Узгој сенфа, садња сенфа

Ако никада нисте узгајали сенф у вашој сеоској кући, онда је вријеме да покушате. Ако се правилно разуме у свим врстама биљака, онда не можете само скупити добар усев, већ и обогатити тло природним ђубривима.

Прије свега, морате разумјети за што вам је потребна биљка. Завршни усев зависи од изабраног типа. На пример, ако узгајате салату или лососов сенф, онда зелено лишће пада у храну. Да постану одличан додатак свежим салатама. Међутим, листови за храну су погодни само у свежем облику.

Ако купујете беле горушице, онда ће вам требати за природну исхрану, и ништа више. Преферирајући црну биљку, чувате зачине за цијелу зиму. Јела су врућа.

Када је у питању узгој култура сенфа, он постаје извор вредног уља. У медицини се може користити прах семена.

Мало о сенфу

То је годишња биљка која припада породици купуса. Има дугу стабљику, а цвет је прекривен жутим цвјетовима. Након што се претворе у мале плодове. Домаће биљке Азије и Египта. Сада је садња сенфа и њена култивација популарна у многим земљама.

Биљка има много позитивних својстава. Користи се за исхрану животиња и за медицинске сврхе. Сенф има огромну количину нутритивних елемената. Они повећавају апетит и имају лаксативни ефекат.Семе биљака отклања упалне појаве у телу и безбедно уклања троске.

Како расте сенф

Не захтева никакве посебне услове, тако да може да расте на било којој површини. Лепа жута поља се појављују усред јесени. Сенф брзо расте. Ако одлучите да биљку посадите у пролеће, онда ћете на крају лета добити усев. Када је култура засађена само за обогаћивање земље, могуће је сијати жито у јесен.

Бела сенф може издржати хладно време. Управо из тог разлога сељани веома цијене културу. Може се садити у рано прољеће и касну јесен. Сјеменке могу да расту на отвореном тлу чак и на минус температури! Ако расте да обогати земљу, онда је склизните на почетак цветања.

Како посадити сенф

Лако је сијати, много је теже разумјети зашто и када то учинити.

Основне препоруке за садњу сенфа као сидерата:

1. Помоћу равног резача отпустите тло.

2. Из паковања извадимо претходно одабрано семе биљке.

3. Формирамо мале бразде недалеко једна од друге (око 20 цм). Не можете их урадити, и посијати зрно брисела, али ће се њихов број повећати два пута.

4. Након тога морате поново попустити земљу и продубити семе.

Заправо, садња сенфа је готова. Сада можете уживати у процесу раста и развоја биљака. Али немојте то заборавитибрига је такође изузетно важна. Посебну пажњу посветите борби против штеточина и корова.