Улазна врата МДФ: метал, челик, гвожђе

Многи потрошачи су носиоци стереотипа, тако да бирају давно познате типове улазних врата. Они а приори више воле традиционална врата, чак и ако немају идеју о тренутним трендовима на тржишту таквих пројеката. Тако су недавно МДФ врата од метала на водећој позицији.

МДФ панели

Име МДФ-а је позајмљено од енглеског језика. У оригиналу, овај термин звучи као Фибербоард средње густине, што значи "фина фракција". Другим ријечима, МДФ је плоча направљена од финих дрвених струготина. Овај материјал је безопасан за људско здравље због своје еколошке чистоће. Таква карактеристика МДФ-а се постиже употребом лепљиве компоненте лигнина. Овај материјал, за разлику од синтетичких елемената, је потпуно безопасан за здравље људи и животиња. Због тога је употреба металних врата са МДФ панелима тако сигурна.

Које друге врлине имају ове плоче? Прво, не садрже формалдехид у свом саставу, то јест токсична једињења. Друго, МДФ плоче су се добро показале када су биле изложене различитим температурама. Поред тога, ови производи су отпорни на механичка оштећења, задржавају свој облик током читавог животног века, нису склони пукотинама. У исто време, на плочи од МДФ-а лако можете нанети било који украс или цртеж. Ови производи су идеални за мљевење захваљујући својој хомогеној структури.

Вреди напоменути да су МДФ плоче на тржиштуШирок спектар боја, они су отпорни на влагу, али и сигурни са становишта утицаја на њих.

Карактеристике

Развој технологије производње улазних врата са МДФ слојевима достигао је тако висок ниво да су данас таква врата добра, популарна и престижна рјешења. Плоче су прекривене поливинилклоридним филмом, што омогућава симулацију различитих врста природног дрвета. МДФ челична врата неће изгледати лежерно и прљаво. Велики број решења у боји омогућава сваком потрошачу да уђе у свој дом у складу са својим идејама о спољашњости и унутрашњости простора.

Посебно је вредно размотрити предности металних врата са МДФ панелима. Прије свега, треба нагласити високе перформансе производа. Осим тога, такве структуре се лако одржавају, чисте и перу. Отпорне су на формирање гљивица, плесни и лезија микроорганизама. Челична врата од МДФ-а доприносе очувању топлоте у просторијама и спречавају продор хладноће извана. Уз то, ови производи нису склони сикханији и добро се толеришу због оштрих промјена температурних режима.

Успут, челична врата са МДФ плочама се користе у зградама у којима релативна влажност може достићи 80%. Истовремено, дрвене конструкције почињу да се деформишу са влагом изнад 60%. Производња металних МДФ врата се изводи у неколико фаза. Прво, на пећи се наноси слика или орнамент. Ово се ради помоћу секача. УспутРећи да је дебља МДФ плоча, љепши и дубљи узорак ће испасти.

Затим се на производ наноси ПВЦ фолија. То се постиже утицајем протока врелог ваздуха. Треба истаћи да се ПВЦ фолије производе у широком распону, тако да излаз може бити практично јединствен дизајн. Након полагања поливинил клорид МДФ плоча је чврсто причвршћена на метално крило врата помоћу вијака или "течних ноктију". Употреба ових причвршћивача спречава оштећење спољне површине панела. Прсти на вратном крилу третирају се или филмом који имитира дрво, или замјеном за праву кожу.

Треба напоменути да се метална улазна врата МДФ, прекривена ПВЦ фолијом, не препоручују за уградњу у сеоским кућама и викендицама. Чињеница је да се њихов премаз може деформисати због директне сунчеве светлости. Као алтернативу, могуће је уградити врата од МДФ прекривача, премазаних бојом на бази полимера. Такав третман неће изгорети на сунцу, а такође ће бити отпоран на различите атмосферске падавине и природне појаве.

Успут речено, метална врата из МДФ плоча могу се употпунити кованим елементима, што вам омогућава да проширите опсег најхрабријих дизајнерских рјешења. Осим тога, таква улазна врата су често прекривена природним дрвеним фурниром или еко шпон-ом. Оваква обрада омогућава максималан пренос рачуна различитих врста дрвета и истовремено значајно смањује њихове трошкове у односу надруга врата.

Поред тога, могуће је наручити производњу МДФ врата са плочама обложеним посебном бојом. Овај премаз вам омогућава да направите врата са јединственим дизајном и нијансом. У исто време, ова боја не изгори на сунцу, отпорна је на било какве природне појаве и није склон огреботинама.

Ламинирана блиндирана врата

Процес ламинирања површине МДФ плоче се лијепи на њега под утјецајем високог тлака и температуре филма, начињеног од листа пунила папира. Овај материјал је импрегниран термички активним смолама са некомплетном синтезом полимера.

По завршетку процеса полимеризације формира се премаз који се одликује тврдоћом, отпорношћу на контаминацију и хемијским утицајима. Улазна метална врата са ламинираним МДФ плочама имају неколико предности. Међу главним, може се издвојити лакоћа бриге, отпорност на механичка оштећења као што су огреботине, пробој и отпорност на различите температурне режиме.

Осим тога, такви производи се не боје влаге, обдарене квалитетом гашења пожара, а њихов изглед наликује производима направљеним од природног дрва широког спектра стијена. Важно је напоменути да је цијена металних врата са ламинираним МДФ слојевима нижа од цијене конструкција, суочених с плочама од природног дрвета. Такође, треба нагласити да су ламинирана МДФ челична врата доступна у широком распону боја, нијанси и текстура.

Сумирајући, може се рећи да су оклопничелична врата са ламинираним МДФ панелима добро подносе ефекти јаког мраза, директне сунчеве светлости и било каквих падавина. Ове карактеристике нам омогућавају да успјешно користимо такве објекте као што су улазна врата за улице у приватним кућама и сеоским кућама. Поред тога, у последње време на тржишту постоје примерци који могу да апсорбују звук. Власници таквих врата биће заштићени не само од атмосферских падавина и хладноће, већ и од спољне буке са улице.

Карактеристике врата и цене

Важно је напоменути да лакоћа, еластичност и флексибилност материјала омогућују поновно стварање текстуре било које врсте природног дрвета. МДФ плоче су прави проналазак не само за станаре и куће, већ и за дизајнере ентеријера. Изванредне карактеристике овог материјала омогућавају им да примене различита решења.

Најчешће, улазна врата МДФ-а су опремљена савременом опремом, необичним детаљима и јединственим орнаментима. На коначне трошкове структура утиче низ фактора. Од њих, као што су димензије крила врата, назив компаније, произвођач врата, карактеристике текстуре и решење боје. Пре наручивања улазних металних врата са МДФ плочама препоручује се истраживање тржишта, као и анализа и мерење свих предности и мана таквих пројеката.

У закључку, треба нагласити да прије стицања тако важног елемента становања као улазна врата неће бити сувишноконсултујте се са стручњацима. Врата се постављају дуги низ година и треба да пруже радост становницима стана и пруже им сигурност и одмор. Добра и поуздана улазна врата од МДФ-а треба да имају дуг радни век и да задрже свој квалитет и изглед док су у употреби.