Упуте: како избијелити плафон бојом на воденој основи без развода

Вода-емулзиона боја - широко распрострањен и тражен материјал за третман плафона, а водено-емулзијска боја се одликује чињеницом да се не боји воде. У том смислу јој је теже пронаћи нешто у овом цјеновном сегменту. Водена емулзија ради овако: пада на површину, молекули воде брзо испаравају, а полимерни слој се стврдњава. Ова слика је погодна и зато што се водено-емулзиона композиција брзо суши, боја не излаже и не емитује мирис.

Плафонски плафон са бојама на бази воде сопственим рукама: одакле почети

Уверите се да је то иста врста премаза која вам је потребна. За стискање боје слиједеће предности: • висока чврстоћа, издржљивост, способност да се обави локални плафон, лако одржавање.

Можете одабрати мат или сјајну боју, акрил или латекс.

Пре него што пређете на плафон бојом на воденој бази, строп мора бити темељно очишћен

Припремни рад

  • Уклоните некадашњу завршну обраду стропа - трагове старе боје или кречњака, као и мрље. Ако би поправка била стара, било би исправно срушити сав стари гипс.
  • Након уклањања такозваних "слабих тачака", поново обложите површину - неопходно је за дубоко поравнање.
  • Завршна обрада се врши китом, израђује се у двије или више фаза, само најмање два слоја. Сваки слој треба темељно осушити, тако да разлика између сваког слоја лопатице није мања од 24 сата.
  • Тада се површина треба брусити. ИнС тим у вези, она ће постати глатка, што ће јој омогућити да се наслика, избјегавајући развод. Користи се специјални гратер, засхкуриванииа изведен кружним покретима.

Након припреме површине, лако ће се обојити. Чак и чист, глатка - то је оно што би требало да буде плафон пре избељивања.

Припрема и бојање плафона бојом на бази воде (видео)

Спраи фор вхитевасх: који би требао бити

Можете узети ручни пиштољ - ово је најједноставнији уређај ове врсте и рад с њим неће бити брз. Користи се све више и више пнеуматског пиштоља за распршивање, који као компресор узима компримовани ваздух, а компресује га компресор. Као резултат - чак и покривеност, а брзина рада је друга.

Ако за питања цена нисте толико ограничени, онда можете купити електрични спреј за боју - то је брзо, лако и ефикасно. Схема је сљедећа: из цијеви испод погледа пумпе долази рјешење за наношење, формира флауту, а затим пече кроз млазницу.

Четкица за боју знатно ће поједноставити и убрзати процес бојења плафона

Алати су мали, али су опремљени добро регулисаним млазницама и инструментима за контролу састава трошка, као и брзине распршивања.

Како правилно обојити таваницу из кабине за бојење

Прво морате сами припремити рјешење. Раствор не треба да буде вискозан или дебео тако да не зачепљује систем. То јест, припремите складиште, стално га мешајте. Ако вам треба много боје или кречења,користи се грађевински миксер.

Чак и алтернативне, савремене методе пројектовања плафона не укидају кречење као класичан начин поправке.

Да не би запушили систем за бојење, важно је да се правилно припреми раствор боје (бељење)

Упутства корак по корак:

  • Припрема пумпе. Унутар резервоара испумпајте пола килограма, са затвореним механизмом за затварање. Уклоните усисни рукавац са бочне стране, пумпајте пумпу даље. Двострука стабљика пролази једном 15, затим спустите рукавац у раствор и котрљајте да бисте створили радни притисак.
  • Регулација прскања. Подесите спреј који се распршује. Урадите ово, на пример, на комаду старе позадине.
  • Сликарство. Боја и бела морају бити сигурни да су испуњени сви услови - температура није нижа од 15 степени, а влажност већа од 55%. Потребно је кречити се из неког угла, први слој треба бити густ, онда треба да се добро осуши, а други ће бити танак, матримузхиваиусцхих.

Радите строго у респиратору, рукавицама и заштитним наочарима.

Како обојити плафон бојом на бази воде: упутство

Важно је полазити од чињенице да није пожељно бојати бјелило. Теоретски, можете то урадити и учинити много, али само ако је слој за обојење танак и издржљив. А ако сликате, перете и бришете слој за испирање, појавит ће се неестетски спектакл.

Пре завршетка плафона бојом на бази воде, потребно је квалитативно доказати површину, а затим датиосушите прве премазе

Припрема површине:

  • Покрити површину дубоким продирањем високог квалитета првог слоја;
  • Пустите да се прајмер добро осуши, а затим направите тест - лагано огребите површину ако се лако разбије, онда је најбоље да је не бојите (у овој ситуацији морате уклонити слој креде);
  • Али када се бојење лубенице може и не уземљити, сама боја је темељна отопина.

Ако је слој беле боје јак, боја ће се добро и чврсто држати.

Како избелити плафон бојом на воденој бази (видео)

Сликање плафона преко обојења је могуће само ако слој за обојење није гладак и није довољно јак. Ако ћете користити емајл или уљану боју, боље је да их прекријете на бјелило - слој креде у овом случају мора се уклонити.

Добра поправка!