Унутрашње преграде - шта да радимо

Многи власници приватних кућа или станова, постављају питања - како подијелити собу на два дијела како би се комбинуо одмор и рад? Одговор је очигледан - направити унутрашњу преграду, која ће разбити собу у две зоне.

Наравно, ако имате велику кућу са три или четири спаваће собе, онда питање поделе не би требало да буде у принципу, јер се може издвојити посебна соба за вашу личну канцеларију. Али ако је кућа мала, ништа друго не остаје.

Ако имате овај проблем и не знате како да будете, пажљиво прочитајте чланак.

типови партиција

Ако не улазите у техничке детаље, партиција је лагана верзија зида. Главна функција је зонирање простора, али постоје изузеци, на пример, декоративне преграде, које су мање или више лепоте. Али све је у реду.

стационарне преграде

Такве унутрашње преграде су по правилу израђене од камена, сухозида, дрвета, бетона, стакленог блока и других материјала. Они дјелују као зидови, на које можете поставити телевизор, полице и разне декорације. Такође је вредно поменути звучну изолацију таквог "зида".

Преграде - екрани - подврста стационарних, али за разлику од њих, монтирани без посебне тешкоће, чак и сами. Једини минус је просјечна снага, тако да неће успјети поправити нешто тешко.

Још једна подврста која је изузетно популарна су партиције у облику сталка (изгледају као да изгледају као полице закњиге у библиотеци). Оне могу бити чврсте или полу, билатералне или глуве на једној страни.

Примери се могу видети на слици испод:

Обим стационарних преграда је велик - може бити и приватна кућа и стан. Можете подијелити не само радни простор и простор за рекреацију, већ и спаваћу собу с кадом, кухињу у дневном боравку.

Окретање и клизање

Клизне унутрашње преграде - занимљива опција, јер комбинирају "зид" за зонирање просторије и врата. Изгледајте спектакуларно, лијепо, елегантно. Тешко је инсталирати такав дизајн због присуства специјалних шина и других елемената.

материјал

У већини случајева, унутрашње преграде клизног типа су направљене од дрвета, даске, стакла и метала. Дрво се најбоље уклапа у унутрашњост због своје једноставности и избора нијанси (храст, бор, бреза и др.). Поред тога, дрвена конструкција се може обојити. Најпопуларнија боја за бојење је бела.

Стаклена клизна врата-преграде су такођер невјеројатно модерне и уз њихову помоћ можете створити прекрасан јапански дизајн. За модерно опремљену собу, они ће се такође уклопити, посебно ако користите мат или пола мат стакла. Али у стакленим преградама постоји значајан минус - трошак, јер за производњу посебног каљеног стакла.

Ако и даље не знате како да поделите собу у зону и шта да користите, онда је добра опција комбинацијапартиције Они, наравно, нису клизни, већ прилично необични. Суштина комбиноване употребе два материјала, на пример, сама конструкција сувог зида, ау ниши је уметнута текстурирана преграда од дрвета или стакла.

Таква преграда савршено ће раздвојити простор, али и уклопити се у унутрашњост.

Детаљније, можете погледати унутрашње преграде таквог плана, на фотографији :

Најинтересантнија дизајнерска решења биће бамбусове преграде. Да би бамбус издржао влагу, прекривен је антисептиком и лаком, тако да можете сигурно ставити преграду у купатило да бисте подијелили умиваоник и ВЦ. Наравно, ако дозволите простор.

За оне који воле све необично постоји још једна опција - преклопне преграде. Они представљају неку врсту завеса направљених од стотина челичних ланаца. Изгледа спектакуларно, али не под било којим ентеријером.

Како направити унутрашњу преграду

У ствари, у неким случајевима, могуће је изградити прилично једноставну и најприступачнију верзију интер-преграда - то је само обешење завеса. Али не на уобичајени начин, као на прозорима, већ на металним шипкама.

Једносатне густе завесе изгледају добро. Можете се уверити у себе на следећој фотографији:

Као што видите, партиција није само глува зида, већ одличан начин за креирање оригиналног дизајна. Што се тиче декорације, они немају равноправних, јер постоји много занимљивих интеријера партиција створених властитим рукама. Ако јестеАко вам је потребно раздвајање простора, најбоље рјешење ће бити непокретно. Ако је за декорацију, онда висе или дрвену.

Ради јасноће, потражите интересантна дизајнерска решења користећи партиције различитих типова.

Надамо се да ће вам ове фотографије помоћи да пронађете праву опцију за себе.

Дополнительние информации в видеозаписе по-долу.

Видео: