УВ лампа за сушење ноктију код куће

УВ (УВ) лампе за сушење ноктију укључују многа питања. То је због великог асортимана производа. Исто тако чињеницом да различите течности за маникир и педикир користе различите фотоосетљиве смоле, које су добро полимеризоване само под одређеним УВ зрачењем. У овом чланку детаљно ћемо се позабавити свим врстама и карактеристикама сушача за нокте, као и одговорити на најпопуларнија питања и дати неке стварне критике купаца.

Мало о дизајну

Захваљујући иновативној ЛЕД технологији производње, неограниченом дизајну и дизајнерским идејама, данас потрошачко тржиште може пронаћи разне "сушаре" нокте. Али, упркос великом асортиману, у било којој УВ лампи могуће је издвојити 3 састојка: кућиште, извор УВ зрачења и контроле.

Извор ултраљубичастог зрачења може се назвати срцем било које лампе за сушење ноктију, они су подијељени у три врсте:

 • флуоресцентно;
 • гасно осветљење;
 • ЛЕД диоде.

Неки професионални апарати за козметичке салоне дизајнирани су са два различита типа радијатора. Такво конструктивно решење омогућава полимеризацију било које врсте лакова и гелова за нокте, али је то мало ниже.

Што се тиче контрола, онда све зависи од маште трговаца и дизајнера. У неким моделима, контролни елементи могу бити представљени само једним гумбом за укључивање, док су други састављенисет кључева и сензора.

врсте

Све лампе за полимеризацију лакова и гелова су класификоване према типу УВ извора који се користи и подељени у 4 типа:

 • флуоресцентно;
 • гас-лигхт (хладне катодне лампе);
 • ЛЕД (светлећа диода);
 • хибрид.

Размотрите сваки детаљ детаљније.

Флуоресцентне УВ лампе за сушење су најчешће, с обзиром на њихову ниску цену и утицај на све врсте лакова и гелова због широког распона емитованих. Подељени су у две подврсте: са електронском и индуктивном паљењем.Електронско коло је мала штампана плоча са контролом транзистора. Има низак степен поузданости, јер су радио елементи склони импулсним сметњама и флуктуацијама напона. Индукциони круг се састоји само од два елемента: гаса и стартера. Ова варијанта шеме је једноставнија, поузданија, мање осетљива на прекиде и прекиде у мрежи.

Најједноставнија флуоресцентна УВ лампа се састоји од једне лампе у облику слова У од 9 вати. У напреднијим уређајима, да би се повећала излазна снага, користе се четири 9-ватне лампе - двије на врху и двије на свакој страни.

Важно је напоменути да такви, на први поглед јефтини уређаји, захтијевају редовну замјену скупих свјетиљки, чије вријеме стабилног рада не прелази 2 тисуће сати и снажно овиси о циклусима укључивања и искључивања. Још једна негативна тачка је температура унутрашњег простора, која може да достигне 50 ° Ц, што може изазвати малинелагодност

Светиљке за гасне или хладне катоде за сушење ноктију су извор ултраљубичастог зрачења, које настаје услед сјаја гаса унутар боце. Њихово друго, уобичајено име је ЦЦФЛ (Цолд Цатходе Флуоресцент Ламп). Осим високих трошкова, они се могу окарактерисати само са позитивне стране:

 • радни век око 80 хиљада сати;
 • висок излаз светла;
 • не сагорева нокте током сушења;
 • радни век не зависи од броја инклузија.

ЛЕД лампа за сушење ноктију данас је позиционирана као једна од најуспјешнијих примјена УВ свјетлосних диода у свакодневном животу. О томе свједоче бројни позитивни коментари купаца. Уређаји за сушење маникира на ЛЕД-има појавили су се релативно недавно, али данас су поуздано заменили своје претходнике. Главни узроци су неколико одједном.

Прво, компактност. Захваљујући томе, било је могуће не само смањити величину расвјетних тијела, већ и дати им естетски изглед. Сада, да би се конструисала лампа за сушење маникира код куће, постоје прилично три УВ диоде, чији је укупни капацитет већи од флуоресцентне лампе, снаге 9 вати. Друго, време сушења је смањено са неколико минута на неколико секунди. У исто време не можете се плашити ефекта бора гел-лака. УВ ЛЕД диоде остају хладне током рада и стога не изазивају нелагоду. Поред тога, они имају све предности модерних ЛЕД диода:

 • одсуство штетних материја и крхког стакла;
 • стабилан излаз светла за 30 хиљадахоурс
 • ниска потрошња енергије.

Једини значајан недостатак који је остао у УВ ЛЕД сијалицама је изузетно уски распон емитованих таласа, којима нису изложени сви полимери. Али овај проблем је решен. Као што знате, таласна дужина коју ЛЕД емитира зависи од луминофора. И због тога, због великог комерцијалног интереса у њима, у научним лабораторијама ускоро ће се примити УВ светлосне диоде са ширим УВ спектром.

Хибридна светла комбинују две најбоље технологије: ЛЕД и ЦЦФЛ. Користећи хибридни уређај, сушење ноктију нанесеним гелом од било ког произвођача траје мање од минуте. Али они имају један значајан недостатак - високу цијену.

ЛЕД, ЦЦФЛ, флуоресцентни или хибридни?

Зашто престати бирати? Одговор на ово питање зависи од буџета и задатака постављених за будући уређај.

За власнике козметичких салона јасно је да морају имати или двије различите лампе за сушење чавала (ЛЕД и ЦЦФЛ) или један хибрид. То ће омогућити мајстору маникира да ефикасно ради са свим врстама гелова и лакова.

Кућни буџет је много скромнији, па морате пажљивије бирати. Најлакша опција је флуоресцентна УВ лампа снаге 9 вати. Али ово је куповина робе из прошлости. Наравно, погодан је за ретку употребу уређаја код куће, али је боље купити минијатурну лампу на ЛЕД-има. Данас је цена таквих уређаја сасвим прихватљива.

Да ли постоји штетна УВ лампа за сушење ноктију?

Полимери садржани у већинисавремена средства за маникир, очвршћавају под дејством ултраљубичастог зрачења са таласном дужином од 380-400 нм. Краткотрајно зрачење у овом опсегу нема штетан утицај на нокте и кожу прстију. Много опасније зрачење у средњем таласном и краткоталасном опсегу. Диоде УВ зрачења немају штетну компоненту.

Лампа за сушење ноктију може оштетити само ако се нанесе на ослабљену или оштећену плочу нокта.

Рецензије купаца

На интернету је наручио такву јефтину ниско-лаковану лампу на ЛЕД. Зато што нема времена за пролазак кроз козметичке салоне, као и за преплату, без обзира на све. Сада ћемо имати девојку која ради маникир код куће.

Након отварања у кутији била је само лампа и напајање. Како кажу, ништа сувишно, чак ни упутства нису постављена. Али то није важно, јер све информације се налазе на локацији продавца. Облик УВ лампе подсећа на телефон са једним дугметом изнад.

У раду је све изузетно једноставно: притиснути дугме, нокте ставити у зону зрачења. Након 30 секунди лак ће се осушити и ЛЕД-ови ће се угасити. Ту је и конектор за повезивање на мрежу, а са унутрашње стране налазе се три УВ диоде укупне снаге 9 вати. Уређај је веома лаган али стабилан, т. К. Он стоји на четири гумене шапе.

Првих 4 прста је лакше осушити, а затим палац одвојено. За кућу је оно што вам треба. Чуо сам да ЛЕД сијалице нису суве све боје, али сам их до сада упознао - све се добро суши.

Лепо је ућиПоклон лампа за сушење ноктију, посебно када сањате. У мом случају - испало је да Поларис ПНЛ 1214 ЦЦФЛ средње класе кошта око 60 долара. Уређај је био задовољан уредним пакетом са компетентном инструкцијом на руском језику. У сету је био сам уређај, напајање и детаљна упутства.

Лампа има пријатан изглед, удобан и издржљив дизајн са огледалима.Изнад је спирала са хладном катодом, која гарантује поуздано сушење свих врста гелова (како је наведено у опису уређаја). На врху се налазе 4 тастера за различито време. Искључивање уређаја прати звучни сигнал.

После три месеца коришћења, имам само позитивне емоције. Важно је напоменути да уз пажљиво руковање лампом није потребна брига.

Од Алиекпресс је наручена батеријска лампа за сушење лака за гел. Екстеријер је редовна лампа са дугметом за укључивање и искључивање на крају. Код држања у руци, кућиште је лагано, очигледно од алуминија. У кутији са батеријске лампе није било ничега, чак ни батерије. Пробој је показао да су потребне ААА батерије - 3 ком. ЛЕД диоде на први поглед су најчешће.

Након укључивања, свјетло има љубичасту нијансу. Истовремено можете истодобно приковати два прста.По мом мишљењу, фењер за сушење гел-лака је савршен за кућну употребу. Такође је погодно да га носите са собом. Не заузима пуно простора у торбици, што значи да маникир можете подешавати и сушити у сваком тренутку.

Недостатак је тајмер.Па гледам на сат. И чувајте га ван домашаја деце тако да ултраљубичасто не угрози њихове наочаре.