Унутрашња врата за сликање властитим рукама: дрвени МДФ за дом и дацха, фото

Данас су врата између просторија у стану или приватној кући одавно престала бити само функционални субјект. Ако дођете до правог избора, онда уз помоћ њих можете украсити или допунити ентеријер. Последњи тренд су унутрашња врата за бојење.

Функције унутрашњих врата

Најчешће се такви детаљи унутрашњости купују како би се сакрили од приватних очију са занимљивим очима. Такође, врата спречавају ширење буке. Осим тога, са унутрашњим вратима можете утицати на температуру у просторији, што вам омогућава да учините живот угоднијим.

Таква различита врата

Када је у питању задатак избора, треба добро да разумете оне моделе који су представљени на савременим тржиштима.

Постоји неколико фактора форме за ове производе - сваки се може користити у одређеној ситуацији.

Ово су најтипичнија унутрашња врата за сликање - погледајте фотографију на сајту. Они ће вам помоћи да изаберете праву опцију.

Унутрашња врата на панелу

Ови производи су популарни међу становницима Украјине и Русије. Они имају карактеристичну особину - то је квадратни или правоугаони уметак. Број ових уметака може варирати. Ови производи могу бити украшени или намењени за даљу боју. Што се тиче техничких карактеристика, оне су исте у већини модела панела. Изаберите их за индивидуалне преференције.

модели штитова

Ови дизајни су погодни за оне који вреднују минимализам у ентеријеру. То је токласична врата. Равни модели - најјефтинији, омогућујући овим производима да буду прилично масиван производ. Њихова једноставна, неупотребљива појава савршена је за све класичне интеријере.

дупла врата

Таква врата се бирају тако да улазе у велике просторије. За мале отворе таква врата се не примјењују. Ови модели се ретко налазе у урбаним становима, али у сеоским кућама такви производи су често дебели. Што се тиче дизајна, механизам може бити и кровни и клизни.

материјали

Производи из низа су посебно популарни међу потрошачима. Ово је један од најпоузданијих и најсавршенијих материјала. Низ је посебно издржљив, еколошки прихватљив, отпоран на температурне флуктуације. Врата овог материјала имају високу цену, али ће трајати много дуже него било који други модел. Модели направљени од низа одликују се добрим звучним изолацијама.

Врата из поља испод боје.

Технологија производње обухвата само тврде и меке врсте дрвета, а посебно популарне врсте борова, храста, јавора, јохе и скупих стена. Унутрашња дрвена врата можете купити и без декоративне обраде - под сликарством.

фурнирани производи

Такође, међу материјалима се разликују врата фурнира. Могу бити шупље и чврсте. Направљени су на основу низа. Најчешће је то бор. Из ње се прави оквир. Затим је украшен МДФ-ом и затим украшенприродни фурнир. Ови производи су по изгледу готово идентични моделима из низа, али отпорност на влагу у њима је много гора.

МДФ - стил и поузданост

МДФ је микро дрво влакно. То је суво дрвено влакно. Као део ових влакана постоје специјални везивни агенси. Унутрашња врата МДФ су еколошки прихватљива, поуздана, свестрана и доступна за фарбање.

Ови производи имају све предности дрвених модела.

Ево сјајног изгледа, степена отпорности на хабање, мале тежине.
Популарност ових врата постаје све више и више. Међу предностима су стабилност отпорна на температуру и влажност - за већину станова је идеалан избор. Бирајући безбојни модел за даљу боју, ова врата се лако могу ући у било који ентеријер.

Сам обојам унутрашња врата

Врата без премаза за лакирање често се добијају када је то потребно за уштеду. Али они их такође купују ако стандардна листа боја нема боју потребну за унутрашњост. И у првом, иу другом случају, након куповине, постоји слика унутрашњих врата.

Избор боја и лакова

У случају унутрашњих врата, лакови и боје морају нужно бити дизајнирани за унутрашње радове. Такође, избор зависи од услова под којима ће производ бити. На пример, за влажне просторије, одабрани су материјали са побољшаним карактеристикама отпорности на влагу.

Велик дио изборазависи од материјала врата. На пример, платно од природног дрвета савршено је покривено било којим складиштем. Али у случају МДФ платна и фурнираних површина, избор лакова и боја није тако једноставан - ови материјали не могу издржати обраду агресивних компоненти.

Дизајн

Технологија бојења не зависи само од жеље или присуства материјала. Од велике је важности и унутрашњи стил. Постоји много могућности за сликање. Да, постоје следеће опције:

  • бојење у боји пода;
  • у тону зида;
  • Испод боје намјештаја;
  • Антикни украс;
  • Бојење у контрастним бојама са другим унутрашњим детаљима;
  • Различити цртежи;
  • Прикажите структуру дрвета.

Ако изаберете да обојите унутрашња врата монохроматским и живим бојама, више ће се уклопити у савремене ентеријере. Ако покажете све предности структуре и текстуре дрвета или вештачки остарене, онда ће такви модели бити уређени у класичнијем дизајну.

Ако сумњате у своју снагу, можете се зауставити на бијелој боји. Ова боја се усклађује у свим просторијама и интеријерима.

Цијеле дрвене тканине су обојене самостално. Ово је врло једноставно. У овом случају, најшири избор боја.

Рад се најбоље обавља на хоризонталној равни.

Најбоље је обојити панеле са малим квадратима у правцу од врха до дна или са леве на десно. Ако се врши фарбање унутрашњег дрветаУчините то својим рукама, боље је користити ваљак. Четка је погодна и за рад са избочинама и малим детаљима.

Осликајте врата њихових фурнира

У овом случају, технологија ће бити много компликованија. Што се тиче избора материјала, професионалци препоручују складишта на воденој, полиуретанској или глифталној бази.

Важно је да нитро боје нису дозвољене за такве тканине.

Као део нитро боје могу бити различите компоненте које ће оштетити фурнир. Такву штету ће онда бити веома тешко сакрити. Ако желите максимизирати текстуру фурнира, онда можете користити нијансе лакова.

Ако постоје неједнакости на вратима, онда се могу искористити темељни одјељци за њихово уклањање. Након равномерног сушења, нанесите боју на платно. Ако боја није засићена, процес бојења се понавља.

МДФ

Овдје је потребно пажљиво приступити одабиру боја и лакова. За МДФ је одлична комбинација различитих акрилата на бази воде. Добар избор у овом случају је боја, која је већ лак.

Можете обојити ваљком, али можете добити бољу површину само када користите четкицу. Само тако се материјал може равномерније распоредити. Пре фарбања препоручује се обрада прајмера врата са раствором.