Унутрашња обојена врата (емајл)

Једна од најчешће коришћених декоративних дизајнерских опција са ентеријером може бити осликана. У исто време, обојена врата могу бити апсолутно било које текстуре и облика. Осим тога, материјал испод слоја боје може имати апсолутно било коју вриједност, а боја врата је ограничена само фантазијом власника.

Врата од МДФ премаза

Конструкције врата израђене од МДФ плоча су међу најчешћим. Производи овог типа традиционално су инсталирани на мјестима најинтензивније употребе. Главна предност материјала је његова свестраност у погледу декоративног премаза. Такво платно може имати готово било коју боју и истовремено се савршено уклапати у укупну унутрашњост стана или куће.

Због особености самог материјала, основа производа не захтијева посебну бригу. Обојена врата од МДФ плоча имају неколико предности у односу на друге типове врата. У већини случајева, оквир врата и сви главни дијелови су израђени од дрвених четинарских стабала, посебно од бора. Употреба овог дрвета у комбинацији са МДФ премазом је због високе чврстоће и отпорности на хабање у комбинацији са расположивошћу материјала.

Цјеновни сегмент обојених врата од МДФ обраде је прилично широк. Разлика у цени производа зависи пре свега од произвођача. Други аспект који утиче на цену врата је тип производа и присуство декоративних елемената у њему.

Ако желите да сачувате, али купитеОва квалитетно направљена врата, вреди зауставити ваш избор на обојеним белим унутрашњим вратима. Значајна предност таквих МДФ конструкција је:

  • Разноврсност боја, која вам омогућава да поставите слична обојена врата у сваки ентеријер;
  • Способност самосталног украшавања дизајна уз помоћ апликација;
  • Лакоћа и ефикасност процеса обојења платна у било којој боји, јер је практично сваки производ пре тонирања прекривен основном бијелом бојом.

МДФ у комбинацији са емајлом

Обојена врата МДФ-а са премазом емајла увијек привлаче велику пажњу захваљујући сјајном, савршено глатком изгледу с готово рефлексијом зрцала. Да би се повећала поузданост премаза, његова примена се прави у неколико равномерних танких слојева. Захваљујући овој технологији, на целој површини производа обезбеђена је квалитетна и прецизна дистрибуција двокомпонентне полиуретанске емајла.

Врата од МДФ-а са емајлираним премазом, практично сви произвођачи имају различите облике, спојнице и, наравно, палету нијанси. Међутим, сваки од ових производа има општу предност: лакирање емајла пружа не само сјај и глаткоћу платна, већ и ефикасно штити врата од дјеловања ултраљубичастих зрака. Тако МДФ врата обојена емајлом задржавају своју оригиналну боју и сјај што је дуже могуће.

Још једна предност таквих обојених врата су високи индекси отпорности на удар, упркос незнатној тежинидизајна. Уз све технолошке нијансе наношења емајла, производ је способан да издржи велика оптерећења. Поред тога, емајл МДФ платно је конструкција са високом топлотном изолацијом и смањењем буке.

Међутим, упркос широком спектру боја, најпопуларнија су врата са неутралним нијансама. Таква тенденција је због свестраности таквих врата, као и због способности производа, захваљујући сјајној светлосној површини, да се визуелно значајно прошири простор.

Врата МДФ-а са свијетле боје емајла је врло добар додатак соби, уређена у хигх-тецх стилу и поп арт. Дубоки тонови складно улазе у ентеријер у класичном стилу и са елементима модерности.

Обојена врата од пуног дрвета

Популарност осликаних врата, направљених од чврсте масе, објашњава се прије свега њиховом високом квалитетом. Асортиман модела је доста широк и има много варијација у погледу палете обраде и на основу декоративног дизајна производа.

Значајна предност обојених слика од холистичке масе је обавезна строга контрола питања еколошког производа и усклађеност са свим сигурносним стандардима: како у процесу припреме материјала, тако иу свим фазама производње. За израду таквих врата користи се дрво од таквих врста дрвећа: букве, јасена, храста, бора.

Наравно, крпе од масивног дрвета могу имати различите врсте тонирања и бојења. Овај аспект, пре свега,зависи од жеље клијента и његове маште, али најпопуларније боје, које су насликале врата из низа, су:

  • беж;
  • нијансе кафе са млеком;
  • Светле кремасте нијансе.
Тренутно, врата из поља са мрљама у дубоким тамним нијансама црвене, плаве и зелене постају веома популарна. Врло често, у унутрашњости, врата венге-а се користе за бојење до дубоке црне боје.

Одговарајућа унутрашња стаклена врата

Унутрашњост стакла је прилично оригинална у бојама обојеним вратима. Захваљујући природној визуелној крхкости собе, просторији је дата посебна лакоћа. Стаклена врата вам омогућавају да ефикасно испуните простор природним светлом и визуелно проширите границе просторије.

Употреба матирања и бојења стаклених површина врата може значајно оживјети унутрашњост и донијети јој осјећај ведрине. Захваљујући модерним технологијама обраде стакла, обојена врата могу имати различите ступњеве дубине покривања, као и различите декоративне елементе:

  • Скицирани или рељефни цртежи;
  • Штампане слике са баршунастом структуром површине;
  • Разнобојни витражни елементи.

У случају наношења премаза специјалних супстанци које садрже фосфор, обојена врата могу имати сјај у мраку цртежа.

Употреба обојених врата у стамбеним и канцеларијским просторима је прилично згодна. Таква врата не захтевајупосебну пажњу и опрати једноставним брисањем влажном меком крпом или сунђером. У случају значајне контаминације површине за чишћење производа, дозвољено је користити конвенционалне кемикалије за прање прозора и стаклених површина.

Упркос чињеници да се стакло сматра крхким материјалом, обојена стаклена врата су прилично издржљиви производи због посебног очвршћавања материјала. Поред тога, декоративни премаз је у већини случајева прекривен посебним заштитним филмом. Главна функција премаза је не само да обезбеди додатну снагу, већ и заштиту од ширења фрагмената у случају када су врата разбијена.

Недостатак стаклених врата је мали ниво топлотне изолације и уклањање буке. Међутим, у случају употребе ојачане стаклене тканине или структуре са двоструким остакљењем која садржи више од једне коморе, овај недостатак се лако елиминише.