Вјештина поправке пластичних балконских врата: 4 честа проблема

Уклоните ситне недостатке на пластичним вратима балкона, што је сасвим могуће властитим рукама, без прибјегавања специјалистима. По правилу, алуминијумски или ПВЦ профил, од кога се праве балконски блокови, као и врата, могу издржати радно оптерећење. Међутим, неправилним радом, физичким трошењем или почетном неправилном уградњом врата доводи до чињенице да је рестаурација балкона ПВЦ врата самостална или уз учешће професионалаца, неизбјежна. Како поправити пластична балконска врата, читајте даље.

Велике грешке у санацији балкона

Треба напоменути да је код куће могуће властитим рукама поправити само мале грешке на балконским вратима. За мање поправке врата балкона се могу приписати неким операцијама.

Најчешћи проблеми који се јављају код пластичних прозора и врата су кварови у раду оловака

Наиме:

 • Поравнајте положај врата;
 • Ручица за решавање проблема и решавање проблема;
 • Замена гумених заптивки и водилица који се налазе испод;
 • Подесите уређај за стезање.

У случају озбиљног оштећења прозора са двоструким стаклом или неког другог великог квара, такви радови су најбоље да се радницима услужних компанија које се баве уградњом и поправком пластичних прозора повери. Треба напоменути да приликом замене било каквих уклоњивих компоненти врата,Морате користити резервне делове или потрошне материјале сличне претходно инсталираним.

Разумевање како поправити пластична врата на балкон

Најчешће се током рада на балкону блокира рад врата. Овај конструктивни елемент често има значајну масу (око 40 кг, у зависности од дебљине профила) и најинтензивније се експлоатише, што на крају доводи до мањих дефеката у раду врата.

Уклањање ове врсте квара се по правилу постиже подешавањем положаја врата и степеном стезања врата на блок-балкон.

Да би пластична врата и прозори на балкону били мање подложни различитим проблемима, морају се пазити на њих

Опрема треба да се подешава сваке године. Независна контрола врата врши се у јесенском периоду, јер је вјероватно да су љети врата често била отворена и опуштена, што је резултирало зимом у затвореним вратима експлозије. Да бисте подесили шестерокутне вијке који се налазе на шаркама, морате користити специјални шестерокутни кључ.

Към регулациа е следва:

 1. Да бисте подигли или спустили врата, морате затворити врата, а са стране просторије уметнути кључ у вијак, који се налази на доњој петљи. Затим окрените вијак у смјеру казаљке на сату кључем тако да се врата подигну, или супротно од смјера казаљке на сату, тако да се врата у складу с тим спусте.
 2. Да бисте померили врата десно или лево,треба га отворити и уметнути кључ у шестерокутни вијак који се налази на крају доње петље. Окретањем тастера у смеру кретања казаљке на сату, померите врата на лево и окрените кључ у смеру супротном од казаљке на сату, десно. На исти начин можете подесити положај врата помоћу посебног вијка који се налази на горњој петљи.
 3. Подесити стезање врата на следећи начин. Да би се створио оптималан рад крила, специјални кључ или клијешта треба да окрену ексцентре фитинга, који се налазе на крилу врата. Са вертикалним распоредом ексцентрика, крило врата се граничи са блоком са највећим процепом, ау хоризонталном - са најмањим.
 4. Стезање на шаркама се контролише окретањем шестоугаоних вијака који се налазе на страни шарки врата.

Идеална стезаљка када се комад папира стегнут на затворена врата може тешко ослободити.

Шта учинити ако пластична балконска врата нису затворена

У правилу, уз правилну производњу и уградњу врата и прозора, различити блокатори блокирају неправилно отварање врата. Али се дешава да је у положају ручке "хоризонтално" дошло до случајног скретања ручке доле или горе, а врата као да су истргла горње шкаре, то јест, врата се не затварају.

Ако се балконска пластична врата не затварају чврсто, онда врата морају бити затворена и лагано притиснута до балкона да би се закључало ормарић

Следователно:

 1. Теснопритиснути врата на блок-балкон;
 2. Лагано померите ручку тако да су ормарић и врата на мјесту;
 3. Затворите врата.

Друга опција, када се врата не затварају, може бити ако се врата прилијепе (доњи лијеви угао балкона). Могуће је уклонити овај тренутак - потребно је обратити се специјалистима сервиса, јер ће, највероватније, морати исправити величину дијагоналних врата.

Упутство: како променити ручку на пластичним вратима балкона

На питање зашто или због чега се ручка врата на балкону разбила, техничари за поправке дају тачан одговор. Према томе, оштећење оловке може да се деси из два разлога: неадекватна опрема је уграђена или током рада ручке, у њу је укључен превелики напор, што је резултирало приањањем дршке са металном иглом при следећем покушају отварања врата или прозора у рукама.

Да би се променила ручка, прво морате пажљиво прочитати предложену инструкцију

Да би се вратила квака на балкону потребно је:

 • Померите се према декоративној дршци ручке, одврните 2 вијка и уклоните ручку.
 • Затим, треба да се инсталира нова оловка, слична ломљеној.
 • Решавање проблема отварања /затварања врата, што је довело до потребе за заменом ручке.

Поред тога, у неким случајевима, ручка је заглављена (али има малог зазора) и врата се не отварају. Да би се елиминисала, потребно је узети леву руку са дршком, а истовремено и прстима десне рукеУбаците у отвор формиран у горњој петљи. Отворите оловку синхроно и истовремено повуците крило врата на себи. Прилагодите стезаљку фитинга, јер неки произвођачи имају најбољу минималну стезаљку за фитинге. Због тога се препоручује да ексцентричне стезаљке поставите у вертикални положај који одговара минималној стезаљци.

Најчешћа појава је да ручка врата није потпуно затворена. Да бисте отклонили овај недостатак, проверите да ли је крило врата вешено. Да бисте то урадили, одврните шипку, која се налази са стране шарки на крају врата у средини врата.

Ако се врата лако затварају и ручка се враћа на крај, онда се шипка треба помакнути на малу удаљеност горе или доље у одговору.

У овом случају, експериментални начин је да се утврди оптимална удаљеност и смер кретања шипке. Поред померања одговарајуће траке, да би се уклонила улегнута врата, потребно је подесити шестерокутне вијке који се налазе на шаркама врата. Приликом решавања проблема врата, морате се понашати уредно, ау неким случајевима препоручљиво је обратити се специјалистима.

Како поправити пластична врата са злом балконом

У случају спуштања пластичних врата балкона, примијећено је да, да би се затворила врата, треба уложити напор и начин подизања врата када се затвара. Врата нису добро затворена без додатних напора. Када отварате врата, чини се да се држе дна врата.

Потпуно је могуће поправити улегнута балконска врата, најважније - припремити алате за рад

Да би се уклонило ово одступање, треба користити шестерокутне вијке за подешавање који се налазе на шаркама балконских врата. Окретањем вијака на супротној страни или супротно од смјера казаљке на сату, они траже лако отварање и затварање врата. Треба напоменути да ако су врата објешена, онда често и шкрипи. У том случају, исправљање грешака се састоји у поравнавању врата и подмазивању шарки машинским уљем.

Приликом провере квалитета уградње врата обратите пажњу на то колико је лако отворити и затворити балконска врата. Осим тога, ако су врата правилно постављена, онда није потребно посебно улагати напоре при окретању ручице.

Како уклонити балконска пластична врата (видео)

Сумирајући, може се примијетити да одржавање балконских пластичних врата у радном стању треба бити кроз годишње прилагођавање стезаљке и положај врата у односу на вертикалну и хоризонталну. Поред тога, потребно је правовремено решити проблеме и контактирати специјалисте, ако је потребно.