Ваљкасти спреј: боље је обојити плафон

Добро осликани плафон је увијек основа квалитетне обраде било које просторије. Када почну да се поправљају, људи се суочавају са проблемом бојења на стропу. Имајући у виду брзо растуће тржиште производа и објеката за поправку, постоји и мноштво метода цртања боја, као што су фарбање четком, ваљком, распршивачем боја итд. Потребно је схватити да свака од ових метода има своје предности и недостатке. Данас ћемо размотрити питање фарбања плафона ваљком или ваљком за боју.

Бојење стропа ваљком

Ако немате вјештине професионалних сликара, доћи ћете до спашавајућег ваљка. У овом случају, најважније је изабрати квалитетан алат.

Дужина инструмента треба да буде унутар 25-40 цм. Када бирате материјал "крзно" боље је дати предност материјалу за дремање: пена и велур ваљци су јефтинији, али веома упијају боју, повећавају њен проток, као и стварају фластере и мехуриће. на осликану површину. Рад ће такође бити много лепши, ако ће јачина ваљка за нокте бити на високом нивоу и неће бити деформисан. Да бисте то проверили, можете стиснути ваљак и подесити га за виле. Куповином пластичне посуде, добићете диван сет боја.

Сликање плафона лаком

Искуснији мајстори који требају повећати своју продуктивност могу купити спреј за боју. Такав распршивач боје има значајне предности над ваљком и четком.

Пулверизатор саБоја омогућава да се строп обоји много брже, а слој боје постаје све тежи и тањи. Можете стићи до најнеприступачнијих места, на пример углова и кривина, и обојити не само плафон, већ и зидове, стварајући на њима украсне елементе.

Прскалица за боју има један значајан недостатак: када прскалица ради, ваздух се напуни аеросолом из капљица боје, тако да употреба личне заштитне опреме постаје не луксуз, већ потреба.

Шта је боље?

Када говоримо о кућним поправкама, које руке достижу у најбољем случају сваких пет година, онда се не исплати отежавати живот пиштољем за прскање. Конвенционални висококвалитетни ваљак је савршено прикладан. Мајсторима који се професионално поправљају, саветује се да купују спреј за боју и користе све мере предострожности приликом рада са њом.