Улазна врата за викенд: метал, челик, стакло, елита и буџет

Коначно, завршена је изградња удобне сеоске куће. Унутрашња обрада је завршена, на поду - свежа завршна подна облога, прозори сијају бијелим пластичним прозорима с двоструким стаклом. Случај за мале - остаје да се покупи улазна врата за викендицу.

Тешко је замислити сеоску кућу без таквог елемента као што су врата. Ово је вероватно најважнији елемент структуре. Улазна врата су лице куће, персонификација стила архитектуре. То су врата и прозори који вам омогућују да формирате изглед предње приватне кућице. Осим тога, улазна врата, поред декоративне функције, штите зграду од напада неовлаштених особа. Дакле, тако важна ствар као што је избор врата, морате учинити са свом одговорношћу.

Нису сва врата истог квалитета

Који је главни показатељ којим се може проценити поузданост одређеног типа врата? Овај индикатор је у карактеристикама дизајна и материјала. Ако говоримо о карактеристикама улазних врата за колибу, онда по дизајну, они се не разликују од уобичајених. Према томе, свака врата се састоје од:

 • Кутија за врата;
 • везивање;
 • крзна за врата;
 • ормари;
 • арматуре;
 • 11. Сеалерс.

Кутија за метална и блиндирана врата израђена је од дебелог металног профила. Повремено, за ове сврхе, фабричка цев се користи за производњу.Оквир се најчешће прави на једном или више челичних лимова. Али челична сигурносна врата за кућицу изнутра такође имају ребра за крутост.Обично су од 4 до 6. Уобичајена метална врата се састоје од једног лима и крутих наплатака из угла.

Ребра чврстоће на многим моделима налазе се вертикално. Да би се побољшала заштитна својства, могу се комбиновати хоризонталне и вертикалне ивице укрућења. Они су заварени, а њихова ширина - не мања од 35 цм, у шупљинама између листова изолована је заштита од буке, као и изолациони материјал.

И улазна метална врата нужно су опремљена снажнијим петљама. У колиби се најчешће постављају лоптице или сигурносне шарке.

Предности металних врата

Поред чињенице да су метална врата естетски угодна, имају одличну отпорност на разне врсте вандализма. Сва метална врата задовољавају захтеве:

 • Трајно издржљиво платно - са правилним радом и изласком из употребе биће десетине година;
 • Платно се може обрадити на било који начин;
 • Повећан анти-вандалски квалитет - протупровална заштита, високотехнолошке браве, заштита од вијака;
 • Високе заштитне особине, топлотна изолација и карактеристике изолације буке.
 • Раније је већина врата била само од природног дрвета. Међутим, данас је технологија значајно напредовала и сада модерно тржиште нуди многе производе из разних материјала. Модели металних врата се већ разматрају.

Дрвена врата у колиби

Метална или блиндирана врата - то није увек исправна одлука. Ако су функције које дају ова улазна врата колиби сувишне, онда их можете инсталиратилакша али не мање функционална дрвена врата.

Врата од природног дрвета - то није ништа мање практично. Лако се постављају, а брига о њима је врло једноставна. Дрво има озбиљан вијек трајања, а да би га још више проширио, крила врата су прекривена лаком. Дакле, ако боју прекријете слојем лака сваких пет година, можете повећати животни вијек производа на 50 година.

Ако се чини да дрвена врата нису довољно јака, онда можете користити алуминијски профил или челични угао да га учврстите. Са таквом модернизацијом, мрежа неће бити гора од било ког металног модела.

У ту сврху на њега је залијепљен штит од борове греде, а затим се извана третира са МДФ плочама. На врху МДФ лепљени ламинат. Тако добијате високоузлазна врата, која нису гора од метала и могу се сигурно примијенити на кућицу. Ово је структура од три дијела, а њена чврстоћа се подиже не само уздужно, већ и попречно. Лепљен штит под притиском од 32 тоне.

Врата у кућицу од пластике

Ови модели такође имају неке предности. Међу њима - велики број врата реномираних дизајнера, демократска вриједност, удобност кориштења, могућност опремања платна електронским суставима. Ова улазна врата у колибу чак имају унутар арматуре.

Модерни модели ПВЦ профила моћи ће поуздано штитити просторије викендице од буке која се шири из улице. Платно и остатак дизајна су поуздано заштићени од наглих промена температуре и атмосферских условападавина. Када креирате квалитетан профил и одличне сложене објекте за заптивање.

Без обзира на материјал, ова врата се могу похвалити одличном отпорношћу на ломљење. Овај индикатор је, према произвођачима, на истом нивоу као и челични модели. Да би се повећала поузданост, примењује се следеће:

 • профили ојачања платна и кутија са челичним облогама;
 • Блокирање механизама за затварање уз помоћ додатних система;
 • Неколико пречки у дворцима;
 • Додатне анти-вандалске арматуре;
 • Могућност спајања на врата електричног погона.

Улазна врата за ПВЦ кућицу могу имати веома различит дизајн. Можете одабрати боју и омот, као и изглед елемената. Нарочито много људи привлачи присуство модела са лучним врхом или савијеним импостосима.

Конструкције стаклених врата

Ове крпе могу бити различите. Да, разликовати помоћне, ручне или аутоматске клизне системе, револвинг.

Улазни стаклени панели и врата за викенд су недавно добијали популарност међу купцима. Фасаде дају скупљи и модернији изглед.

Елите модели

На улазним вратима ове групе су блиндирана челична врата. Довршавање је само скуп скупих дрвних врста. Поред тога, ови модели имају повећан ниво поузданости у поређењу са чак и најбољим и најскупљим металним моделима, и веома су удобни. Ако се придржавате радних услова, онда никада неће имати никаквих проблемаживот ових производа се рачуна деценијама.

Елитна улазна врата израђена су од врло јаких челика. Нико неће моћи да продре у колибу. Основа су челични лимови дебљине више од 2 мм, као и савијени профил као додатна ребра за укрућење. То омогућава таквим вратима луксузне класе да буду заиста отпорни на провале. Немогуће је прекинути.

Унутар врата је испуњена минерална вуна - ово је одличан топлотни изолатор. Материјал је незапаљив, тако да током пожара не можете бринути. Оквир је израђен од дебелих углова - може издржати тешка платна. Сва елитна врата су сигурносна врата.

Поред тога, потребно је рећи и за петље. Шарке апартмана обавезно су опремљене антикорозивним средствима. Ако пљачкаши желе да скину крпу са шарки, они то неће моћи.

Поред тога, оклопна облога налази се у близини шарки - они су осигурани у просторији, ако се петље напију. Додатна заштита је такође инсталирана у просторијама браве и ручке. Сав прибор - најбољи, најквалитетнији и најскупљи.

Елитна врата су шарм и висока цена.

Ово се не може рећи само за обраду. Дрво које се најчешће користи - храст, орах, махагониј. Ове стијене дају вратима заиста шик и врло скуп изглед.

Таква врата су чисто ексклузивна. Чак и ако је ово фабрички дизајн, он је и даље ексклузиван. Нема дрва са истим цртежом. Ако завршна обрада има слику или орнамент, онда је ово дефинитивно ручни рад.

Неколико речи о шарама

Произвођачи врата најчешће комплетирају своје производе помоћу шарки. Али ако се тканина изненада купи одвојено, онда је вредно бринути се за шарке. Идеално за сеоске куће - затворене петље. Врло су поуздани, а врата ће изгледати врло уредно.

Ако петље излазе са спојевима са спољне стране, онда ће фитинзи одговарати. Чак и ако се таква петља покуша одрезати, игле неће дозволити уљезу да уклони тканину. Потребно је 20 минута да уклоните ове игле.

Треба имати на уму да је број петљи важан. За кућицу треба да буду најмање 3, а пожељно 4 комада. Ово није само питање додатне сигурности. То је редистрибуција оптерећења са тешке мреже на све петље.

Димензије

Ако изаберете одговарајућа врата, морате да утврдите величину. Иако је за викендицу могуће купити платно по појединачној наруџби, ипак су типичне величине. Предност стандардних врата је стварна уштеда.

Дакле, да би прецизно одредили потребну величину платна, измерите висину и ширину отвора врата.

Ове бројке ће у будућности помоћи да разумете да ли можете купити стандардну кућну тканину или морате направити појединачну наруџбу.

симпле типс

Не треба покушавати купити уске моделе у кућици. Ово није само естетско, већ и не практично. Ако је неопходно направити објекте великих димензија, уска врата ће створити одређене потешкоће.

Такође је важно осигурати да сви механизми и системи функционишу на начин на који би требало. За онекоји жели да додатно заштити кућу, можете купити платно са неколико браве.

Прозор је увијек релевантан. Већина људи га не сматра есенцијалним додатком због развоја технологије. Али ако постоје компетентни нападачи, систем контроле приступа ће бити онемогућен пре свега. А око је око.

Избор одговарајућег модела врши се према личним преференцијама. Тржиште нуди много модела - лако можете покупити оно што вам се највише свиђа.