Улазна врата у приватну кућу - инструкција како да се не греши са избором

Овај чланак ће вам дати комплетне информације о основним принципима одабира ових производа.

Пожељно је одабрати врата од челичног лима дебљине 1,2 - 2 мм. Унутар сваког врата налазе се ребра крутости.
)


Главни типови ребара за укрућивање

Вертикално је потребно да се спрече увртање оптерећења, чиме се елиминише могућност отварања врата савијањем доње или горње ивице.


Попречне (хоризонталне) ивице не дозвољавају да се врата стисну или отргну из шарки.

Најбоље рјешење је комбинација вертикалних и хоризонталних ребара за укрућивање, будући да има предности два типа.

Кутија за врата

Важан елемент поузданости врата је кутија за врата уређаја. Пожељно је да дебљина металне кутије не буде мања од 3-5 мм.

Сигурносни системи

Ојачане шарке штите од хакирања. Постоје различите врсте петљи: сигурна и обична, лоптаста, као и лежајни лежај. У зависности од тежине и димензија врата, број петљи може бити различит. Приступ изван шарки мора бити затворен.

Још један важан сигурносни елемент су одстрањиви клинови који се налазе на крају крила врата насупрот страни дворца и играју улогу непокретних вијака. Ако неко покуша да уништи запорне елементе - повлачење врата из рупе неће радити.

топлотна изолација

Методе против замрзавањаврата:

Препоручује се уградња улазних врата у незагријаној просторији. Између суседних просторија (топла и хладна) постављена су додатна врата која спречавају проток хладног ваздуха у стамбени простор. У овом случају нема контакта хладних спољашњих врата са топлим ваздухом просторије, а на њему нема кондензације.

Друга метода је улазна конструкција са термичким прекидачима унутар профила. Ефикасан метод је полиамидни термални уметак. Спречава флуктуације температуре. На пример, са улице температура ваздуха - 30 ° Ц, а површина врата изнутра ће бити +10? С. Међутим, ова опција има и недостатке: брава није изолована и није заштићена од хладноће, врата са полиамидним терморезирањем су виша од трошкова својих аналога.

Следи улична електрична врата за грејање. На ободу платна, браве и кутија уграђен је грејни кабл. Потрошња електричне енергије ће бити 3 - 7 кВ /дан. Ово ће помоћи да дизајн остане сух на најнижим температурама споља. Мање рјешење су додатни трошкови електричне енергије.

механизми за закључавање

Немогуће је замислити структуру врата без браве. Требало би да има две или више браве различитих врста.

Важан дио дворца је вијак. Вијак (вијак) је главна препрека неовлаштеном приступу кући. Готово сви дворци за челична врата користе укрштене шавове од каљеног челика високе чврстоће. По правилу, уОни су цилиндричног облика и стога их преплављују изузетно тешко.

Ручица за врата

Ова брава се састоји од плоча (сувалд), на којима су пили посебне зубе. Кључни елементи долазе у контакт са зубима, а јединственост сваког замка је у посебном положају и величини зуба. Овај механизам је препознат као најефикаснији.

Енглеска брава (цилиндар)

Британске челичне браве често се постављају испод улазних врата челичних врата. Кључеви таквих бравица су равни, са специјалним избочинама у рубном делу. Ови уређаји имају висок степен тајности, али имају један минус - слабу заштиту од вандала. Свако страно тело у ларвама, по правилу, показује механизам неуспеха.
Цхрестиште цастле

\ т

Отвара се кључевима, који су у попречном пресеку. Механизам механизма је направљен од четири реда елемената за активирање. Један са сваке стране. Ови уређаји немају добру заштиту - могу се лако отворити једноставним клизачем. Заштита од вандала је слаба. Таква брава, која се користи као главна, не може.


 • Завршна обрада фасаде: преглед главних типова фасадног дизајна (90 фото идеја)

 • Кућа у стилу Провансе - савршено решење за сеоску кућу (70 фотографија)

 • Приватна кућа у класичном стилу - фотографија модерних дизајнерских идеја (67 идеја)

закључавање диска

Садржи у свом уређају посебан облик дискова који не дају без кључа, окрећу његов механизам. Кључеви су пијанису под различитим угловима. Они одговарају углу пристајања сваког диска. Кључ у резу има облик полукруга. Онај који је ушао у кључаницу је предмет који се извлачи без потешкоћа. Ове браве имају висок степен тајности и практично нису изложене прекидачима.

Фотографије најбољих врата за приватну кућу из каталога 2017


 • Дизајн стропа са гредама у кући - идеално рјешење за сеоску кућу (70 фотографија)
 • \ т
  Високотехнолошке зграде - 75 фотографија модерних опција дизајна у сеоској кући

 • Дневни боравак са камином у приватној кући - преглед фотографија занимљивих рјешења (55 идеја)


 • Дизајн куће равног крова - фотографија идеје оригиналног дизајна
 • \ т
  Интеријер поткровља - 70 фотографија идеја као прекрасно уређено поткровље

 • Интеријер дрвене куће - 75 фотографија разних идеја модерног дизајна