Веранда је анекс, зграда са терасом

Разлике између веранде и терасе с једне стране су веома мале, али с друге стране изгледа да дијеле цијелу празнину. Неки људи не разумију шта се разликујеверанда је причвршћенаи тераса је причвршћена. Али то није чудно. Понекад није лако прецизно дефинисати сваку од ових зграда. Иако су неко вријеме били сасвим другачији, сваки је кориштен за одређене задатке и циљеве који се нису међусобно укрштали. Због тога је прво потребно разумјети њихову повијест настанка, почетну примјену, а затим говорити о данашњимдефиницијама терасе и веранде .

Мало путовање у историју

Терасе и веранде у прошлости нису се користиле за боравак током цијеле године. Ови детаљи су омогућили да се опусте на свежем ваздуху, да удахну мирисе природе, да читају књигу у миру и самоћи, или једноставно да посматрају лепоту дрвећа и биљака, седећи у меком топлом фотељи.

Историа "тераса"

Француска је дом овог анекса. Ту је обележено мало игралиште, отворен простор, препун нечега неопходног за рекреацију и забаву. Прво, сама реч"Тераса"означена је једнако, а налази се мало испод избочине на падини брдовитог подручја природног порекла. Затим су ове локације почеле да се стварају у близини кућа као украс. Били су ограђени око периметра и нису имали кров. Преци садашњих тераса могу се сматрати локалитетом у близини храмова и палата. Данас је терасаанекс на викендицу.

Има неколико типова:

1. Опенед

2. Цлосед

3. Делно покрити

4. Окружен оградом

5. Без шина

6. Оне-левел

7. Мулти-левел

8. Повезаност са зградом

9. Одвојено од куће

10. Налази се на улазу

11. Налази се на ободу

Пазите! Да би 100% схватили шта се веранда разликује од терасе, потребно је знати да би тераса требала бити на посебној подлози, која раздваја своју локацију од саме зграде. Може се поставити на одвојене стубове, пилоте или друге носаче (20-30 мм од тла).

Историа веранди

Домина е Португалија. Од прошлог пута то значи сусједна зграда у згради која је уграђена у саму зграду. Најчешћеверанда анексаналази се на главном улазу, али могу постојати изузеци. Још увек има кров.

Та прилога је подељена на неколико типова:

1. Опенед

2. Цлосед

3. Грејање

4. не-загрејани

Иако се веранда налази на главној основи са зградом, она се ипак може додати мало касније од саме куће.

Сличности и разлике:

1. Кров . На тераси нема терасе, али зграда може бити покривена привременом завесом. Увек је на веранди.

2. Зидове.Тераса - нема зидова, постоје мале стране илинајчешћа ограда. Веранда - постоје зидови, али често су са огромним прорезима, који сијају или уграђују заштитне слојеве.

3. Грејање.Тераса - без изолације од викендице или саме викендице. Максимум који може да служи као извор топлоте је грејач или преносива батерија. А то је тераса која се налази недалеко од зграде. Веранда - ако је затворена, постоји грејање.

4. Загревање.Тераса - не, веранда - са.

5. Подна облога.Тераса - треба посебан премаз, јер је стално под отвореним небом, и пада под утицајем различитих временских падавина. Веранда - најразличитији грађевински материјали користе се за под.

6. Локација.Тераса није на територији главне зграде, на малом брду. Веранда је "наставак" главне зграде, то јест, она је сусједна или уграђена.

7.Преднацхение.Тераса је мјесто за рекреацију и забаву у топлијим мјесецима године. Веранда је мјесто за опуштање у било које доба године, ако имате прилично добро гријање, онда зими можете послужити као још једна соба. Из ових показатеља јасно је да је тераса једноставна зграда за забавни љетни одмор. А веранда је озбиљнија структура. Намењен је првенствено за одржавање топлоте у кући. Али сада се веранди више пажње посвећује као друга просторија у кући или додатна зграда у згради.

Изградба терасе и веранде

ОдмахВажно је напоменути да је једноставна, позната на свакој тераси изграђена тамо гдје се клима може приуштити. Уосталом, слажете се, биће неразумно подићи ову структуру у подручјима са сталним кишама и прехладама. Рад терасе треба идеално да траје од средине пролећа до средине јесени. Међутим, на местима са тешким климатским условима, такође је могуће изградити терасу:

1. Затворени тераси.Гради се на врло чврстој подлози и заштићен је масивним зидовима. У затвореном простору мора бити осигурано освјетљење и гријање. Ако се све поштује. Терасу можете користити у било које доба године.

2. Мултифункционално . Представљају јединствену структуру са клизним зидовима и кровом који се може скинути. Али цијена, наравно, такво чудо ће бити огромна. Уосталом, аутоматизација је увек била и биће скупа. Али ова зграда се може назвати мултифункционалном. У овим случајевима веома је тешко утврдити да ли је то тераса или веранда. Можда се то може наћи само на темељима.

Да ли је могуће комбиновати веранду и терасу?

Као што је раније речено, тераса је погодна за љетње вријеме, а веранда за цијелу годину. Али постоји таква ствар када би било пожељно да се ове две зграде споје заједно. И то је стварно могуће. Морате само повезати веранду и терасу. Врло је лако. Потребно је изградити терасу на улазу у веранду. Можете направити отворену платформу која ће бити заштићена од сунца са свих страна преклопним завесама. Трошак такве радости ће бити мали, али шта је добро! Сасвим је могуће да то учините својимруке Неопходно је сипати земљу, печатити је дивљим каменом, положити цријеп, затворити га дрвом или неким другим грађевинским материјалом који може издржати нагле промјене температуре и велике количине влаге. Ова комбинација двије зграде ће бити смјештена у близини куће, ако је потребно, за улазак и сакривање од падавина. Истовремено ћете се осећати повезаним са природом, удобношћу, удобношћу и миром. Зар не желиш да то осетиш после напорног дана? Ова комбинација се може направити на различите начине. Тераса може бити украшена цвијећем, биљкама и дрвећем на рубовима. Евергреен грмови ће вам дати хлад и хлад.