Варијанте обраде властитим рукама, а не само: поправка стропа

Поправак стропа мора почети проучавањем његове површине: стање основног слоја, присуство пукотина и храпавости. Наравно, из анализе површине - у којој форми је основни плафон, да ли треба да се поравна, итд. А примарни изглед може бити другачији - од готово савршеног, до изједначавања. На пример, многе нове зграде захтевају постављање редова, браздастих спојева бетонских панела.

И тек тада можете одабрати будући дизајн, материјале итд. Ако се у овој фази плашите грешака, позовите стручњаке за барем дијагностику. Они ће вас упутити, одакле почети и шта треба исправити, и нећете преживјети за даљи ток догађаја.

Поправка унутрашњег плафона: чишћење

Прво, плафон мора бити припремљен за поправку. Шта то значи - морате га очистити од старе обраде. Донијети строп како би могао бити за себе. Ако је строп побијељен, обојен, ожбукан или залијепљен тапет, да бисте добили ослободити од овог премаза неће бити тешко.

За то вам је потребно:

 • Узмите ваљак и шипку, навлажите ваљак топлом водом и мало стисните;
 • Затим ваљани дио стропа, почевши од лаганог настиксиванииа ваљка, завршава снажнијим стезањем до стропа;
 • Чим видите да се ваљак поново осуши, поново га затвара у воду - и опет морате да урадите исту ствар;
 • Након неколико квадратних метара таванице да се правилно навлажи, узмите алат за спатулу и очистите обоје,гипс или тапете за кит или бетонски темељ.

Пре свега, пре почетка поправки, обавите припремне радове: чишћење стропа од слоја старе боје

Затим је потребно направити тест - провјерити слој кита за трајност. Ако је добро, немојте га скидати. Ако сте у недоумици, уклоните овај кит и нанесите нови. И сумње ће се појавити ако се кит почне распадати или се ољуштити.

Ако постоји стара боја или плочица на плафону

Најчешће је плафон обојен једноставном уљном бојом или воденом емулзијом. Није лако уклонити боју. Обично се користе следеће методе: хемијска и механичка.

Механички начин за уклањање боје може бити или шмиргл папир или шпатула. Али ово је далеко од нове технологије, процес је прашњав и дугачак. Постоје опције и лакше - то је специјално прање, може се купити у складишту грађевинског материјала. Када импрегнирате боју с прањем, морат ћете причекати 12 сати, боја се омекшава и лако се одваја од површине.

Уклањање боје са плафона (видео)

Ако је на плафон причвршћена плочица од стиропора

 • Да би се сачувао плафон од таквог плашта, може бити иста шпатула са оштрим ножем;
 • Након тога, неки од љепила могу остати на плафону, али морају бити уклоњени, иначе неће бити могуће даље поправити.

Ови једноставни савјети су само почетак процеса, који се назива комплексна поправка стропа. Не занемарите фазу поравнавања стропа и уклањање старог третмана, они директно утичу на снагу ипоузданост новог плафона.

Правилно поправљање плафона: темељни премаз и кит

Без ових корака, поправљање плафона је практично немогуће. Изузетак је изградња висећих конструкција, које се не допуштају са поравнањем.

Ако је корак по корак следећи корак је пример:

 • Прво, провјерите спојеве и спојеве на плафону, сваки шав и спој морају бити испуњени гипсаним или гипсаним раствором који чврсто држи тамо.
 • Нанесите прајмер на површину, неопходно дубоко продирање, што ће побољшати адхезију са накнадном обрадом.
 • Пример се наноси четком или ваљком.

На радну површину се наноси дубоки слој прајмера како би се обезбедила боља адхезија између бетонског плафона и накнадног премаза

.

Следећи радови се могу користити само када је тренутна фаза у потпуности завршена. То јест, када је прајмер пресушио. Онда или спатулате, или гипсану површину. Сваки чаробњак има своје аргументе у корист једне или друге методе.

На пример, малтер ће смањити центиметар на три висине просторије, а по тежини није лаган.

Што се тиче гитове, она даје велико скупљање, што захтијева, односно, примјену више слојева. Гипсани радови су лакши, а време за овај процес поравнања ће бити мање.

И процес жбукања зида и процес малтерисања плафона су веома слични. Тешкоћа је у томе што је жбукање стропа физички теже, јер површина није вертикална.

Секвенца осликавање плафона

Ако под данас, верује се да је украшен, таваница и даље може да промени на боље уз помоћ боје. Многи људи погрешно верују да ово није реновиран (мада овај појам нема званичне) и јефтину финиш. У корену заблуде данас може бити веома леп бојеног плафона.

Сликарство плафон почиње да покрије прозоре просторије, креће дубоко у стану

Сликарство је веома једноставна:

 • разблажен дие композиције оптималне густине (обично користе на воду боје или уље);
 • Као средство вам је потребно на дужи ваљак род и четком;
 • Паинт ивице почну, они само треба правила, боја четка;
 • У централном тргу боја ваљак.

се дешава да је насликао плафон треба делимичну реновирање. На местима где отечени или отпалих боја, треба да очистите лопатице. Онда је то место где можете поново сликати. Међутим, такви поступци су погрешне, са делимичним поправку плафона ипак неће дуго опстати, мораће да уклони стару завршну обраду и боја нови плафон.

Поправка плафон у кући са својим рукама: самановии плафон

Ремонт плафон клип - је у извесној мери ремонта. Данас, ове куће су изграђене скоро није, али ипак. Претпоставља се да, када је кућа направљена од Адобе, крова и то је исто. Гипс на Адобе и њен састав зависи од тога шта компоненте користе се - песак,глина, органских пунила.

Ако је висок проценат глине која је тада мелкозернистуиу да глину коју је лако да се мешају.

Да би се припремио клипа гипс Потребни су вам следећи материјали: вода, песак, глину, земљу и слама

За малтера ће морати да припремити раствор креч, глине и органских адитива (однос - 1 на 1 до 0,5).

Коначни третман у поправку плафона

Када задатак на дневном реду ", поправи плафон терену" рад треба да буде дуго. Али, шта ако је главни објекат или поправка је завршен и сада само треба идеја за завршну обраду.

Гипс картон кутија, на пример, може да се фарба. И не само да су бели у вашем арсеналу. Да бисмо вам помогли доћи до савремених третмана, што се може оценити помоћу фото галерију.

На пример, најпопуларнији сада ужива јединства у боји плафон и под. И под и зидови украшени тиркизне боје - већина елемената у унутрашњости треба да буде светао. И мало, врло мало половни мрак. Тиркиз, онда, баш чудно, не сузбије. И долазе до изражаја деликатне меке боје намештаја и текстила, као и тиркизно идеално взуиут соби.

Не бојте се и течност тапет за завршну обраду плафона, са онима од стране своје руке. Користите папир, пиљевине, мик сликати се да ће добити жељену боју. Модеран ентеријер - то је увек мало оригиналног ентеријера који представља своје укусе, вашпреференције и ваш естетски идеал.

Правилно фарбање стропа (видео)

Поправак равног крова може бити најлакши - уклањање старог премаза и, на примјер, бојање. И може укључивати изравнавање које траје пуно времена. Покупите квалитетне материјале, пратите упутства и не плашите се смелих одлука.

Срећно у поправци!