Више од 10 атрактивних идеја: завјесе за спаваћу собу

Завјесе за спаваћу собу стварају удобност и удобност у спаваћој соби - посебна точка за многе кућевласнике. Заиста, гдје, ако не у спаваћој соби, то би требало бити мирно, лијепо, мирно. Текстил у том смислу уопште није мали акценат. Какве завјесе могу изабрати? Какве модне трендове треба узети у обзир? И како уз помоћ завеса играти у унутрашњости одређеног стила?

Како изабрати прелепе завесе и завесе

Вриједи почети са, једном и истим - завјесама, завјесама, завјесама. Али не, завесе и завесе су појмови, иако повезани, али не и синоними. Гардина предвиђа употребу са другим текстилним прозорским отворима, на пример, исти ламбрекин. Међутим, сасвим је могуће да се користи као независан елемент. Обично се за израду завјесе користе лагане тканине, полу-прозирне. Ово је шифон, тил и чипка, вео и органза.

Завесе су уобичајеније име. То јест, то може бити прозорска завеса од густих материјала, укључујући. Ако завјеса - то је нешто прозрачно и лети, онда завјесе може се назвати све прозор завјесе у цјелини. Са свим њиховим сортама. Тил, који се често назива застор, само је врста тканине која се често користи за завјесе.

За производњу завеса најчешће се користи прозирна тканина

Одабир завеса, мјерило иде на много параметара. Међу њима су и ширина будуће завесе и димензије просторије. Што се тиче ширине, тканина би требала у потпуности покрити отвор прозора. Дуге завјесе на поду обично укључују драпирање с наборима. Акоспаваћа соба је велика, може бити класична верзија завеса сложеног реза с ламбрекинима. У малој спаваћој соби, вијенци се покушавају објесити директно испод плафона тако да завјесе визуално повећавају висину просторије.

Модне и лепе завесе 2018: Дизајнерски савети

Немојте се изненадити ако је гост позван да дизајнира дизајнер спаваће собе предлаже да започне декор и козметичке поправке уопште, само ван прозора. То јест, може се схватити као чињеница да су завесе - стилски елемент. Прозор, природна светлост и дизајн ове рупе су заиста паметан корак у обликовању облика спаваће собе.

Постоје три врсте завеса за спаваћу собу

Постоје три врсте завјеса за спаваћу собу:

  • Завјесе на украсној плетеници- класичне, кроз растезање од чипке, захваљујући њему можете симулирати било који облик набора. Обично допуњује Ламбрекен ансамбл. Ово чини композицију савршеном.
  • Завесе са ушицама . Лувер су метални или пластични прстенови, који су фиксирани на посебан начин на врху завесе. Затим се спусте на сам вијенац. Стога су преклопи једнолични и налик на валове. И само, и лепа.
  • Завесе са шаркама . Користи се као горња петља и петље на чичак, петље са дугмадима, петље са завесом.

Не може се рећи да је неки дизајн застора потпуно застарио. Све зависи од стила спаваће собе, начина на који то желите да видите. Постоје спаваће собе а ла луткарска кућа, гдје је велики број декор добродошао, укључујући и натекстил А ту су и резервисани пастелни тонови, где завеса треба да буде прозрачна, једноставна, органска, без једног елемента, за који се око "држи".

Избор лепих завеса за спаваћу собу: фотографија

Прва ставка - величина завесе мора бити знатно шира од отвора прозора. Па, ако је завеса и потпуно затворити зид са прозором. То је, не само по ширини, већ и по дужини. Ово је неопходно за дизајн прелепих драперија.

Величина завјесе мора бити знатно шира од отвора прозора

Избор завјеса у спаваћој соби:

  • Завјесе, завјесе и ламбрекини треба да се стапају са Блуесом, а овај ансамбл не може да се "препире" са свеукупним дизајном спаваће собе (више од три акцентне боје у ентеријеру - то је 90% катастрофе дизајна);
  • Помислите како да се уверите да завеса не додирује батерију или да лебдење без мреже буде приоритет;
  • Запамтите и подударност текстура - немогуће је у једној унутрашњости, ако се не мисли на еклектику, комбиновати и свилу, баршун, велур и тил, итд.

Који је задатак завеса - дати осјећај бестежинског стања? И можда да га заштити од упорног светла? Или ће означити прозор, учинити га акцентом? Ово је такође важно приликом избора. Понекад су домаћини против импозантног дизајна прозора, желе минималан декор. У овом случају, често се бирају кратке завесе без шара, што је више могуће са бојом зидова.

У стилу Провансе: завесе за завесе у спаваћој соби, фотографија

Стил Прованса није прва година фаворита домаћица из свих крајевапост-совјетски простор. И то је разумљиво: носи безбрижно љето, меки угођај сунчане провинције, топлину и домаћинство. Зато желим да поново створим ову ситуацију властитим рукама у својој спаваћој соби.

Стил у Прованси користи такве дизајнерске приоритете као природна текстура, цвјетни дизајн, једноставност резања, скала пастелних боја. Привлачност природном почетку је очигледна, стога се за тканине као што су памук, лан, памук, мешане тканине бирају завесе.

Вртови у провансалском стилу изгледају прилично оригинално

Што се тиче завеса - ово би требала бити једноставна јефтина тканина, можда тил, чипка. Ријетко се користи једноставна тканина без слике, шаблоне, нека врста куке, декоративне петље и друго. Може бити тил са цвјетним мотивима, у збирци, са неравним дном, итд.

У провансалском језику, завјесе могу бити причвршћене за подвезице, петље, уши, прстење и плетеницу. Веома популарне су завесе на шаркама. Преоптерећење боја не би требало да буде - важно је ако желите пригушену Провенце, прилично сочну собу цветних мотива. А ако су завесе, други текстили, тапете такве, онда завеса треба да буде мање активна. Овдје је могуће користити готово прозирне бијеле завјесе без пресавијања и слике.

Како одабрати завјесе за спаваћу собу (видео)

Завесе могу да вежу чак и најизолованију спаваћу собу. Потребно их је само покрити прозорима, јер је кућна ситуација смјештена, а не у дневној соби. Пробајте да направите тендер за собу,топла, мека са истим завесама.

Сретно у трансформацији!

Дизајн завеса за спаваћу собу (фотографија у ентеријеру))