Унутрашњост дневног боравка у класичном стилу (89 фотографија): трендови - 2018, директне "класике" и "неокласике" за салу и пријемне собе, лепи примери ентеријера

Дневна соба је срце сваког дома. Ова соба је посебна, то је мјесто одмора за домаћинства, централна рецепција, простор за одмор у благданима. Модеран дизајн ентеријера има доста праваца за дизајн дневног боравка, али најбољи од њих остаје класик: овај стил привлачи посебну пажњу својој свечаности.


Карактеристике

Класични стил који је настао у КСВИИИ веку је ван моде: без обзира на најновије трендове, он ће увек бити популаран и наћи ће своје обожаваоце. У једном тренутку, мењајући барок и рококо, разликовао се у рационализму, док је имао све елементе антике и елеганције, који су хармонично наглашавани минималним сетом елемената дизајна. Декорација ентеријера дневне собе у класичном стилу је знак доброг укуса, каже интелигенција власника куће. Ова линија се такмичи са винтаге и модерном стилистиком, док је њен главни принцип модерирање. Он не вришти, не удара у очи, не нервира агресивне боје: све је подложно хармонији и природним тоновима палете боја, тако да класика одговара добро обликованим људима свих узраста.


Карактеристичне карактеристике стила

Као својеврсна демонстрација финансијског благостања и мирног односа према животу, класични стил није лишен принципа компилације унутрашње композиције:

 • у дневној соби треба да буде висок плафон (око 3 м), што омогућаваукрасите простор гломазном централном лампом и гипсаном жбуком;
 • површина таквих просторија треба да буде довољна да би се осетио простор;
 • сваки елемент стилистике поштује правило симетрије (однос "златне секције"), строгу геометрију и сажетост облика, док је луксузно спољашње, лишен бизарног;

 • стилистика честита комбинацији различитих материјала у обради и декорирању, док је важно да су били скупи;
 • елементи енглеске класике су добродошли у дизајну (на примјер, камини и просторије за госте);
 • међу унутрашњим декорацијама могу се блистати светлосне ноте монументалности и палата;
 • у унутрашњости просторије дозвољено је дизајнирање простора у духу брода, при чему дизајн може садржавати елементе барокне просторије.

Унутрашњост дневне собе у класичном стилу обожава конзервативце, често бирајући уски правац разноликости овог стила. Не може се назвати еклектиком: сви елементи су одабрани темељно, бирајући скроман или бонус тип интеријера, а ако је за неке важно показати благостање, други бирају унутрашње предмете тако да указују на висок друштвени ниво без претераног патоса. Непожељно је организовати мали простор у овом стилу: ризикује да изгледа као скучена соба.


комбинација боја

БојаПалета класичног ентеријера се углавном придржава њежних и пастелних нијанси. То је мекано беж, крем, маслина, бело сунчано, златно, светло плаво и светло зелено. Често је дневни боравак уређен у комбинацији са пригушеним нијансама смеђе боје, користећи као контрастне тонове бронзане, бакрене и дрвене боје. Омиљени класични тонови су бијели: увијек уноси простор, свјетлост и простор у просторију до дубине, елиминирајући је из ограниченог, ако има тамне тонове.

Стварне комбинације боја палете боја класичног стила дневне собе данас су комбинације:

 • бела, светло браон, сива и задимљена;
 • златно жута са белом, смеђом и ружичасто сивом;
 • бела са смеђим и црним;
 • крема са златом, лаганим венгеом и вином;
 • беж са црвено-смеђим, чоколадним и белим;
 • маслина, бела са светлим венгеом и златом;
 • беж, бела и браон;
 • светло сива, бела, амбер и злато.

Светли тонови стила често су наглашени тамним потезима, чији је број ограничен: класици не доживљавају тама и тама.

Декорација зидова класичног стила омогућава примену у обради вертикалних раван тапета премиум класе и њихове комбинације са савременим скупим декоративним материјалима. То је неприхватљив буџетпапирне тапете: само штампање, ситотисак, еколошке бамбус, текстил и течне тапете могу адекватно пренијети жељену атмосферу.

У зидовима зидова не можете користити оштре ивице: енглески стил је поздрављен, слике се не смију уздрмати. У идеалном случају, ако се боја преноси са фактором позадине, или методом штанцања, у којој слика није освијетљена извана, имајући нијансу два тона тамнија од главне позадине. Сија у светлу, које изгледа елегантно и скупо. Не постоје апстрактни и етнички мотиви: чешће, то су златни монограми, не контрастно контрастни контрасти, као и лагани повртни мотиви.

материјала

Материјали који се користе у обради стилистике морају задовољити жељени ниво намјештаја и расвјете, као и зидне радове. Ако је то намјештај, на првом мјесту, природна кожа или таписерија, баршун, свила, сатен.

Тканина драперије треба да буде скупа, комбинована са благим тилом. У приоритету су дуголетни теписи од природних вунених и памучних влакана. Мање тепиха се могу направити од мешаних сировина са додатком висококвалитетне синтетике, што побољшава њихове оперативне особине. Приликом одабира текстила декоративних јастука или меких плиша, у првом случају је пожељно користити свилене и жакард материјале, у другом - вуну и памук.

расвета

\ т

Класични стил подразумева масивно централно осветљење и његово одговарајућедодатно осветљење. У овом случају, најбоља стропна свјетла су висећи лустери. Могу бити изведени у једном или више нивоа, имају много извора светлости, од којих се сваки затвара идентичним декором у облику малих подних лампи, као што су столне лампе, свеће или друга стропна светла. Визит карта расветних уређаја класичног стила је употреба у декорацији лампи од кристала, стакла и елемената ковања у бронзи.


Посебна карактеристика осветљења овог стила је велика количина светлости: дневна соба треба да буде светла, што је ближе могуће природној дневној светлости. Међутим, дизајн може да подразумева неку врсту "позоришног" осветљења, у коме се проток светлости лагано расипа по ободу просторије. Оригинални приступ осветљењу је укључивање у декор осветљења савремених стилских техника, када се упућују на диодне лампе, које наглашавају одвојене функционалне зоне простора, додају се спуштеној стропној лампи испод ковања поред сцона са декором у облику свијећа.


Опрема

Приликом извођења унутрашње композиције дневног боравка, важно је да се простор уредно уреди. Свака ставка заузима право мјесто, узимајући у обзир расположиво корисно подручје. Предмети намештаја, својствени овом стилу, разликују се по масивности и високој цени. Неисправни дрвно-влакнасти материјали: Ормарић је израђен искључиво од најквалитетнијег дрвета. У овај простор улази читав ансамбл намјештаја, међу којим су елементи кључни елементиДневни боравак има кауч и фотеље, као и столић за каву и ормар. Ако направите визуелну линију, раздвајајући простор на два дела, ситуација чешће у њој ће бити зрцаљена.Намјештај не би требао бити мали, док је слободно смјештен у просторију, без ометања слободе кретања домаћинстава. Идеалан је ако има декоративне елементе украшене златном или бронзаном бојом. Неприхватљиво јефтино и шарено тапацирање: сви детаљи ситуације говоре о посебном статусу. Уместо стола за кафу у просторији може бити конвексна камена плоча, кауч може бити линеаран (раван) или нагнут, нужно велик, прилагођавајући се опуштеној атмосфери. Изгледа добро у дневном боравку велики комода са стакленом фасадом или антикним бироом, као и клавир.Сировине за намјештај требају бити природне и безопасне. Нису сви савремени материјали уклопљени у разумевање класичног стила: на пример, јефтине легуре и пластика, пуштене у ваздух штетних материја, нису техника уређења простора класичног стила. Стакло се, напротив, ефикасно уклапа у околину, ако је то, на примјер, столна плоча или фасада кабинета.правац класика

Класични стил је обухватио неколико стилских праваца. Најистакнутији од њих су класицизам и неокласицизам. Дух боравка је карактеристичан за класике. Стил који се појавио у Француској заснива се на примерима древне архитектуре, док се у њој гледа.строга геометрија, симетрија и равнотежа састава ентеријера. Материјали који се користе у овој стилистици су скупи: то су нужно ретки камен, вриједне врсте дрвећа, сатенски, баршунасти и свилени тканине. Зидови стила украшени су гипсом, танким текстилом или флизелиновим тапетама. У част модерног намештаја, прибора од кристалног стакла и скупе декорације стакла.

Унутрашњост у неокласичном стилу блиска је модерним трендовима стилистике са својим карактеристичним италијанским односом према декору: стил + шик + без додатка. Он не одбацује иновацију напретка, док у дизајну често постоје завјесе с ламбрекинама, штукатурама, рубњацима, отворима врата с пиластрима и огледалима. Неокласицизам је својеврсна интерпретација класичних традиција на нов начин: све се осећа аристократија и племенитост, симетрија и уредност. У обради зидова користе се декоративни панели, гипс и тапете, чија је боја разноврснија и омогућава присуство платна непримјетног дизајна цвијећа и биљака. Овдје релевантни нови материјали добро изгледају керамичке плочице, паркет, ламинат високе класе, као и подне облоге.

Свеже идеје и модни трендови

Тренд модерности је зонирање простора. Дневни боравак се може подијелити на засебне функционалне просторе, разликовати, на примјер, простор за камин или простор за госте. То је учињенокомбинација тапета, осветљења, комбинација украшавања зидова различитих материјала за композицију (на пример, обележавање вертикалних равни са тапетама и панелима, летвица, багета). Интересантна варијанта зонирања је локација тепиха који распоређује различите зоне.


Првобитни додатак стилистике је укључивање метала у декорацију подних лампи и столних лампи. У скали боја додају се прашкасти тонови разблажени у сивој боји. Ролете могу бити вишеслојне, комбинујући неколико тонова једне гама, док морају бити надопуњене белим или беж тилом.


Велики број техника је неприхватљив: плазма екран може бити велик, али видео систем не би требао заузимати много простора. Рачунарски хардвер се може инсталирати у дневној соби. Ако нема довољно простора, а компјутер нема нигде другде да га постави, вредно је направити за њега увући дизајн: не би требало да падне у око, не уклапа се у стил класичног правца дизајна.


Класичан стил у ентеријеру дневне собе данас омогућава разноврсност модерног простора за декорацију. Ако је функционалност изабрана као основа, намјештај може бити строго функционалан, без ексцеса, изведен у ограниченој колор шеми. Избор бриљантних контраста са позлатом ствара бонус ентеријер. У дневном боравку изгледа одличан аудио и видео систем, величанствене слике у позлаћеним оквирима, камин, комбинација античких и модерних расвјетних тијела.


Успешан пријем дизајна ће бити постављање у ходник кабинета са витражом, секретарицом, банкетима и каучима. Популарни намештај који се налази у простору за госте, може бити типичан сет фотеља и фотеља, или укључује, поред кауча на резбареним ногама, дрвени сто, окружен са неколико столица у једном стилу са софом. Често је нагласак госта на два линеарна софа са кожним пресвлакама и пар идентичних фотеља које окружују масивни столић за каву.


Прекрасни примери дизајна

Да бисте разумели како модеран ентеријер дневне собе изгледа у класичном стилу, можете се позвати на примере искусних дизајнера:

 • Дизајн просторија са сломљеном перспективом у пространом стану може се уредити у топлим беж тоновима: дневни боравак, у комбинацији са кухињским простором, изгледа модерно, модерно и скупо (унутрашњост у духу неокласике успешно комбинује отиске јастука, тапацирање намештаја и боју пода) ; • За увећање простора простора од 19-20 квадратних метара. Могуће је помоћу широких врата, уредити унутрашњост хале у пјешчаним тоновима, израдити гипсану жбуку на стропу, украсити зидове и строп позлатом, покупити намјештај са сличним намјештајем, додајући ситуацији масивне завјесе и тепих с украсима;  \ т
 • Стилизована верзија декорације простора пружа минимални сет намештаја, наглашавајући зидове простора уз помоћ беж тапете, у комбинацијиса светлосним панелима, са зидовима који боље украшавају сцонце са свећњацима или подним лампама.О начину примене модерних класика у ентеријеру погледајте следећи видео.