Унутрашња изолација зидова Финоплек и облога од гипсаних плоча

Поправите у свом стану на самој висини, саставили сте оквир и већ ћете искуцати зид зидом. Али не жури се. Прво морате да размислите о грејачима. Уосталом, пукотине испод прозора, непримјетне пукотине и сами бетонски зидови пролазе хладно. У суштини, сам суви зид добро функционише са функцијом топлотне изолације, јер има релативно ниску топлотну проводљивост (10 пута мање од уобичајеног бетонског зида), што спречава хладни ваздух из улице да хлади ваздух у кући или стану. Али ипак, најчешће испод сухозида се поставља гријач, могуће је захваљујући оквиру, који ствара слој зрака између сухозида фалсхтена и овог бетона или цигле. Могућа дебљина плоче термоизолационог материјала зависи од ширине профила, који се налази у чворовима оквира. То ће бити теже са постављањем сувог зида на зиду без оквира. Размотримо изолацију зидова из унутрашњости Финоплека и сухозида.

Загревање зидова споља и изнутра

Типично, искусни сервисери саветују да се загреју напољу, а не изнутра. Ово се ради из неколико разлога:

 • Тако да зид неће бити изложен вањским факторима (углавном различитим временским увјетима - киша, снијег, вјетар, хладноћа, што доприноси уништењу зида)
 • Ако је грејач затворен, укупна површина која је важна у малим кућама се смањује
 • У случају топлотне изолације изнутра, постоји велика вероватноћа да ће се на зиду појавити кондензација, тако да ће се морати користитиодговарајуће мјере, које су нешто касније

Међутим, када се гријач поставља извана, постоје и нијансе. Морат ћете се прилагодити временским увјетима, јер ће сви радови ићи на улицу. То ће коштати ред величине скупље од загревања изнутра. Много је лакше урадити интерни ток рада, тако да га можете обрадити, чак и ако никада нисте имали ово искуство. Други фактор - дизајн зида, направљен од резбарених греда или нешто слично, не дозвољава да се покрије грејачем.

Да ли је могуће загрејати Фооплек, његове предности и недостатке

И даље одлучујете да направите унутрашњу топлотну изолацију и размислите о избору материјала. Вриједи обратити пажњу на сљедеће карактеристике:

 • Безопасан за ваше здравље
 • топлотна проводљивост
 • Отпорност на влагу
 • Пожарна безбедност

Користи се неколико типова грејача:

 • Полифоам
 • минвата
 • Пинолек

Финоплек је идеалан за све горе наведене карактеристике. Имајући нешто вишу цену од других врста топлотноизолационих материјала, она има много мању топлотну проводљивост, отпорнију на влагу. Обрађена ватроотпорним средством Финоплек се односи на слабо запаљиве материјале. Овај материјал се не боји пада температуре, што је важно у нашој клими. Уз то је врло лако за рад, за резање плоче од пјене полистирен може чак и шкаре, то неће распасти и сломити. Зато ће загревање зидова из унутрашњости Финоплека и сухозида бити идеално за оне који први пут раде поправке.

Међу недостацима је могуће приметити:

 • Виша цена од осталих материјала, али се исплати са позитивним својствима
 • Распада се када сунчева светлост доспије на пећ дуго времена, тако да је боље држати је на тамном мјесту

Процес изолације зидова Финоплек и фолије са сухозидом

Пре него што почнете са радом, проверите да ли је дебљина изолационог материјала довољна за тачку рошења у њој, јер ће се на унутрашњој површини зида накупити кондензација. Сам зид мора бити потпуно сув прије почетка рада. Сада је могуће започети радове на изолацији зида Пинплокс и облагању њеног сухозида:

 1. Потребно је уклонити све остатке тапета, стари покривач, јер би зид требао бити што је могуће више. Након тога, апсолутно голи бетонски зид треба третирати посебним антисептиком против гљивица. То неће дозволити развој плијесни на местима кондензације. То се може урадити са конвенционалним ваљком, али само ако је просторија добро проветрена јер ове супстанце имају високу токсичност. Не би било лоше користити заштитне рукавице;
 2. Сада градимо оквир. Обично је то металик поцинковани профил, а још мање - дрво. Размак између вертикалних водилица је 60 цм, причвршћен вијцима и заковицама. Оквир и сува конструкција знатно поједностављују рад, јер нема потребе за изравнавањем површине, лијепљењем и бртвљењем спојева, а затим ојачати и гарантирати гријач - све тоскривају суве плоче;
 3. Хидроизолациони слој је монтиран;
 4. Користимо пјенасти полистирен или Финоплек, који се прави у плочама, што је веома погодно. Једноставно ставимо плоче у празнину између оквира и залијепимо љепилом керамичке плочице на профил. Или ћемо поправити помоћу контејнера;
 5. Сада остаје да се сама писма поправљају. Они су причвршћени завртњима дужине око 2,5 цм на профил. Затим заспаклевиваиут шавова и почети да се заврши.