Врата без ормарића: спуштени ентеријери са скривеном кутијом, фотографије у унутрашњости

Изглед врата у великој мери зависи од присуства ормара. Овај декоративни елемент може бити представљен правим, заобљеним или коврчавим заградама. Могу имати различите величине, а њихов главни задатак је преклапање кутије крила врата и зида. Сматра се да популарна врата без кабинета немају исти интегритет или естетику. Али дизајнери који стварају јединствене интеријере имају другачије мишљење.

Наношење панела врата без ормара

Изгледа да гдје можете користити такву новину? Испоставило се да можете користити скривену кутију свуда. Постоји много стилова у којима ти дизајни изгледају веома релевантни.

Многи предмети у унутрашњости не могу оштетити цјелокупни изглед просторије, већ значајно визуално ограничити перцепцију. Што су врата више у соби, простор изгледа као ограничење. Зато су дизајнери смислили звона на вратима са скривеном кутијом. Такав дизајн се само стапа са унутрашњости. Као резултат тога, успевам да створим модеран и неконвенционалан изглед.

класични ентеријери

У класичним интеријерима често се виде скривена врата. Чак и више од тога, без облога, платно изгледа веома угледно и формира величанственост. У класичним интеријерима, као алтернатива овим декоративним елементима, користе се ступови, вијенци, портали - све то је величанствена алтернатива ормарима.

Модеран дизајн ентеријера

Модерноунутрашњост нема узбуђење и величанственост која се често примећује у класици. Модерни стилови су једноставни и концизни. Овде су сукње сувишне. Што су различите декорације и декоративни елементи мањи, то боље. Мање детаља - више стила.

Модерно данашње платно са скривеном кутијом може се видети у савременом пословном простору, у ентеријерима градских станова и кућа. Пошто нема ничега сувишног на вратима без кабинета, уз њихову помоћ можете створити огроман број најзанимљивијих и импресивних дизајнерских одлука. Скривене конструкције врата такође могу имати другачији начин отварања - клизне, поџбукне системе, врата од врата до врата.

Скривена врата - визуелна лакоћа

Избор таквих врата ће омогућити отварање врата без тегова. То је популарност таквих производа у модерним и класичним интеријерима. На пример, такви модели се добијају ако је потребно опремити врата малим собама. Тканина обавља две функције одједном. Први је функционалан, а други је визуелна експанзија простора.

Невидљива врата

Ова платна, потпуно без икаквог оквира, опремљена су скривеном кутијом која је сигурно скривена иза зида. За такве моделе се користе и специјални додаци. Ово су специјалне увијене петље које се не могу видети ни са споља ни са унутрашње стране јединице врата.

Овај дизајн вам омогућава да вратите врата у зид. Платно практично није приметно на позадини декорације зида. Многодизајнери приликом уређења ентеријера покушавају да врата обраде у истом стилу као и зид.

Врсте скривених врата

Да, могу постојати једносмјерни или двосмјерни модели. Невидљивост таквих врата без ормара може бити само на једној или на обје стране. Често постоји потреба да се само с једне стране сакрије само постојање пролаза. Стога су једносмерни дизајни популарнији, штавише, једнострана тканина има мању дебљину.

Двострани модели носе дебљину унутрашњих преграда. Постоје дизајни, чија дебљина може бити чак 75 и 100 мм. Може се чинити да су такве дебеле крпе веома тешке. Али у стварности то није. Материјал од којег су врата направљена је прилично лаган и тежина дизајна је приближно иста као и маса производа. Осим тога, технологија производње може бити различита - платно може бити украшено једном или двије стране и може бити намијењено даљњој обради.

Постоји само неколико начина да се отвори. Да, разликовати стандардне механизме тенде на скривеним надстрешницама, дизајнерима по наруџби, као и од врата до врата. Најприступачнији су прецизни системи. Врата у изведби клатна су много погоднија за управљање. Али његова цена је много скупља. Врата од врата до врата су најпогоднија решења, али су трошкови таквих система веома високи. Слична унутрашња врата без ормана, чак иу најједноставнијој конфигурацији, могу бити довољно скупа.

карактеристике дизајна

Минимализам је садасе манифестује у свему, овај правац је већ чврсто фиксиран у дизајну врата. Равнина структура врата на једној површини са зидом изгледа стварно. Важна озбиљност, као и чистоћа линија, што може нагласити елеганцију дизајна.

Уопштено, као што је већ поменуто, платно се поставља на скривене или тајне шарке. Захваљујући њима они могу створити тако лагане и елегантне дизајне. Кутија је причвршћена за плафон без употребе спољног џампера, што вам омогућава да умножите простор.

Постоје и клизне конструкције. Међутим, да би се постигао добар стеалтх ефекат, клизни системи се неће уклопити. Можете применити касетне клизне производе, али њихово присуство ће дати посебну нишу, која се формира током процеса инсталације.

функционалне карактеристике

У прошлости су тајна врата била неопходна за стварање тајне просторије, а данас, испред врата без завеса, постоје и други задаци.

Често се такав дизајн стиче ако желе сакрити велики број врата у једној просторији. То могу бити отвори тоалета, штале, трпезарије, кухиње, суседне просторије и друге просторије.

Уз помоћ специјалних прибора и јединствених оловака, можете у потпуности искључити ризик од повреда код куће. Што се тиче врата директно, главне функције су визуелна експанзија или осветљење просторије, решавање проблема зачепљених просторија, побољшање безбедности стана са децом.

атЗа разлику од уобичајених традиционалних система врата, врата без ормана се уграђују чак и прије завршне обраде површине зидова. Погодан је када се ради са скривеном кутијом. Идеална ситуација је када су зидови већ ожбукани и заглављени, али завршна обрада не допире до ивица рупе. Димензије отвора морају бити у складу са препорукама произвођача. Приликом уградње таквих конструкција нема великих толеранција, а максимално одступање је до 10 мм.

Веома је важно да зид буде што је могуће глаткији. Важна је и вертикала. Одступања су дозвољена, али су максимално 1 мм на 1 м зида.Војница је уграђена тако да се може спојити са зидом. Платно виси на скривеним шаркама. Дизајн кутије претпоставља максималну лакоћу уградње, високу поузданост, одсуство пукотина на површини малтера.

Модерни дизајнери све више бирају скривена унутрашња врата. Можете видети како изгледају дизајни без кабинета на фотографијама прикупљеним у нашем чланку који показују најзанимљивије интеријере.