Више од 5 разлога: зашто у стакленику постоје празни краставци

Чак и ако вам се чини, апсолутно сте све учинили исправно из избора семенаПрисуство празног цвијећа на краставцима указује на погрешну бригу о њима ианг, завршавајући са суптилностима бриге, ризик да ће се краставци појавити празним цвијећем, остаје Разумијевање зашто биљка не доноси плодове, и шта учинити у овом случају, помоћи ће дубље знање у области пољопривредне технологије.

Однос са опрашивањем: краставци не цветају у стакленику

Дешава се да саднице краставаца цветају сасвим фино, а баштован се исправно нада доброј жетви. У будућим краставцима постоји јака стабљика, велики летци, али има мало јајника, па чак и готово ништа. Често је разлог за опрашивање, или боље речено, његов недостатак. Постоје, наравно, сорте краставаца, које не захтевају природно опрашивање, али су далеко од већине.

Ако стакленик не цвета краставце, онда ово земљиште можда није погодно за одабрану сорту

Зато се наоружајте следећим саветима:

 • Када узгајате краставце у стакленику, обавезно га отворите у поподневним сатима како би инсекти дошли тамо без препрека;
 • Пчеле треба даље укључити, односно намамити - доприносе букетима маслачка, раствора меда и воде;
 • Честа грешка је оставити посуду са раствором у стакленику, не, потребно је да је попрскате раствором, иначе лукав пчеле морају само третирати ваш десерт, али не и биљке и не дирати.

О умјетном опрашивању, узгред, такође, можете мислити. Али ако сте почетник, биће вам тешко да то сами решите. Потребнодалеко од површног знања. Можда има смисла позвати особу која је више пута спроводила овај поступак на свом сајту.

Наводњавање и влажност: много дивљег цвијећа на краставцима у стакленику

Влага и наводњавање за узгој краставаца су више него важни. И није само у мехурићима. Недовољна брига има ефекат, укључујући и да ли ће горка краставац бити лукав. Влажност и наводњавање су главни услови за узгој краставаца, без одржавања одговарајућег нивоа ових услова, краставци доживљавају стрес. А један од знакова овог стреса је формирање празних мрља.

Да би се заготовило да се краставци добро формирају, у стакленику треба посматрати оптималне услове температуре и влажности

Шта морате знати о начину раста:

 • Влажност ваздуха треба да буде довољно висока - од 75 до 90%, ау земљи испод - 70% или нешто мање;
 • Обавезно организујте краставце наводњавања, а ако су улице вруће, не могу без њих;
 • Хладна вода не може се у сваком случају залијевати, само топло, боље - истинито за дан на сунцу;
 • Пожељно је залијевати краставце на 11-12 дана, могуће је и од првог до трећег.

Краставци су тешко толерисати флуктуације температуре и влажности. Чак иу овом кратком временском периоду, стрес који су искусили краставци може се показати као бјелкаст. Режим је режим, нећете ништа урадити.

Разлози за старо: зашто не цвату краставце у стакленику

Можда је још лакше и заборавили сте да направите једну једноставну али важну процедуру, наиме, гашење семена. Самосухо сјеме је немогуће угасити, то је потребно радити искључиво са натеченим. Све је урађено: сјеменке ставите у топлу просторију, влажном крпом, а кад се набубре, сјеме се пресели у хладњак. Два дана касније.

Онда морају да се осуше и можете сејати. Ако се сјеменке учврсте, оне ће проклијати раније. Раније ће формирати женско цвијеће које је потребно за јајник. Зато немојте занемарити ову једноставну, али далековидну процедуру.

Да би се брзо појавиле женске цветове, биљке могу штипати. Ово се ради преко четвртог до петог писма. Оно што је потребно за штипање - зауставиће раст краставца у дужини неко време, због чега ће се убрзати раст латералних изданака и, самим тим, женских цветова на њима.

Да би се краставци добро обликовали, не би их требало садити преблизу једна другој

.

Като, можни взроки за настајање празних цветов могу бити:

 • сетва семена прве године складиштења (свеже семе се не сије);
 • Сетва која није загрејана на сунцу;
 • Биљке које се сади у хладу;
 • Садња биљака са јаким задебљањем.

Нажалост, равнотежа у исхрани биљака је често поремећена. На пример, можете направити много одобрења за азот, или обрнуто, земљишту недостаје органска материја. А понекад се ради о снажном поновном коришћењу земљишта, када је брига за "пиће" за краставце превелика.

Шта радити: Цвијеће у праху на краставцима у стакленику

То је управо оно што се не може урадити, тако да се уклањају мјехурићи. Из онога што сте их уклонилиКраставци неће бити боље. Користи од нуле, можете чак и погоршати: својим радњама можете пореметити опрашивање женског цвијећа. Празни цветови ће сами нестати.

Препоручује се да се краставци у стакленику редовно хране и малчирају како би били добро везани

Више није могуће спасити их, већ побољшати услове за остатак жетве у вашој моћи. Не загријавајте се у стакленику, држите врата отворена током дана. Температура изнад 35 степени не би требало да се повећава. Благо сипајте краставце топлом вотком, распоредите их по квалитетном прскању.

Ако мислите да ништа не помаже, потребно је да ставите врх главног стабла грма, као што је већ споменуто.

Држите висококвалитетни надјев од краставаца - за ту сврху можете користити амонијску солиту или гранулирани суперфосфат. Ако не желите да прибегавате таквим средствима, користите дедин метод, тј. Гнојење дрвеног пепела. Полаже се у жлијеб, који се изводи у кругу од 15 цм од биљке и посипа земљом.

Узроци кумулонимбусних краставаца у стакленику (видео)

Сумирајући, може се рећи - на раст празних желуца утичу различити фактори, од незнатних семенки до прегревања и поремећаја у исхрани биљака. Најважније је да се благовремено идентификује узрок, да се елиминише, да се спречи крах режима неге и да се не сломе саме мрље. Ово може покварити процес природног опрашивања. Касније ће и сами нестати.

Укусни краставци у здравој жетви!