Улазна врата у приватну кућу (62 фотографије): улични и загрејани производи у приватној кући и викендице, топли и отпорни на мраз

Добивши кључеве од дуго очекиване сеоске куће или викендице, сретни власници се боре да свој дом учине најудобнијим, удобнијим и сигурнијим. Свака кућа или стан почиње са улазним вратима, а ако дође до појединачне сеоске куће, онда треба пажљиво осмислити њен избор. Улога ће овдје бити у корист и финансијским могућностима купца, дизајну структуре, именовању приватног дома (љетни или стални боравак) и његовој локацији.


врсте

За почетак избора улазних врата за приватну кућу или кућицу препоручљиво је одредити њен тип. Можете бирати по договору, начину отварања и материјалу производње.

Разлике за именовање могу бити сљедеће.

 • Арморед. Може се применити на могуће продирање у зграде и просторије странаца, опасност од оружаног напада. Посебност је способност да се издржи удар ватреног оружја и експлозива. Екстерно, они се не разликују од обичних, могу изгледати једноставно, или обрнуто, имају најукуснији дизајн. Оклопна конструкција је израђена од издржљивих врста челика (бронелистов), има двоструку кутију и извана је прекривена декоративним материјалима. Шарке су скривене, а надстрешнице имају невидљиву конструкцију. По својим карактеристикама, дизајни су слични анти-провалницима. Узорак таквих врата је непробојан, њихова карактеристика јеналицхиеизадорзхиваиусцхеи лопта фино порозне мреже унутар платна. • Против провале. Отпоран на провалу и продирање у просторију странаца. Постоје различите класе отпорности на спољашње утицаје, које на одређено време оштећују различите алате. Отпорне су на пљуну, пиле и алате за ломљење. Дизајн је опремљен по ободу специјалном констипацијом и бравама од легура јаких метала, заштићених прекривцима и уклоњивим пиновима (анти-огреботине) који спречавају уклањање из отвора, ако су петље и браве исечени.


 • Гашење пожара. Овај тип је намењен за локализацију ватре и контролу ширења пожара и отровних продуката сагоревања у просторији. Препоручује се инсталирање на местима са највећом вероватноћом појаве пожара, са великим бројем радних електричних апарата. За разлику од уобичајених, таква врата се неће заглавити у ватри, њезина брава неће се загријати на високим температурама и омогућит ће јој да је додирне ако је потребно.

Прерађивачка индустрија укључује низ посебних испитивања отпорности на пожар, чија је граница увијек назначена у нормативно-техничкој документацији. Приликом одабира модела потребно је узети у обзир присуство заштите од прашине, ниску проводљивост гаса и дима.


 • Заптивање, изолација топлоте, звучна изолација. Изолациони и заптивни слој за буку је дизајниран да апсорбује звукове, влагу, мирисе и хладан ваздух који долази споља, за шта у фазиПроизводњом између слојева густе равномјерно се постављају специјални материјали (пјена (пјенасти полистирен), полиуретанска пјена, минерална вуна и слични материјали).
 1. Пена од полистирена је најјефтинији материјал, али је ниске густине и припада И групи запаљивости.
 2. Пена полипропилен, карбамид формалдехид или фенол формалдехид материјали су густи и мање подложни бакљу, али када се загреју, ослобађају испарљива токсична једињења.
 3. Минерални камен или базалтна вуна је издржљива и има добре перформансе, али на крају тоне и извор је канцерогених спојева и стога се не користе од стране поузданих произвођача из Њемачке и Европске уније.
 4. Врата ниске квалитете често су опремљена као изолациони материјал ватроотпорним и непоузданим валовитим картоном.

пена полистирена
минерална вуна
валовити картон

Најбољи изолациони материјал је тренутно призната полиуретанска пена високе густине и хигроскопности, група ИВ запаљивост и отпорност на оптерећења, температурне и влажне флуктуације, не емитује опасне материје, има минималну топлотну проводљивост и карактеристике високе апсорпције звука. Најквалитетније су кутије у којима се пјенасти полиуретан пумпа у пјенастом стању, чиме се попуњава цијели простор кутије.


полиуретанска пена

Одабир врата викендице, купци обраћају пажњу на његов изглед. Поред избора завршне обраде за спољашњост и унутрашњост, неопходно је одредити да ли ова врата са или без прозора, која је величина стакла и да ли ће захтијевати додатне арматуре. Стаклу се препоручује да одаберете тип триплека (вишеслојно стакло, направљено пресовањем) или оклопљено. Таква стакла су погодна за вањско остакљење, издржавају снажно механичко дјеловање и пружају добар преглед.материал

Произвођачи нуде различите врсте сировина: метал, дрво, комбинације материјала од МДФ-а, иверице и плоче од влакана. Важно је напоменути да је холистички премаз тканине поузданији него са шавовима. Ако су шавови присутни, њихово извођење треба да буде највишег квалитета, иначе ће постати рањива места.

Када бирате комбинацију опција, морате бити сигурни у квалитет производње, проверити повратну информацију о произвођачу и његову репутацију на тржишту.


дрво

Једна од главних предности у овом случају је вањска привлачност, посебно ако се у производњи користе вриједне врсте дрвећа, на примјер, храст, који има посебну снагу, или дуд која има висока својства очувања топлине. Бор је опција доступна по цијени, али брзо се зауставља. Још једна предност дрвених производа је њихова погодност за декорацију и способност складног уклапања у околину земље.

Модерне технологије производње помажу да се неутралишу недостаци и нове технологије- да се постигне потребна снага и отпорност на спољне утицаје.

Међутим, добра топла дрвена врата одушевљавају скупе, а јефтине варијанте брзо постају неупотребљиве и погодне су само за љетњу кућу гдје власници не похрањују вриједне ствари.пластика

Погодност пластике је способност, у индустријском окружењу, да му се обезбеди потребан облик и индивидуална величина. Код израде пластичног оквира користи се алуминијумски профил који га чини издржљивијим и отпорнијим на вањске утјецаје, атмосферске појаве. Естетски изглед неће се мењати током времена и има велики животни век.

Предности могу бити и непропусност, добра бука, хидро и термоизолациона својства, једноставна монтажа и одржавање, широке могућности за избор схеме боја и просјечна цјеновна категорија, недостатак кондензације и залеђивање. Наши проверени произвођачи нуде производе са карактеристикама против провале.метал

Сматра се трајним и трајним материјалом који се широко користи у производњи. Посебну пажњу треба посветити квалитети лакирања и лакирања метала. Потрошач ће наићи на кондензацију због разлике у температури између улице и куће. Металне конструкције, обрубљене МДФ плочама, могу симулирати природно дрво, камен за резбарење и многе друге материјале.

Посебан третман се бори са пропадањем, корозијом, тако да ће такав дизајн украсити сваки ентеријер.

У поређењу са МДФ дрветом, он је јефтинији, лакши и мање каприциозан, ау исто вријеме није ни мање лијеп, поготово када се ламинирају полимери. Да би се задовољила технологија изолације, панели не би требали бити лијепљени, већ инсталирани на водилицама.


Без обзира на тип врата, потребно је обратити пажњу на логове кућа и кућа на трупцу гдје би се инсталација требала обавити узимајући у обзир скупљање конструкције. Смањење се може догодити брзо и неуједначено, а ако не узмете у обзир ову околност и причврстите оквир у греду, врата ће неизбјежно изгубити функционалност, не улазе у врата или, обрнуто, лабаво висити у њој. Да би се спријечила таква ситуација, постављена је плоча за скупљање у отвору кутије.Величина

Пре одласка у продавницу морате сазнати тачну величину утора. Стандардна врата су једнострана или полукружна, а двоструке конструкције се ретко нуде. Шупље конструкције се састоје од главног стандардног платна и уског другог платна, које носи више декоративне функције и ретко се отвара, ако је потребно.

Прије наручивања жељеног модела, морате сами направити сва мјерења и дати их продаватељу, или назвати мјесто бора.

Ову услугу пружају произвођачи свуда. Стандардне руске величине одређују се у складу са СНиП-ом и ГОСТ-ом, а стандарди се разликују за дрвене и металне конструкције.

Данас тржиште нуди производе не само домаћих него и страних произвођачакористе у производњи сопствене стандарде и мерне системе. Најчешћи енглески мерни систем у стопама и инчима и усвојен у нашој земљи метричког система мерења, заснован на Снипах-у.


цолор

Решење за унос боје се бира у зависности од одабраног материјала. Након утврђивања главних карактеристика платна и материјала од којег ће бити израђена, произвођач ће понудити готова рјешења, те ће испричати додатне позиције по наруџби. То могу бити ексклузивна колор решења.

Производне технологије данас дозвољавају експериментисање са бојама за било који материјал који се користи. Део тога је питање финансија, али за буџетске моделе увек ће бити решења. Избор боје треба да буде заснован на хармоничној комбинацији са зидовима и кровом куће.

За сеоске куће, природне природне боје су боље ако, наравно, сама зграда није изграђена у свијетлој свијетлој стилизацији с употребом шарених боја.


Повезани производи и прибор

\ т

Плоче које маскирају простор између врата и сусједног зида штите од пропуха, влаге и дају готов изглед, носе естетску компоненту. Платно долази са бравама, бравама и квачицама постављеним у њему.

Браве могу бити патцхи и мортисе, имају специјалне противпровалне системе. Приликом избора врата боље је одмах обратити пажњу на квалитет и класу заштите дворца.

Висококвалитетна врата су опремљенаремовабле пинс. У недостатку таквих пинова, врата се могу одрезати од шарки или избити од ударца специјалног алата. Број пинова се бира у зависности од тежине и карактеристика дизајна.

Вриједи обратити пажњу на кваку врата, одредити њен изглед и материјал. Можете подесити механизам уређаја за затварање, који продужава животни век врата и прибора.Дизајн

Избор купца у великој мјери зависи од одлуке дизајнера, идеја дизајна може захтијевати уградњу стакла, украса од патине или резбарија дрвета, кожа се може користити као изворна, и умјетна, јастучића, облога, ламинирана плоча, влакна од МДФ и микрофибера и много других материјала. Јефтина, али квалитетна врата могу изгледати слатко и укусно и без употребе скупих материјала.

Изврсна опција јефтиног третмана је изузетно стабилно и удобно облагање прахом, лако се одржава и практично не може оштетити.

Приликом руковања пластичним плочама, значајна предност је могућност да се декоративни премаз панела појединачно замени за време рада производа. Увијек лијепа и прикладна изван града изгледа као дрво.Челична врата која имају кожни завршни слој од винила, који тачно понавља структуру од праве коже, имају изглед и рафиниран изглед. Винилни кожни омотач може бити и унутрашњи и спољашњи, а избор боја и узорака рељефа задовољити ће.најзахтевнија потражња. Недостатак материјала - нестабилност до механичких оштећења, огреботина и сечења. Више естетских производа врхунског и елитног нивоа.

Међу осталим ексклузивним опцијама за улазна врата су сљедеће методе декорације.

 • Аерографија и уметничко дело на платну;
 • Ковање на металном оквиру и стакленом отвору;


 • Метални лимови са стакленим уметцима;
 • Декорација низом племенитих пасмина.

Ударање је занимљив и релативно нов начин за руковање улазним вратима са улице. Технологија је таква да након сушења боја симулира текстуру "чекића" због присуства силиконске смоле и металних пигмената. Боја се брзо суши и једноставна је у примјени и њези.Како изабрати?

Избор врата треба да буде произведен у специјализованим продавницама, тражећи савет од професионалаца, узимајући у обзир репутацију произвођача и ослањајући се на добро познату изреку: "Невоља плаћа два пута." Редовне акције у грађевинским радњама, када се производ нуди по ниској цијени, морају водити рачуна о пажљивом потрошачу.

Куповина јефтиног производа доводи до тога да временом платно почиње да се љушти, не задржава топлоту, материјали третмана долазе у неприкладном облику. Штедња као резултат тога доводи до непланиране куповине у кратком времену.Улазна врата у сеоској кући одвајају собу од улице. АтЗа разлику од унутарњих врата, гдје је дизајн неограничен, и обичних високих зграда гдје врата одлазе на стубиште, улична врата морају имати солидан дизајн, бити отпорна на атмосферске појаве и штитити кућу од нежељених гостију.

Метални материјал дебљине 3-4 мм је добар материјал за сеоску кућу, посебно ако се користи Калена или побољшани челик. Можете изабрати још суптилније и, сходно томе, јефтине варијанте, али је боље избјећи метал до дебљине 1,5 мм, јер је лако пробити једноставан алат за резање.


Улазна врата колибе треба добро да одржавају топлоту, јер у било ком делу Русије постоје озбиљне зиме. Само у сеоским кућама, морате одабрати загријана врата, а можете жртвовати звучну изолацију, релевантнију у вишестамбеним зградама.

За више сјеверних дијелова наше земље уклапају се замрзнуте термо-врата, која имају вишеслојну структуру, која ће помоћи у одржавању топлог зрака унутра. У сваком случају, посебну пажњу треба посветити питању заштите од пожара.

Да би се заштитили од мраза, кондензације и других временских прилика, боље је инсталирати друга, унутрашња врата или, ако соба дозвољава, тамбураш уређаја, пожељно је да се обезбеди додатно загревање просторије. За исте сврхе боље је предвидети уређај за надстрешницу или визир.

Декорација дизајна ће помоћи у декоративном осветљењу и уличним светлима. Симетрично осветљење са обе стране улаза изгледа као победник.Познати произвођачи и критике

На домаћем тржишту представљено је много познатих домаћих и европских произвођача. Која врата су боља, купци одлучују. Међу потрошачима, њемачки производи су посебно популарни при одабиру било које категорије робе. Немачка је увек била повезана са поузданошћу и квалитетом. Модерни њемачки произвођачи пажљиво чувају традицију свог народа и свјетско име, а користе најновију технологију. Улазна врата из Њемачке одликују се стабилним високим квалитетом и поузданошћу, што се каже великом већином позитивних рецензија.

Најзначајнији купци су следећи.

 • Трајност и тражени квалитет изван конкуренције;
 • Добар изглед чак иу моделима буџета;
 • Добри услови гаранције.Примери елита и лепе варијанте

Квалитетна врата за сеоску кућу изгледају лијепо. Без обзира на материјале који се користе, користе се или модели отпорни на мраз или оклопљени модели, а улаз у кућу са улице жели да се уреди најудобнији и елегантнији.

За куће са трупцима, посебно погодни производи са ковањем, намерно грубим металом, елементи ловачке декорације. Као украс и звоно на вратима, можемо да нас пошаљемо у стара времена чекића или украсних уштипака. Овакви чекићи се сада могу наћи у готово сваком стилу и облику, могу се користити са гравирањемставите на презиме власника или слоган породице.


Као украс, прикладно је користити, умјесто да зовете прелијепо звоно или позив високе технологије. Ручка врата може бити једини стил са чекићем, позивом и позадинским освјетљењем. Изгледа веома стилски и не оставља госте равнодушним.

Додатна удобност ће додатно олакшати пут до врата. Такођер можете објесити сладак поштански сандучић, кревет на улазу с тепихом с гостољубивим натписима.Како одабрати улазна врата за сеоску кућу, погледајте сљедећи видео.