Вертикални радијатори за стан

У свакој кући, систем гријања је нужно опремљен посебним радијаторима. Ови уређаји су инсталирани да би соба остала топла. Грејање просторије је због доброг преноса топлоте. У зависности од модела радијатора, угодна температура се одржава у затвореном простору због директног зрачења или стварања струјања ваздушне конвекције. Наравно, ефикасност грејања просторија зависи од површине батерије. Што је њихова површина већа, то је јачи ефекат. Типично, уградња радијатора се врши под прозорима. Али понекад је веома тешко. На пример, када је соба направљена од панорамског стакла, или прозорска даска је веома близу пода. Ови проблеми се могу решити избором вертикалних грејних радијатора.

Модели и карактеристике вертикалних радијатора

Такви агрегати би се назвали коректно високо. Њихове конструкцијске карактеристике не дозвољавају стандардну инсталацију испод прозора. Ови модели су конвенционално подељени у неколико подврста.

Веома важна карактеристика јематеријал , из којег су батерије направљене за грејање.

ливено гвожђе

Ти модели имају много позитивних особина:

 • висок коефицијент преноса топлоте;
 • може се одржавати у систему високим притиском;
 • неутрална према агресивним срединама;
 • не узима корозију;
 • није веома висока вредност.

Међутим, такви радијатори су велике масеогромна топлинска инерција. За њихову инсталацију неопходно је обезбедити поуздано причвршћивање и снажан ремен. Такви модели не могу бити опремљени терморегулаторима.

алуминијум

Такве вертикалне грејне батерије сматрају се нискотемпературним уређајима. Другим речима, што је већа површина самог уређаја, топлије је у просторији.

На температури од око 70 степени, просторија ће одржавати константну температуру од око 22 ° Ц. Главне предности алуминијумских радијатора су:

 • мала тежина;
 • ниска инерција;
 • секције се могу спојити са челичним брадавицама.

Овај дизајн вам омогућава да брзо замените делове који су постали неприкладни.

Недостаци дизајна алуминијума за грејање обухватају:

 • високи трошкови;
 • потребу за уградњом аутоматског вентила за пражњење акумулираног водика;
 • ограничење на пХ расхладног средства? 7;
 • притисак у систему је ограничен на 10 атмосфера.

челични радијатори

Зидни панели израђени су од лима 1,5 мм. Заваривање се обавља на стандардни начин. Понекад се користи ласерско заваривање.

Површина панела има мале удубљења. Они су повезујући канали који су добилиназив "сакупљачи". Спољашња површина радијатора је покривена емајлом отпорним на топлоту.

Зидни панелни радијатори одликују се високим излазом топлоте. Њен ниво се може подешавати помоћу аутоматског термостата. Ови уређаји могу издржати притисакунутар 10 атмосфера

Недостатак склопова панела је слаба отпорност на хидрауличке повреде. Уређај мора бити напуњен водом. Није дозвољено да буде одсутна двије седмице. Такви пројекти су дозвољени само у централизованом систему грејања.

Цевасти радијатори вертикалног типа веома воле дизајнере. Они дају прилику да замисле и остваре најоригиналнију идеју. Уређаји се одликују ниским излазом топлоте. Обично се уграђују у индивидуалне системе грејања.

[Напомена] Да би се спречила корозија унутрашње површине батерије, неки произвођачи га покривају полимерним премазом. [/Ноте]

биметалне структуре

су направљени оддва материјала . Да би постигли највећи ефекат, они су састављени од алуминијума и челика.

Челик је направљен од језгра, тангента на воду. Алуминијум је направљен од спољне љуске и свих потребних прикључака.

Произвођачи тврде да такви биметални радијатори уграђени у систем централног гријања могу издржати притисак од око 40 атмосфера.

Предност тега дизајна је:

 • отпорност на корозију;
 • мала тежина;
 • инертан однос према агресивним срединама.

Још једна не мање важна карактеристика вертикалних радијатора је њиховаконструкција . Производе се:

 • секција;
 • цевасти;
 • ребрасти;
 • глатка;
 • су линеарне.

Тип везе

Најчешћепостојидоња веза . Монтажа грејача у вертикалном положају са таквим везивањем је једноставна, али инсталација и уградња цеви пролази унутар зида или затвара декоративну кутију. Све то доводи до снажног поскупљења таквог дизајна.

Много рјеђе кориштенаспоредна веза . Не даје велики ефекат јер је расхладно средство у потпуности уклоњено из радијатора и може бити присутно чак и љети. То утиче на трајност и квалитет самог уређаја.

[Ноте] Дијагонална веза се сматра најефикаснијом, имагорњи улазни и доњи излаз .

Димензије радијатора могу бити веома различите. Ова вредност нема ригидан стандард. Висина уређаја је у распону од 0.3? 6 м, ширина му је 0,3? 3 м. Понекад се производе вишеслојни уређаји.

предности

Главни, позитивни квалитети вертикалних уређаја за загревање су:

 • велики опсег боја;
 • различита дизајнерска решења. Радијатори се могу обликовати као осам или зрцални панел. При избору таквих уређаја њихов изглед постаје један од главних критерија;
 • уређаји су веома компактни;
 • погодан за панорамско застакљивање;
 • радијатори се слободно причвршћују на било који зидни материјал, стварајући декоративни ефекат;
 • врло једноставна инсталација. Приликом уградње довољно је познавати правила за повезивање дијелова и обављати све радње, у складу са приложеном схемом произвођача уређаја;
 • форније потребно спровођење специјалистичког знања и доступност специјалних алата;
 • вертикални радијатори за стан имају велику површину топлинске снаге. То омогућава да се смањи температура расхладног средства помоћу аутономног система грејања.

недостаци

Нема много негативних показатеља, али су значајни.

Цена производа и свих компоненти је много виша од система поплочаних плочица. Ово је посебно лоше када наручујете серијске колекције. Куповина вертикалног радијатора у пројектном дизајну је приближно пет пута већа од номиналне вриједности конвенционалне хоризонталне батерије.

Инсталирање радијатора овог типа најбоље се ради у близини пода, пошто се већина загрејаног ваздуха подиже на плафон.

Дијагонална веза при употреби спољашњих цеви изгледа веома неатрактивно. Они морају бити скривени испод кутије или унутар зида. Све то захтева много додатних инвестиција.

Ко производи такве радијаторе

Ово питање је веома важно када треба да изаберете уређај за грејање. Репутација произвођача игра улогу у овом случају.

Цена вертикалних радијатора је прилично висока, тако да се не исплати уштедити на таквој куповини. Уосталом, јединица ниског квалитета ће брзо постати неактивна, а њена замена ће коштати не хиљаду рубаља.

Руско тржиште представља цевасте радијаторе најпознатијих светских компанија. Њихов рејтингизгледа овако:

 1. Арбониа 2180/10? Швајцарска
 2. Аццуро-Корле 304 Л АИСИ? Турска
 3. ЦОППЕРИ Плаин ЦПВ-1800? 500? Италија
 4. Зехндер Нобис НОБ-150? 050? Немачка
 5. Астра Е 1104? Русија

Уређај "Глобал Оскар"постао је најприступачнији у својој цијени . Ови мултифункционални уређаји за гријање, који имају лијеп изглед, припадају економској класи.

Уређај Вертео Планје много скупљи. Ови производи су високог квалитета и високе издржљивости. Произвођачи гарантују дуг животни век. За такву јединицу ће морати платити три пута више.

Нијансе уградње високих радијатора

Ови радијатори се разликују од својих аналога великом масом. Уградња таквих уређаја увек се врши на потпорним зидовима поред узлазног канала. Било које партиције, на пример, суви зид, једноставно неће имати такав дизајн.

Радијатори су повезани на систем грејања на сличан начин као и стандардни круг. Можете користити било коју врсту цеви:

 • пластика;
 • челик;
 • метал-пластика.

Забрањено је користити само галванске комбинације, на примјер бакар с алуминијем.

За индивидуално подешавање степена топлотне снаге дозвољена је уградња запорних вентила.

Биметалне и алуминијумске конструкције треба да имају специјалне дизалице како би се омогућило излажење ваздуха из система.

Достава се може обавити било где. Може се направити испод или бочно. У овомеГлавну улогу имају жеље власника и њихове финансијске могућности.

[Тип] Пре уградње алуминијумских радијатора, препоручује се испирање индивидуалног система грејања, али не само алкалног. [/Ли]

Степ-би-степ упутства за инсталирање вертикалне батерије

  \ т
 1. Скупља комплетан сет. Монтажа заптивки и утикача, уградња утикача за радијаторе, увртање терморегулаторних и запорних вентила.
 2. Инсталиран је вентил Мајевски.
 3. Означите монтажне конзоле.
 4. Причврстите подршку.
 5. Радијатор виси. Тачност инсталације се проверава на нивоу зграде.
 6. Према схеми, апарат је прикључен на систем грејања.

Према оцјенама, монтажа вертикалних радијатора за гријање је једноставна, али вам је потребан асистент, као и уређај пристојне тежине.