Витраж за кухињске фасаде: пјескарење, цртање фото витра за кухињу

Стаклени уметци у кухињским фасадама чине слушалицу профињенијом и прозрачнијом, јер се уклања дио глухих врата, која разблажују простор прозирним и прозирним површинама. Витраји у сваком унутрашњем стилу изгледају мудро и наглашавају карактер кухиње.

Класици имају елегантне, деликатне облике, вероватно са обојеним узорком који подсећа на мозаик. Иста прича често се обраћа барокном, рококо и модерном. Модерни стилови могу користити и витраж у украшавању фасада, али у другој интерпретацији. Ако је јапански стил још увек украшен минималистичком собом са цвећем сакура, онда у хи-тецх и другим областима, ова декорација је неприкладна. Често постоји јасно, мат или обојено једнобојно стакло; Могући су уметци са апстрактним или геометријским орнаментом.

Витраж за кухињске фасаде: главне технологије цртања слике

  • Витраж од пешчара - најчешћи тип стаклених уметака за кухињске фасаде. Да би се слика применила на стакло, користи се посебан уређај који, помоћу струје ваздуха са песком под високим притиском, ствара узорак према претходно припремљеној матрици. Ормарић са таквим декором се лако пере, па се пескирање сматра најбољим за кухињски намештај. Стакло може бити не само прозирно, већ и задимљено и са бронзаним нотама. Такав цртеж не може бити оштећен или избрисан. Ред може бити дословно свака слика: кухињске фасаде су украшене каовегетативни и геометријски орнаменти, монограми, породични грбови и апстракција, као на слици испод.

  • Добро позната, али прилично скупа, технологија обраде је патентирани начин компаније Тиффани типа да нацрта узорак на стаклу. Кухињски ормарић са таквим витражем постаје право ремек дјело накита, који се сипа у свим могућим бојама. Да бисте направили уметак за фасаду ове технологије, узмите различите комаде стакла (различитих облика и боја - у зависности од слике или чак фотографије на којој се прави прави мозаик). Контура око сваког дијела је постављена са фолијом или жицом, која се затим удружује. Резултат је прилично јасан цртеж, али граница између њених елемената је практично непримјетна. На површини готовог узорка, стакло је прекривено воском мастиком, која је потребна да се површина заштити од агресивних вањских утјецаја.
  • Трећа, не мање популарна технологија израде витража за кухињу је фузија. Ово је практично класика обраде стакла, која у дословном смислу користи реч синтерованог материјала. На следећој фотографији можете видети колико су различити резултујући ефекти: цртежи могу бити и волуметријски и равни, како у пригушеним бојама, тако и засићени светлим, са јасним границама и протичу једни другима. У производњи таквог декорја често се користе метали који се такође синтерирају са стаклом како би се постигао још већи резултат. Занимљив пример је "виђен" између два орнамента стаклених платна од жице илифолије

    Фото штампање вам омогућава да директно пренесете слике на стакло, које се и данас широко користи у уређењу модерних и светлих кухиња.

Економски начини декорације стакла

Високе цене за производњу витраја од стране Тиффани технологије довеле су до развоја других метода цртања слике на стаклу. Наравно, уз детаљну студију, разлика је увијек уочљива, али на фотографији, а често иу живим стварима, мало је вјероватно да ће се разликовати.

Дакле, кухињски ормарић може бити украшен једноставнијим начином: премјештање слике на стакло лијепљењем филма. Лепљена база се наноси на цртеж. Употреба ултраљубичастог штампача чини слику отпорном на разне негативне ефекте. Затим се филм са шаблоном залијепи за стакло, а обрис се постави коситром или оловом.

Још једна имитација слике коју је створила Тифанијева технологија је лијевање боје у претходно нацртаној контури на витражном прозору. Очигледно је да је ово економичније решење, јер се уместо стакла користи боја, а самим тим и мање издржљива, јер се бојила раније или касније бришу, посебно код честог чишћења.

Занимљиво је и необично видјети витраје с орнаментом Фацетнум. За његово стварање користе се стаклене перле, чије су ивице нагнуте под различитим угловима. Због резања, таква слика трепери када се ради о јарким светлосним зрацима на њој. Ако желите да наручите управо то витраж за кухињу, узмите у обзир да је то довољнотешко, тако да морате покупити арматуре и основу за узорак.

Свака кабина са витражом ће изгледати занимљиво и нестандардно. Стаклени витраји украшавају кухињу и чине сетове префињенијим и профињенијим у сваком стилу. Замишљајући, можете наручити израду витраја по вашим скицама - од измишљених монограма до породичног грба, а намјештај ће стећи индивидуалне особине и нагласити добар укус власника такве кухиње.