Уређај преграда са ГКЛ на металном оквиру: 11 степеница

Многи радије користе уређај за партиционирање са ГКЛ-ом на металном оквиру, јер је практичан и приступачан.Данас је уређај за партиционирање често направљен са ГКЛ. Овај грађевинско-завршни материјал је најпопуларнији због својих одличних радних карактеристика, укључујући чврстоћу, тврдоћу и трајност. Употреба платна у дизајну омогућава вам да креирате најразличитије облике партиција по властитом нахођењу и без губитка правилног изгледа просторије.

Уређај за поделу гипсаних плоча

Преграде од сухозида су универзално решење за просторно зонирање у свакој просторији. Ако је у просторији немогуће инсталирати такав дизајн из било којег разлога, онда то значи да се други материјали не смију користити. Ова врста преграда је најлакша у тежини, јер се састоји од профилног оквира, чији је сваки елемент израђен од лаког метала, а такође је покривен са две стране платнима ГКЛ.

Још једна предност сухозида је да може бити водоотпорна и обична. Према томе, може се користити како у обичној соби тако и на мјестима као што су купатило, тоалет, кухиња и балкон.

ГКЛ има одлична хидрофобна својства, због чега се често користи у распореду базена. Осим тога, ГЦЛ слова могу да пруже додатну чврстоћу дизајна, поготово ако направите двоструки прозорски прозор.

Пре него што наставите са инсталацијомПотребно је унапријед припремити потребне материјале и пажљиво испитати детаљне упуте

Ако је преграда потребна не само за зонирање простора, већ и за одвајање просторије у два одвојена дијела, потребно је у преграду ставити посебан звучно изолирани материјал. На пример, минерална вуна или пена. Уређење преграда од гипсаних плоча на металном оквиру је сасвим могуће властитим рукама.

Да бисте то урадили, морате прочитати детаљна упутства и пажљиво их посматрати:

 1. Инсталација преграда се врши вертикално постављањем комплетне мреже.
 2. Оквир је направљен усправно и користи се за стабилан профил ЦВ, који је причвршћен за под и строп уз помоћ водилице профила УВ која иде дуж периметра конструкције.
 3. Ако је планирано да се формирају врата или лук, користите хоризонталне водиче. Монтирани су са клином за сијање или сидрима.
 4. Сваки профил мора бити намотан посебном траком која апсорбује звук, што ће изазвати ударце.
 5. Сваки сусједни руб сусједног листа је постављен на један профил.
 6. Монтажа ГЛА се врши помоћу саморезних вијака из ове тканине у корацима од највише 5 цм
 7. Између облога, за спацклинг, мора постојати размак од највише 4 мм.
 8. Шавови са спацклинг-ом морају бити ојачани специјалним стакленим влакнима.
 9. Точка монтаже оквира и преко плафона мора бити уклоњена не више од 1 метра. ИнИдеале треба одржавати на 60 цм
 10. Ако су вам потребни профили за спајање, морате користити најмање 3-4 вијка на металу.
 11. Рупа између сваког профила регала не би требало да буде већа од 60 цм

Дебљина преграда од гипсаних плоча

Треба имати на уму да дебљина преграде зависи од ширине профила оквира, као и од тога колико слојева ГЦЛ је коришћено у овојници. Закључак може бити само један: дебљи дизајн, тако да је јачи и ригиднији. Пре израчунавања дебљине партиције, вреди решити за шта је потребно. Наиме, да ли ће бити само декор, или ће морати да буде смештен у структуру различитих врста комуникација до цеви водовода и одвода.

Дебљина преграде треба да се изабере узимајући у обзир величину и карактеристике просторије у којој ће бити постављена

Обстаата три основни категории на дебели на гипсани таблици:

 1. 75-150 мм. Овај дизајн се сматра једним од најбољих и својим ознакама Ц111. Ширина профила 50 мм. ГКЛ дебљине 12,2 мм. Ако је облога марка Ц1212 - двоструки слој, онда ће се ширина повећати за 25 мм.
 2. 150-175 мм. Обележавање Ц113. Посебност је употреба профила ПН-100, као и двострано трослојно облагање ГЦЛ крпица. Дебљина је 175 мм.
 3. 175-250 мм. Обележавање Ц115 и Ц116. У распореду се користе профили ПН-75 и ПН-100. Генерално, дебљина дизајна је 200 и 250 мм.

Судећи по таквим подацима може се извршитизакључак је да употреба одређене дебљине профила утиче на дебљину конструкције. Важно је напоменути да се често користи додатни слој хидроизолације и звучне изолације, што може додати 20-25 мм дебљини.

Важно је да је стандардна ширина дрвене греде која се користи уместо металног профила 80 мм. Минимална дебљина таквих конструкција, с обзиром на облогу и све горе наведене материјале, је 90-105 мм.

Ширина преграде за гипсане плоче

Укупна ширина преграда од гипсаних плоча, као што је већ поменуто, зависи од профила и платна ГКЛ. Постоје модерније варијанте које користе преграде од гипсаних плоча и металног оквира, али сваки дизајн има своје особине.

Ширина преграде у правилу зависи од величине плоче сувог зида и водилице

.

Наиме:

 1. Ширина конструкције је 125 мм од профила ознаке ПС-100 и два листа ГКЛ са обе стране. Ово је најбоља опција за креирање партиције, како у дневној, тако иу било којој другој соби. Издржљив, стабилан оквир може се користити за конструкцију панела у облику носивог зида.
 2. Ширина конструкције је 73 мм, за коју се користи структура лучног профила ПП-65 и два листа ГКЛ на двије стране оквира. Ова партиција је најмања и може обављати само улогу декора. Друго име преграде је лажни зид. На њему се не могу фиксирати полице, лонци за цвијеће или више модуларни унутрашњи предмети.

Тежина преграде од сухозида

Искусни мајстори не препоручују уградњу гипсолитних преграда, јер имају знатно мање оперативне особине од гипсаних плоча. Једна од важних предности посљедњег платна је што је изузетно угодан. У складу с тим, можете симулирати објекте различитих облика, стварајући невјеројатна дизајнерска рјешења.

Предности суве зидне преграде су да се одликују лакоћом и издржљивошћу

.

Друго непогрешиво достојанство материјала је лакоћа и оптимална, приступачна вредност. Листови су савршено глатки и равне површине, па стога не треба трошити више на кит. Довољно поједноставити шавове како би их поравнали са површином тканине.

 1. Ако се користи један слој облоге, а за један оквир се користи за квадратни метар 0,7 профила ПН, и два за профил ПС, онда тежина преграде од 1 метра износи 21,7 кг.
 2. Са дуплим плахтама ГКЛ и са истом цијеном профила, тежина 1 метар квадратног дизајна ће бити око 41,7 кг.

Инсталација и побољшање партиција са ГКЛ на металном оквиру (видео)

Важно је напоменути да су такве преграде међу најјачим и еколошки прихватљивијим. Немојте се мешати са гипсаним малтером са гипсом, који временом не само да лепрша и мрви, већ може изазвати алергијску реакцију кроз компоненте које се користе за његову производњу.