Ванбродске љестве у поткровљу: 6 предности

Увучене љестве у поткровљу уживају велику популарност, а улаз у поткровље налазио се у вањском дијелу крова куће. Да би се попели на таван, било је потребно поставити тешке и неугодне мердевине. Међутим, модерне приватне куће често имају улазне отворе на стропу. На овим отворима се монтира сложено степениште, које се појављује само када је то заиста потребно.

Предности и недостаци ванбродских шахтова са клизним мердевинама

Склопиве љестве у поткровљу у савијеном положају савршено непримјетне. Налази се на поклопцима гротла, што је оквир овог дизајна. Ако је потребно, потребно је само отворити улаз у поткровље и повући ноге степеницама.

Предности клизних мердевина на тавану:

 1. Клизне степенице заузимају минимум слободног простора. У склопљеном облику, то уопште не утиче на величину просторије.
 2. Цијена за клизне степенице је знатно нижа од цијене висококвалитетних стационарних конструкција.
 3. Такве мердевине се веома лако користе. Да би се конструкција довела у радно стање, потребно је само бацити поклопац поклопца и повући ноге степеница.
 4. Клизне степенице су веома мале. Због ове особине нећете морати да бринете о подној облози и снази темеља.
 5. По жељи можете додати такве елементе степеница како бисте повећали практичност његовог рада. На пример, наручите конструкцију са оградама и степеницама против клизања.
 6. Инсталација таквих степеница је тако једноставна да ви у потпуностито можете учинити својим рукама.

Поткровни кровни прозори са клизним степеницама имају много предности и неких недостатака

Поред великог броја предности, степенице на поткровљу које се увлаче имају и неке недостатке. Они немају посебан значај, али сви би требали знати за њих.

Недостаци помичних степеница:

 1. Под потпорним степеницама на поткровљу не можете се кретати, држећи у рукама тешке предмете. При притиску већем од 150 килограма степен чак и најиздржљивије конструкције је деформисан.
 2. Овај дизајн компликује евакуацију са тавана.
 3. Честа употреба љестава може довести до шкрипања и заглављивања механизма. Да би се избјегао овај проблем, потребно је периодично подмазати спојеве конструкцијских елемената.

Упркос овим недостацима, лестве за увлачење се сматрају најпопуларнијим уређајима за подизање на другом спрату. Слажем се да са уградњом стационарних опција за поткровље могу постојати неки проблеми.

Врсте клизних љестава на тавану

Лествице које се увлаче за подизање у поткровље се често користе чешће него стационарне. Међутим, пре него што одете у продавницу да купите такав уређај, потребно је да одредите најпогоднији за вас тип дизајна.

Модификации на склапанието:

 1. Лествице које се увлаче се најчешће користе за пењање до поткровља за собе са ниским строповима. Овај дизајн се састоји од неколико секција, које су једна са другом фиксиране помоћу капака. Након употребе, уређај се састоји одистим редоследом, док се производе запорна врата.
 2. Склопиве степенице су најсложеније у производњи. Међутим, такви пројекти имају високу поузданост и трајност. Пошто се такав дизајн налази у поклопцу гротла, и има значајну величину, за то ће бити потребан отвор одговарајуће ширине. Бор или алуминијум се најчешће користе за такве степенице.
 3. Склопиве лестве имају мали број секција. У проширеној форми подсећа на уобичајену структуру за причвршћивање, ау пресавијеном се причвршћује посебним металним уређајима. Да бисте направили такав дизајн својим рукама, морате правилно нацртати цртеж, иначе, он једноставно неће ући у рупу на плафону.

На тавану постоји неколико врста клизних степеница

Ове врсте степеница имају своје предности и недостатке. Њихов избор треба да зависи од вашег укуса и величине стропа у стану.

Поред опција које имамо, постоје и друге врсте клизних љестава. Најпознатији дизајн је телескопски уређај. Такве алуминијумске степенице су цеви у којима се налазе исте цеви мањег пречника. Међутим, такве структуре нису нарочито издржљиве, па се зато ретко користе за просторије у поткровљу.

Димензије увучених поткровних степеница

Клизне лестве на стропу, наравно, могу се обавити својим рукама. Међутим, такви дизајни имају прилично ниску цијену и стога су широке масе.

Да не би било погрешно изабрати клизне љестве, потребно јеИзрадити план са његовим положајем у стропном отвору и уклонити сва потребна мјерења. Последња тачка је најважнија, јер само исправним мерењима, продавнице грађевинских консултаната могу вам помоћи да пронађете прави дизајн.

Пре свега, да би одабрали мердевине, мораћете да уклоните мере на вратима поткровља. Може имати различите ширине и висине, али минималне димензије су 50к60 цм.

Клизне мердевине у поткровљу могу се обавити сопственим рукама или купити готове

Ако желите сами направити клизну љествицу, онда још увијек морате одредити ширину корака, њихов број и удаљеност између њих.

Висина степеница је такође важна. То ће зависити од висине плафона. Стандардна дужина степеница је 290 цм, али идеално је да се потпуно разложени дизајн односи на под, тако да се у неким случајевима величине појединачно одабиру.

Још једна вредност на коју треба обратити пажњу је степен нагиба степеница на поду. Идеал се сматра нагибом од 75 степени. То је такав индикатор који је најпогоднији за подизање.

Постављање клизних степеница на таван са сопственим рукама

Да би се направила клизна степенишна инсталација потребно је купити слиједеће алате и материјале: поклопац поклопца, изолација поклопца поклопца, монтажна пјена, клизна конструкција, одвијач. Такође, не заборавите проверити комплетан сет лествичастих лествичастих лествичастих мердевина, које морају да садрже: степенице, поклопце, вијке, арматуре, конзоле.

Фаземонтажа лествичастих мердевина на тавану:

 • Осигурајте степенице у отвору поткровља помоћу вијака и конзола;
 • Осигурајте вијке степеницама на кутији;
 • Проверити грађевинске радове;
 • Напуните празнину између кутије и тавана монтажном пеном.

Инсталација лествичастих лествичастих мердевина на тавану се одвија у неколико фаза

.

Ова инструкција за инсталацију дата је у додатку главном приручнику, који је приложен за сваки пакет лествичастих набијача. Пратите ред у низу и добићете дизајн за неколико сати.

Клизне степенице се веома лако инсталирају. Међутим, ако нисте сигурни у своју снагу, боље је да контактирате професионалног мајстора.

Уградња готових клизних љестава не одузима много времена. Међутим, да би вам такав производ служио дуги низ година, а узлет на њему био што је могуће сигурнији, потребно је правилно извршити редослијед свих фаза инсталације.

Изградња клизних мердевина на тавану (видео)

Клизне степенице - ово је одлична опција за модерна тавана. Уз њихову помоћ моћи ћете ући у поткровље без напуштања дома. Потражите нове могућности и додајте удобност свом дому!