Воћарство парадајз у стакленику: 4 сорте сорти

Узгој парадајза у стакленику је важан, јер су једно од најпопуларнијих поврћа на столу модерне особе. Они праве салате и додају супе, прилоге и друга јела. Парадајз је омиљен и код одраслих и код деце. Већина људи купује парадајз у продавницама, али се могу сами узгајати. Да бисте узгајали парадајз својим рукама, не треба вам много, најважније, да је одлучено где ћете садити грмље парадајза. Место слијетања може бити балкон (ако се претпоставља да ће расти у урбаним увјетима), отворено тло, можете узгајати парадајз у стакленику или у стакленику.

Парадајз за узгој у стакленику

Ако ћете узгајати жбунасте парадајз у стакленику, онда прије свега вриједи одредити која ће сорта бити одабрана у ту сврху. Дакле, која врста парадајза је погодна за садњу у стакленику, било да је у питању филм или пластика.

Карактеристике сорте као што су Воловетс Срце:

 • Овај тип парадајза има добре критике од професионалаца у башти;
 • Парадајз ове сорте је веома укусан;
 • Погодно за почетнике вртлара и вртлара.

Парадајз трупа је укусан

Кишица - необична сорта парадајза, намењена плодовима неколико година. Његова посебност је висина грма. Заправо, смреков грм више личи на дрво чије је дебло једнако чврсто као дебло правог дрвета. Ова сорта је веома великаприноси, добри плодови, али да би га узгојили, потребна је посебна технологија изградње оквира унутар стаклене баште како би се подупрли нови изданци грмља.

Може се закључити да за отворено тло, сорта папалина не одговара.

Де Барато - ова сорта има одређени број подврста, од којих је свака погодна за садњу у стакленицима. Пинк - Постоји неколико варијанти ове сорте: Пинк Парадисе, Пинк Бусх, Пинк Уницум. Црни принц - раст биљака може достићи 2 м или више, па када парадајз почне да формира воће, боље је да штипамо врхове биљке, тако да снаге одлазе на сазревање плода, а не на раст самог грма. Парадајз сорте Црни принц слабо је сачуван и не може издржати транспорт, па је најбоље јести их одмах након сазревања за различите салате или јести свеже.

сорте парадајза се разликују по:

 • Висина грмља;
 • По величини плода;
 • За трајање зрелости;
 • За приносе и друге квалитете, на које, наравно, треба обратити пажњу.

Свака сорта има своје предности и мане. Неко преферира да сваке године посади нову сорту парадајза како би покупио најпогодније за себе, а неко у исто време сади неколико сорти у једном стакленику. У другом случају, треба добро разумети да свака сорта захтијева посебне услове и да ли је прилагођена температури до 15? Ц, онда другачији разред може захтевати температуру од 18 до 21? Ц. Све ово треба узети у обзир, поготово ако ћете комбинирати њихово слијетање у исто вријемеједан стакленик или стакленик.

Савети: како узгајати парадајз у стакленику

Грмови парадајза који се узгајају у пластеницима, посебно ако су стакленици опремљени грејањем, могу да задовољавају свеже воће током целе године, у свим временским и температурним падовима изван структуре стакленика. Узгој парадајза у стакленику подразумијева слијетање готових младих грмова, које треба унапријед опскрбити, или купити готове, или посадити и узгајати саднице самостално у увјетима његовог дома.

Наиме:

 • Прво, треба формирати кревете;
 • Висина сваког од њих не треба да буде мања од 35-45 цм;
 • Ширина се може изабрати према вашим жељама, међутим, не мање од 65 цм и не више од 90-100 цм;
 • Треба се сетити слободног растојања између кревета, треба да буде око 55-65 цм

Правилна нега за парадајз је кључ за велику жетву

Хумус, тресет, ако је потребно, и различита ђубрива додају се земљишту пре садње садница. Стручњаци саветују да се раствор мангана проспе у сваки базенчић непосредно пре садње. Наравно, биће вам потребне саднице, од којих ће расти грм парадајза.

У тренутку слијетања у тло, саднице би требало да досегну 25-35 цм, а не мање.

Запамтите, како добро култивишете и оплодите земљиште којим брижљиво садите младе биљке у тлу, зависиће од тога колико добро ћете добити биљке и како ће плодови расти на њима.

Правилна садња и негу парадајза у стакленику

Да би се засадио у стакленикуПарадајз је добро растао и доносио је много усева, након чега је неопходно да се правилно негује, па је неопходно знати тачно другачија правила и норме.

За парадајз в пластенка, удобна температура зрака

Потребно је знати:

 • Колико степени топлоте у стакленику треба да буде, како би се биљке добро осјећале;
 • Колико често треба проводити вентилацију;
 • Који индикатори треба да достигну влажност, одговарајући расту у стакленику или стакленичком парадајзу;
 • Истражите све посебности наводњавања својствене свакој од засађених сорти.

Немојте се плашити, детаљни тачни одговори на ова питања могу се дати посебном књигом о узгоју парадајза у стакленицима, као и информације дате на паковању са семеном парадајза. Показује које сорте парадајза купујете, у којим терминима је најбоље сијати саднице када се сади, а које плодове вриједи очекивати, што ће бити принос одабране сорте. И запамтите, правилна брига је кључ добре жетве.

Професионалне тајне узгоја парадајза у стакленику

Ако слушате своје искусније колеге за узгој парадајза, сигурно ћете бити у могућности да сазнате много нових разговора, као и да изнесете постојеће тајне садње грмова рајчице.

За успехната култивациа на парадајзите в истаа стакленица, се припороча да се възможно промана зема

.

тајне:

 • Садња младих биљака које су нарасле до дозвољене висине, саднице са сивом буре,показује искуство, даје бољи принос од слијетања не достиже потребан минимум;
 • За узгој парадајза у зимском периоду потребно је одржавати лагани дан са вештачким осветљењем током 13-16 сати;
 • За успешну култивацију парадајза у истом стакленику, препоруча се потпуно мењање земљишта у стакленику или стакленику сваких 3-4 године, у супротном ће истекнути и биљке неће доћи одакле да узимају хранљиве материје.

Слиједите ове тајне, пажљиво слушајте савјете искусних вртлара, а онда ћете бити у могућности да добијете изврстан оброк поврћа у њиховом подручју.

Разумети шта се може узгајати у стакленику осим парадајза

Специјалисти препоручују садњу у пластеницима са парадајзом и другим врстама поврћа из различитих разлога. На пример, пекиншки купус није само укусно и корисно поврће, већ помаже и кондензацији земље између парадајза.

В допълнение на парадајз, паприка може да се гоји в пластенки

.

И други користни соседи:

 • паприке;
 • бели лук;
 • Лук;
 • ротквице;
 • Јагоде;
 • Зелени.

Слатке сорте паприке и парадајза имају сличне услове узгоја, тако да ће заједно у једном стакленику бити прилично удобне. Осим тога, парадајз и паприка су нека врста симбиозе, јер паприке посађене у стакленику са парадајзом, ја ћу расти и бити мање подложне оштећењу ране, која их тако воли. Све то је могуће због чињенице да парадајз садржи супстанце које могу уплашити ове штетне инсекте.

Чешњак или лук су вероватно најбољикомшије за парадајз.

Чешњак може помоћи биљкама да се носе са неким болестима. Радисх и јагоде, због сличних услова, могу постати одличан комшија парадајза. Першин, босиљак, зелена салата, мелиса - ове биљке могу позитивно да утичу на укус парадајза. Као што видите, многе биљке не само да могу бити добро повезане са парадајзом, већ им чак помажу у расту и борби против болести.

Индустријска технологија за узгој парадајза у стакленику

\ т

Индустријска култивација парадајза разних сорти подразумева садњу великог броја грмова парадајза. У ту сврху, као и за бригу о биљкама и жетви, користи се специјална пољопривредна механизација.

Методе узгоја парадајза од нуле, како за себе тако и за индустријске сврхе, приближно су исте и граде се у истим фазама.

Прво изаберите одговарајући стакленик. За индустријске волумене, потребно је одабрати капиталне конструкције стаклене баште опремљене аутоматским системима за наводњавање, праћењем температуре и очитавањем влажности, било би сјајно ако је и вентилација аутоматизована.

Индустријска култивација рајчица различитих сорти имплицира садњу великог броја грмова рајчица

Избор одговарајуће сорте парадајза - у овом случају, најбоље је погледати принос. За индустријске волумене треба одабрати сорте рајчица високог приноса, што ће осигурати да уз правилну његу можете прикупити велику количину парадајза изједан грм

Узгој садница - може се узгајати у малим пластеницима, али у импровизованим стакленицима можете паралелно са зрењем плода на претходно засађеном грмљу. Боја плода, његова величина, као и укусне особине су показатељи по којима купци, у основи, бирају и производе тих или других добављача.

Парадајз у стакленику: узгој и њега (видео)

На крају, треба напоменути да се поред тога величина плода увијек мора узети у обзир ако знате тко ће опскрбљивати поврће. Ако се парадајз узгаја за даље сољење, онда ни у ком случају не може да се узгајају велики плодови парадајза, они се једноставно неће уклопити у конзерву.

Узгој парадајза у стакленику (примери фотографија)






)