглављују. Осим тога, такав систем је много поузданији од свих других. Главно оптерећење може издржати доњу шину. Функција горњег - да обезбеди вертикално платно и повећа глаткоћу курса.

Механизам ваљака је фиксиран на платно. Омогућава глатко кретање врата. Избор зависи од неколико фактора. То је тежина платна, његова величина и многе друге нијансе.

За клизна врата уграђени су купе ваљцина дну крила врата и природно на врху.

Ограничења врата.

Механизам је такође опремљен граничницима и граничницима. Ови детаљи поправљају платно - једноставно не може ићи даље. Најчешће се приликом монтаже нагласак ставља на максималну удаљеност. Чеп у овом случају ће бити фиксиран на доњу шину, а лимитер на горњу.

додатна опрема

Ручке за ова врата, за разлику од њихове браће, не нагињу се преко ивице платна. Она без икаквих препрека улази у зид. Ове оловке се нуде заједно са платном, али по жељи могу се наручити и из каталога. Можете покупити оловке, опремљене бравом.

Такође, сва врата се завршавају са заустављањем - специјални цилиндар, који се уграђује у крајњи део тканине.

Ако ће клизна врата бити опремљена касетом, то више неће бити само врата, већ и касетна врата. Они се разликују од уобичајених, да у случају уобичајених врата, платно које се креће дуж зида, овдје платно одлази до зида.

Ови дизајни такође имају озбиљне тешкоће у инсталацији, али резултат може бити импресиван.

За монтажу, потребно је раставити зид, затим инсталирати касету, а затим сакупити зидове њиховог сухозида. Али како стилски изгледају ова унутрашња касетна врата, а механизам ваљака - купе ће уштедети драгоцен простор.

Упркос сложености, ово је практично идеалан дизајн. Може да обезбеди одговарајући ниво звучне и топлотне изолације, са много практичнијимкористити

Ако постоји жеља за куповином купеа за касете, онда стручњаци препоручују куповину оне у којој је оквир израђен од метала. Можеш без скелета, али ипак мораш да разбијеш зид.

уградња одељка

Ова врата се могу самостално уградити. Прво, морате уклонити стара врата и припремити рупу. Ако је стара кутија у нормалном стању, не можете је уклонити. Затим се мере пропорције нагиба. Мерења се врше хоризонтално и вертикално на три тачке. Другим речима, рупа треба да буде што је могуће глаткија.

У следећем кораку - инсталирајте водиче. Горњи дио је причвршћен за греду, а дно је причвршћено у посебне уторе на поду. На дну је монтиран ступор, који је опремљен клизним вратима одјељка.

Сада је време да одете на инсталацију на платну. Прво, ваљци су постављени за горњи водич и онда чврсто причвршћени на њега. Након тога, крило се подиже и поставља на ролне у трачнице у поду. Важно је поставити све на своје мјесто.

Сада је могуће само сакрити горњу шину од очију украсним панелом. То је све. Врата су постављена и могу задовољити власника.