Унутрашња врата: низ борова, храста, јасена, јохе, букве, беле и тамне нијансе ових производа.

Сваки власник стана или куће жели да направи у својим домовима, ако не и јединствен, удобан и пријатан за унутрашњост. Дизајн зависи од многих фактора, а значајна важност се даје унутрашњим вратима. Њихова функција - то није само стварање условних граница у просторијама, врата вам омогућавају да комбинујете све просторије у један простор. Боју, као и материјал ових производа треба одабрати тако да се усклади са свим осталим елементима дизајна - намештаја и декорације. Унутрашња врата, материјал чија је израда низ природног дрвета, одличан је избор за оне који цене класике.

Зашто је класик? Јер, уз сву брзину развоја модерне технологије, природни материјали уопште не губе своју популарност. Производи од природних материјала су увијек окруживали и окруживали особу. Које су предности таквих врата, зашто привлаче познаватеље природних материјала, како их користити у савременим и класичним интеријерима?

Шта је низ?

Пре него што почнете да причате о вратима, требало би да објасните каква је врста поља. Овај израз се односи на обрађену плочу, греду, платно. Постоје различите технологије за производњу низа, али је увијек израђена од природног дрвета, а не од дрвног отпада.

Арраи: интегрални и лепљени

За дрвне материјале, изглед и текстура су веома важни, тако да се чворови и други дефекти не додају на таблу лепоте. Интегрални низ је дрво без грешака. Разматрају се производи из тог низанеке од најскупљих.

Али поред интегралног, постоји и лепљена подврста низа. У процесу производње врата или намјештаја од природног дрва остаје много дрвних остатака. Такво дрво је лепљено и из њега се производе разни производи, укључујући и унутрашња врата. Сви производи од лепљених маса нису престижни од целине. Њихова цена је нижа, али је и природно дрво са свим својим својствима. Међутим, много тога зависи од квалитета лепка и квалитета адхезије.

Предности унутрашњих врата од природног дрвета

Главна предност је, наравно, висока еколошка прихватљивост и природност. За оне који брину о свом здрављу, ово је једина прихватљива опција за врата. Низ је потпуно природан материјал. Али, поред овог неоспорног достојанства, он има и друге, не мање важне карактеристике.

Да, ови производи су невјеројатно поуздани и високог трајања. Данас, у старим становима или кућама, још увијек постоје структуре врата које су успостављене у прошлом стољећу. Њихова појава је застарјела и пропала, али ако се обнове уз помоћ модерних технологија и материјала, онда ће они на прави начин служити свом власнику. Да, ови дизајни захтевају бригу, али они заиста могу уживати у оку вековима. Ово је разлика између низа плоча, МДФ-а и свега онога што данас маса произвођача прави врата.

Поред поузданости, такви производи су такође веома високикарактеристике топлотне и звучне изолације. Ниједна друга модерна врата од синтетичких и дрвних материјала немају такве податке. Мада, неки људи могу расправљати са овим. Сви њихови аргументи имају снажан аргумент - они су се бавили моделима врата лошег квалитета. Чињеница је да многи оцјењују квалитету врата из низа, који су направљени у предузећима Совјетског Савеза, а њихове квалитативне карактеристике су биле далеко од идеалног. Ако направите врата према модерним стандардима, опремите их висококвалитетним оковима и заптивним материјалима, онда ће сваки скептик предомислити ову врсту производа.

У зависности од врсте дрвета које се користи за производњу одређеног модела, крило врата може имати предности које су својствене одређеном дрвету.

Поред тога, могуће је разликовати и мање значајне предности масовних производа. Ово је сјајан изглед, скоро без премца. Чак и обојено крило врата изгледа веома естетски. Такођер, не заборавите да је поље у стању апсорбирати вишак влаге из просторије, ау одсуству тога - вратити. А поред тога, низ је једноставан за руковање, што омогућава производњу тканина јединственог облика.

Недостаци блокова врата од природног дрвета

Поред мноштва озбиљних предности, поље такође има неке недостатке. Говорећи о недостацима, морамо рећи да су многе врсте дрвета снажно изложене влази и оштрим температурним колебањима. На пример, боровина под утицајем ова два фактора има јаку својинусвелл Да бисте купили квалитетан производ, потребно је пажљиво одабрати одговарајући дрво или користити модерну импрегнацију, која ствара високи ниво површинске заштите - уз њихову помоћ, свака унутрашња врата више неће реагирати на влагу, температурне варијације. Чак и врло запаљива борова маса након третмана ће постати незапаљива. Ако говоримо о негативним моментима у смислу експлоатације, онда их је само неколико.

Сличне крпе за врата захтевају пажњу. Треба редовно водити бригу, а самим процедурама може бити потребно много времена и труда - у првим годинама можете једноставно одржавати изглед тканине у пристојном стању уз помоћ обичних детерџената, али ће то бити корисно касније или касније рестаурације. Истовремено, нема потребе за наношењем лакова или боја - то само квари изглед производа. Стари премаз за боју и лак мора се уклонити, а затим се боја обнавља посебном композицијом.

Низ је довољно јак, али јединица врата мора пажљиво радити. Крпе за врата су прилично подложне механичким ударима. Чак се и храстови производи могу лако оштетити.

Такође, међу недостацима се могу идентификовати тешкоће у инсталацији. Инсталација је пуна маса разних технолошких нијанси. Поред тога, неопходно је максимално заштитити површину врата од оштећења током рада.

Ево свих недостатака сличних производа. У принципу, они су веома мали.

Дрво за врата, карактеристике различитих пасмина

Естетска спољашњостИзглед структуре врата и њених перформанси, као што је већ наведено, у великој мери зависе од примењене технологије производње и директно од саме врсте дрвета. Свака од стена има своје карактеристике - произвођач само побољшава њихове позитивне и јединствене особине или минимизира негативне стране.

Оак

Храст се дуго сматра једном од најбољих пасмина за производњу намјештаја и врата. Храст је синоним за тврдоћу, трајност и поузданост. Ова врста дрвета има јединствену светло ружичасту текстуру на којој се налазе трагови тамно смеђе боје. После неког времена, дрво ће потамнити, чинећи храстова врата још племенитијима.

Висока чврстоћа храстовине је гаранција поузданости јединице врата и тканине. Ако је дрво правилно одабрано, осушено и третирано, тада је минимални животни век производа - од 50 година. Недостатак је велика тежина дизајна.

буква

Буква је по својим карактеристикама само мало слабија од храста. Дрво је хомогено, његова боја је лагана, кремаста. Ова врата се добро уклапају у сваки ентеријер. Букова маса је добро обрађена и полирана - унутрашња врата ове пасмине су високог квалитета.

Стручњаци тврде да је буква донекле безобразна - она ​​осећа чак и најмање промене у нивоу влажности у просторији. Али, ако је структура врата направљена са свим технологијама и уз употребу скупих савремених уређаја, онда таква врата немају никакву влагу.

Јас

\ т

Ово јеприлично вриједна врста дрвета, која је јединствена по својим својствима. По снази, врата пепела нису нижа од храста. Дрво је флексибилно и еластично, што омогућава израду платна сложених облика.

Модели врата пепела могу да варирају у великом распону нијанси - од светле до тамне. Најбоље карактеристике ће бити светло дрво. Производи из пепела практично нису подложни деформацијама, савршено реагују на високу влажност, не захтевају посебну негу.

бор

Крпе за врата ове врсте дрвета имају атрактивну текстуру и пријатан мирис. Међутим, густина бора је прениска, не дозвољава производу да издржи механичке утицаје. Врата од бора можда неће моћи да издрже експлоатацију при високој влажности - такве јединице врата не би требало да се уграђују у купатилима и кухињама.

Још један недостатак бора је његова смола. Понекад се могу разликовати у процесу експлоатације.

Карактеристике производње врата из поља

Врата се производе у неколико фаза. Као прво, добро осушена плоча треба да прође посебну селекцију. Затим извршите његово подрезивање, исправите недостатке површине. Затим се слој полира и потпуно је спреман за завршне радове.

Унутрашња врата у унутрашњости

Без обзира колико соба у кући или стану, крпе за врата требају бити потпуно у једном стилу и једној висини. Чак и ако су собе уређене у различитим стиловима иу различитим бојама, блокови врата су свиједан мора имати исту боју.

Унутрашња врата низа имају претежно природну боју и нијансе. Савршено ће се уклопити у класични стил земље. Бела унутрашња врата су идеална за кућу у провансалском стилу. Низ дрва ће учинити унутрашњост скупљим и чврстим. Крпе за врата светлих нијанси могу се користити иу класичним стиловима.

Широко се користи у таквим производима иу модернијим стиловима - на пример, боја "белог храста" савршено се уклапа у просторију, направљена у духу минимализма.

Одржавање врата из поља

Добар фабрички производ има дебели заштитни слој који штити дрво од разних негативних утицаја. Али у животу се све дешава. Врло је лако уклонити огреботине на површини - потребно је полирати мјесто оштећења коже финим зрнцима, а затим утрљати восак за полирање.

Уопштено, блокови врата не захтевају велику бригу, али их ипак треба очистити. За то је боље користити само специјална средства. Немојте наносити абразивна или хемијска средства. Да бисте уклонили прашину, обришите крпу влажном крпом. Уз правилну и правовремену бригу, врата ће дуго трајати да служе власнику и задовољавају његове очи.