Високи стол: столови на дугој нози, клупе за шанке, модели из Икее

Мода на шанку је циклична - она ​​доживљава узлет, затим још један пад. У почетку, овај комад намештаја појавио се у Европи и имао функционално значење - био је место за ужину, штедећи време окупираним и активним становницима градова. У Русији, табела је почела да се користи релативно недавно. Савршено се уклапа у мале кухиње, постаје централна фигура у унутрашњости и тражи општу стилистику.

Карактеристике

Бирајући барски стол, сватко има циљ - топло се присјетити времена забаве и безбрижног одмора, искрцати кухињски простор, остварити храбре фантазије дизајна, створити занимљив и храбар дизајн.

Стручњаци, сумирајући карактеристике модела барских табела, разликују бројне карактеристике:

 • Нестандардна висина. Уобичајени кухињски сто је низак, познат и познат модел. Столови бар прелазе ове границе. Њихова просјечна висина варира од 1,1 до 1,35 м. За њих у комплету ће морати купити чак и високе столице или столице.


 • Постоји неколико модификација табела. Табела на једном нивоу - уобичајена опција. Двослојни и вишеслојни столови с подземним просторима украшени су расвјетом, ормарићима, полицама, витражима.
 • Табела за повезивање са кухињским сетом. Ово је важно за интегритет и органски стил. Могу ехо у текстури, боји и завршити.
 • Барски сто - као начин зонирања кухиње. Уз његову помоћ соба је подељена на два дела - трпезаријски и радни. Популарно устудији и комбинација кухиња из дневног боравка.
 • Одлична идеја за мале кухиње, која вам омогућава да задржите што је више могуће простора, чине кухињу компактном и спектакуларном.модели

Тржиште намештаја представља много модела табела. Погледајмо популарне:

 • Цлассиц. Такве шипке се уграђују у кафићима, баровима, ресторанима и кућама. Имају једноставне перформансе - радну површину и потпорне конструкције до 115 цм, а за столом су високе столице, столице, фотеље. Погодно за велике кухиње, изгледа луцидно и интересантно, захтевајући одговарајући дизајн целог простора. Добро познати пример класике је Билл Икеа модела. Пултови су представљени округлим, квадратним и правоугаоним облицима. Прва два су опремљена високом, танком ногом, друга - са две ноге, међусобно повезана пречком за поузданост дизајна.

Други модел из Икеа - Стуренс. Еколошки намјештај, израђен од борове шуме, лакиран. Можете га ставити на зид или ставити у средину кухиње.


 • Мини-стол. Такав намјештај је опремљен малим кухињама у типичним стамбеним зградама. Он истовремено обавља три функције - узимају храну, кувају и користе је као шанк. На вјешалима су наочале и чаше за вино.


 • У комбинацији са оброцима. Кушат ће познаватеље функционалног намјештаја. Представља два нивоа, први од њих - високи бар, други - благоваоница. Штеди простор у кухињи, а на њему ће бити елегантан нагласакдизајн
 • Исланд - за гигантске кухиње. У средини просторије је постављен сто, може бити опремљен штедњаком, умиваоником, полицама, ормарима, а на супротној страни су столице.


материјали

Материјали за израду столова су различити. Најскупљи, али изузетан материјал је природно дрво. Главна предност дрвета је његова издржљивост и чистоћа околине. Од недостатака је висока учесталост оштећења.

Доступно по цијени од материјала - дрвна иверица, више позната као иверица. На лим се наноси лист имитације дрвета, а премаз осигурава трајност и лакоћу његе.


Надаље, популарност је пластична. Издржљива је и отпорна на оштећења. Пластика је лако обојена у било којој боји, тако да се нашироко користи у производњи намјештаја.

Вештачки камен има сва неопходна својства - трајност, отпорност на оштећења, отпорност на влагу, једноставност чишћења. Изгледа елегантно и релевантно у ентеријеру. Софистицирани додатак дизајну кухиње биће стол са елементима од стакла отпорног на ударце. Ово стакло је прозирно и има сјајни угодан сјај.


Произвођачи често комбинују табеле да би комбиновали предности свих материјала.

Савети за избор

Стручњаци наводе да је у схватању већине барских столова - досадна и неразумљива. Међутим, барски сталак је вишезначан и оригиналан, у стању је направити типичан дизајн типичне кухиње.


Дизајнери саветују приликом куповине овог ентеријера да обрате пажњу на неколико тачака:

 • Вишестепени сталак ће га учинити свијетлим и необичним. Различите полице, причвршћивачи и други системи за складиштење ће му дати функционалност. Али вишеразинска опција је прикладна само на великим подручјима.
 • Тип отока се користи у неколицини кухиња. Просторија треба да омогући да се огромно острво смјести у средину полице. Дозвољено је да се угради у технику. Идеално за ручак или чај.
 • Компликована табела перформанси, која комбинује површину за ручавање и сталак. Али иза овог функционалног дизајна ће стати велика породица.
 • Табела треба да буде одабрана у складу са стилом, дизајнерским карактеристикама кухиње и личним преференцијама. Посебна пажња се посвећује њеној висини и величини. То ће вам омогућити да изаберете удобан и атрактиван сто који ће привући сваког члана породице.

О томе како да направите шанк са својим рукама, погледајте следећи видео.