Висина стола: како одабрати стандардне производе, стандардне величине ногу, просјечну висину од пода

Висина било којег објекта просторног окружења није на месту и трансформише се директно пропорционално промјенама које доживљава особа. Тако је легендарна фотеља Лоунге Цхаир, породица Имамс, сада задржана у величини, увећана за 10 цм, а то није једини бренд који прати трендове.

Које су разлике у величини намјештаја?

Стварање угодног амбијента за садашњу особу више није луксуз, већ показатељ високог животног стандарда, доброг укуса и израде дизајнера ентеријера. Ослонити се на исте стандарде који су били прије 20-50 година не морају. Компаније раде све како би задовољиле клијента, укључујући и промјену величине намјештаја за све промјене којима је човјечанство изложено. Недавне студије су откриле да су сви становници планете Земље растегнути 11 центиметара.


У исто вријеме, говорити о једној заједничкој фигури за просјечан раст човјека у свијету не мора. У свакој држави, њени просечни подаци за раст грађана, параметри столова и столица поново би се требали прилагодити овим стандардима. Избор одговарајуће табеле је од највеће важности, за њега је да проводимо време са нашом породицом, вечерамо, прихваћамо госте, бавимо се креативношћу, радом, није изненађујуће да је потрага за правим столом праве величине у данашњој стварности таква важност.Размотримо како да подигнемо вредности висине намештаја у зависности од његове намене.

Кухиња

СтандардВисина радне плоче за кухање израчунава се на основу чињенице да се главни постотак манипулација у кухињи одржава стојећи. Чак и са малим нагибом, стрес на мишиће врата, кичме, доњег дијела леђа се драматично повећава, здрава особа осјећа умор и слабост, а људи имају здравствене проблеме који минимализирају ове склоности. Ако је бројач пренизак или виши, у оба случаја ће повећати волумен оптерећења.

Одређивање идеалног нивоа висине почиње израчунавањем раста власника простора. За раст мањи од 150 цм, удаљеност од пода до пулта треба да заузима 75-80 цм, а за особе висине 160 - 180 цм, што је главни нагласак, то је 89-92 цм, за људе од 180 цм и више - 1 м. Ако изаберете радну површину за све чланове породице, потребно је да одрасте рођаци, на пример, 180 цм - мушкарац, 165 цм - жена.

(180 + 165): 2 = 172.5

Стандардну дужину табеле помножимо - 78.

Поделити на просјечан људски раст - 165.

(172.5 к 78): 165 = 81.5

Висина радне плоче за ову породицу је - 81.5 цм

Да би се олакшала израда паралела, висина мјеста за јавну кухињу и фаст фоод је фиксирана на 65 цм.

Трпезарија: одредите праву вредност

Прво што треба тражити приликом избора стола за обједовање су параметри. Параметри зависе од типа просторије (кухиња, дневни боравак), величине просторије, појединачних индикатора - растаклијент, старосна категорија корисника (дијете, тинејџер, одрасла особа), обрасци табеле.

Уведена је ГОСТ стандардна висина трпезаријског стола, али да ли је удобна, ако је дизајнирана за особу са индексом од 165 цм? Удобна висина у просјеку је 75 цм, а удаљеност од столице до површине стола је око 30 цм, али при израчунавању је боље користити посебне формуле развијене за ову калкулацију.Параметри људског раста се множе са конвенционалном просјечном висином стола од 75 цм, резултат се дијели на просјечну висину особе једнаку 165 цм

.

На пример, људски раст је 173 цм

173 * 75: 165 = 78.6 цм

Али, на основу чињенице да рођаци у породици имају различит раст, потребно је повећати раст сваког од њих и поделити га на број чланова ове породице. То ће бити просјечна стопа раста, онда ћете морати поновно израчунати показатеље према горе наведеној формули.


Поред тога, при избору стола потребно је не ослањати се само на површину стола или висине, већ и на ширину седишта, просечна површина простора по особи - 60 центиметара. Ово је препоручено ограничење, када покушавате да га смањите ризикујете да се суочите са неугодностима, столице треба да буду тако једноставне за излазак и да се лако померају, ово ограничење директно утиче на погодност укрцавања гостију.


Склопиви и квадратни стол погодан за мале просторе. Округли сто - за познаваоце елеганције и љубитеље пријатељског смештаја, такође је много мање опасан, уповезаност са одсуством оштрих углова, што је чини атрактивнијом при избору станова за оне са малом децом.

Предности боје стола треба да се заснивају или на нијанси читавог кухињског сета или на контрасту ако планирате да направите занимљивији ефекат.
Писани модели у стану

Мало је вероватно да ће постојати стан у коме ће се потпуно избећи без стола, овај део намештаја је лутао из једне историјске епохе у другу, првобитно означену као место за пословање, претворен је у луксузни предмет, показатељ укусних преференција власника. Писаћи стол је успјешно доказао своју практичну важност и до сада многи људи више воле да имају своје радно мјесто код куће.

Да би овај комад намјештаја био неугодан, морате правилно израчунати његову висину, која би требала одговарати карактеристикама њених мајстора - одрасле особе, студента или дјетета.

За људе ниске висине 150-160 цм ће одговарати висини од 60 цм, за људе висине 170-185 то је димензија 70 - 85 цм, за оне чија је висина већа од 190 цм, намештај се израђује по поруџбини, почевши од параметара висине од 85 - 90 цм


Како изабрати студента?

За студента, с обзиром на то да ће расти, табела такође треба да се трансформише како расте. Боље је купити мултифункционални сто који се лако мења. Ако је стол са подесивим ногама, онда столица за дете треба да се подеси у висину тако да ноге детета неостао на тежини и чврсто стајао на поду. Руке треба да буду слободне да седе на површини стола, ниједна књига или свеска не смеју да ометају ову позицију.Висина стола треба да буде таква да ученик седи са равним раменима који се не дижу и не спуштају. За ово постоје правила правог угла: један прави угао је колено, други прави угао је хип и назад.

Висина компјутерске табеле

Распрострањена употреба рачунарске технологије у брзим темпом живота не дозвољава вам да радите без овог уређаја, како на послу тако и код куће. Али није довољно купити компјутер или лаптоп, још увијек је потребно одабрати прикладно мјесто за кориштење, оптимална опција за такву активност, која захтијева високу концентрацију пажње је стол, али морате одабрати онај који ће вам помоћи да заузмете удобан положај уз одржавање нормалног положаја. Доказано је да ће правилно изабрана табела сачувати ваше енергетске ресурсе и здравље приликом рада на рачунару.

Када радите на рачунару, морате избегавати нагињање напред, удаљеност до монитора би требало да буде 50-75 цм, а сам монитор се налази на нивоу очију или нешто виши.

Осветљење треба да пада са леве стране руке, поред тога, табела треба да буде постављена тако да директна сунчева светлост нема приступ екрану. Правила правих углова испод 90 степени, која се узимају у обзир приликом одабира табела за школску децу, проширују се на ову врсту стола. Током хладне сезоне, изворе топлоте треба држати подаље одожичење уређаја и мјесто на којем се налази.


Стандардна висина од пода до стола је 75 цм, али за случајеве када је пожељно да се подигне његова висина, постоји једноставан начин израчунавања. Ми множимо раст који нам је потребан за стандардну висину табеле и поделимо на 175. На пример, ваша висина 165:

165 * 75: 175 = 70.7


Главно правило: за столом треба да буде пријатно и удобно за боравак. До данас, постоје столови посебно опремљени механизмима за подешавање нивоа дизања, што је увелико поједноставило живот за оне који седе у седећем положају већину дана. Рјешен је проблем да сте претходно радили само у једној позицији.

Што се тиче изгледа производа или материјала, то је нешто што тврди да нема смисла и да је лична ствар за свакога. Модерни произвођачи желе да задовоље и најзахтевније купце.
Да ли је нешто удобније од стола, чини се да је време, али до сада потпуно одустајање од тако значајног предмета намештаја није могуће.

Погледајте како да правилно седите на рачунару.