Улазна дрвена врата (88 слика): улични и вањски производи у кући из низа, модели шкољкаша у стану

Дрво је традиционални материјал за производњу врата. Упркос побољшању производних технологија које побољшавају потрошачку својину, дрвене конструкције су и даље веома популарне. Природно дрво ствара удобност, наглашава статус, свједочи о профињености укуса. Наравно, дрвена врата се по снази не могу поредити са металним колегама, али су еколошки прихватљивија и привлачнија.


врсте

Улазна дрвена врата могу се класификовати према облику, врсти отварања, стилу, намјени.

Формом

У већини случајева, уличне конструкције имају правоугаони облик.

Међутим, у приватним кућама и кућама постоје и друге опције: полукружни, лучни, у облику разних сложених фигура према појединачним пројектима. Поред тога, они су додатно украшени украсним елементима, као што су ламеле или прагови.

Најчешће се врше врата нестандардног облика за рестаурацију историјских објеката.По врсти отварања

Следећи системи су отворени за главне групе.

 1. Руда је најраспрострањенија варијанта, јер се сматра поузданом и има високу стабилност. Ако су врата уграђена таквим механизмом, онда можете са сигурношћу говорити о одличној изолацији буке. У овом случају, фирме производе варијанте од једног листа и шкољки. Издати модели су леви и десни.
 2. Отвори за отварање отворени са обе стране. Конструкција је мање густазатвара, што смањује звучну изолацију.
 3. "Купе" на вратима. Тачка ослонца се налази на поду, тако да дизајн има дуг век трајања. Врата на ваљцима НЕМОЈТЕ увлачити или увијати. Погодно је да се варијанте са системом за враћање могу аутоматизовати.По залихама и изгледу

Дизајн такође зависи од изгледа и квалитета врата.

 • Мртва, или чврста, површина крила врата пружа максимални степен тишине и топлотне изолације. Такви модели долазе у два типа.?
 1. Штитови. Конструкције су чврсти оквир, обложен с обје стране. Облога може бити направљена од чврстог стабла или од неколико лепљених поља.
 2. Фоилон. Најпопуларнија опција, која вам омогућава да мењате облик у зависности од дизајна. Филлонка - танка фигурирана површина унутар оквира крила врата, израђена од различитих материјала. Врата се по облику класификују у равне, расуте и монтажне. Такође је могуће додијелити лик и даску за сурфање. У првом случају, бројке су фиксиране у жљебовима и фиксиране љепилом. У другом - употребом спајалица. Предности оваквих врата: мала тежина, мали степен деформације, разноврсност облика, нижа цена.


 • Затворено. Најрјеђа опција за долазне моделе који се користе у становима. Међутим, уобичајено је да опрема улази у викендице и јавне зграде.
 • Карневал. Нешто је просечно између глувог и стакленог модела, као дрвенеПлатно има уске стаклене уметке.По договору

 1. Улична врата за сеоске куће. Могу бити различитих облика, разликују се по саставу, систему отварања, али имају слиједеће заједничке особине: поуздане браве, арматурне елементе за ојачавање цијеле конструкције, топлинску заштиту. Врата с тера су популарна међу потрошачима. Такви модели се састоје од два платна, простор између којих је испуњен изолационим материјалима.
 2. Апартман. Конструкције се користе за заштиту просторије од буке, мириса и хладноће улаза. Због чињенице да је унутрашњост крила врата обично окренута према ходнику стана, ову особину користе дизајнери у унутрашњости. На пример, постоје варијанте са огледалом, са осветљењем, са елементима гардеробе.
 3. Тамбурин. Слични модели се још увијек називају "други". Налазе се између улазних врата са улице и ходника, имају функцију термичке заштите.
 4. За јавне зграде.материјали

Карактеристике дрвених модела разликују се у зависности од врсте дрвета, његове текстуре, старости. При одабиру улазних структура потребно је узети у обзир њихову намјену.

Стручњаци савјетују, као материјал за улична врата, да користе дрво високе густине: храст, јасен, буква, ариш.

из храста

Производи од храста сматрају се елитом због својих изузетних квалитета. Карактеришу их висок степен поузданости, издржљивости, отпорности на дрвене паразите, племенитеизглед Временом дрво потамни, добија тамно смеђу боју и постаје тврђе.

Врата храста обично су обешена на три или више шарки, јер имају значајну тежину.

Професионалци вам саветују да купите сухе дизајне врата.


фром асх

Асхвоод је мање изложен влази, тако да се производи не деформишу при температурним разликама.

Материјал има већу густину него храст, природну еластичност, због које се лако обрађује. Захваљујући својим квалитетима, масив пепела вам омогућава да добијете прецизне облике сложених декоративних елемената.

Крило врата од сушеног дрва ће трајати дуго, јер има високу отпорност на оштећења.

фром беецх

Конструкције врата од буковине тврдог дрвета нису ниже од храстовине, али је степен отпорности на влагу нижи. Дрво је лако обрадити, што објашњава висок квалитет производа.

Међутим, стручњаци не препоручују да се буква користи као оквир за улазна врата, јер је због ниске густине влакана потребна прелиминарна припрема. Ако се врши у супротности са технолошким процесом, платно се може искривити.


из ариша

Ариш је вриједан, што потврђује повијест употребе овог стабла већ дуги низ година. Пасмина се одликује јачином, издржљивошћу, отпорношћу на процесе труљења.

Треба напоменути да се не признају све врсте дрвећа за производњу, већ само оне које су расле на хладномна пример, у Канади или Сибиру. Међутим, по изгледу то није дефинисано.

Канадско дрво ариша има карактеристичну ружичасту нијансу са занимљивим узорком вена. Изглед сибирског је једноставнији.


Међутим, оне су идентичне по снази. Осим тога, руски је јефтинији.

Пошто је пасмина отпорна на влагу, често се користи за израду уличних врата у викендицама и приватним кућама.

Следователно следуусие квалитети могат да бъде приписани на предности:

.
 • Не гаси.
 • Комплицирање опекотина од сунца.
 • Има висок степен звучне изолације.
 • Погодан за свако бојење и лакирање.
 • Прилично демократска цијена, будући да није потребно користити додатна средства за заштиту од влаге, труљења, паразита и тако даље


Вриједно је истаћи и естетски угодан осјећај с врата лаве. Као и свака врста четинара, она доноси пријатан мирис у просторију.

из борова

Бор је најпопуларнији материјал, али то није толико због квалитативних карактеристика, већ због ниске цене.

Поред цене постоји неколико предности:

 • Изглед. Због меке текстуре, дрво се може обрадити увођењем различитих декоративних елемената.
 • Еколошки, пријатан мирис црногорице.

недостаци:

 • Низак степен чврстоће узрокује тенденцију оштећења производа.
 • Осетљивост на температурне флуктуације.
 • Склон отицању збогниска влажност.


Сизе

Већина произвођача производи улазна врата у складу са ГОСТ-ом, који се односе на све врсте дрвених производа. Нормативни документи наводе да су стандарди дизајнирани за објекте који се уграђују у свим зградама, осим за објекте посебне намјене и хисторијску архитектуру.Стандардне величине су обично следеће.

 • Ширина. Минимална вриједност је 884 мм, а горња граница износи 1010 мм за моделе с једним крилом. За једну и по варијанту ширина варира од 1310 до 1550 мм. Масивне структуре са двоструком трупом имају магнитуду од 1 274 до 1950 мм.
 • Висину одређују стручњаци као однос према укупној висини плафона и ширини врата, обично од 2070 до 2370 мм.
 • Дебљина није строга по величини, зависи од материјала и функција које врата обављају. Често се покупи под дебљином зидова. Оптимална дебљина треба да обезбеди поуздано причвршћивање система закључавања и окова врата.

Обично, приликом градње зграда, градитељи користе или ГОСТ или СНиП, тако да главне рупе имају стандардне димензије.

Међутим, у приватној градњи или у јавним зградама постоје нестандардни показатељи. У тим случајевима, димензије се одређују мјерењима, а врата се наручују појединачно.цолор

Дизајнери имају природну нијансу.

Ако дрво има јединствени узораквене, онда се може ојачати, потопити материјал специјалном заштитном опремом. То ће продужити животни век производа и додати дрвету племениту нијансу.

Међутим, дрвена врата су добро замрљана, тако да се варијанте боја такођер често користе код опреме за улазни портал. У овом случају, потребно је обратити пажњу на цјелокупни изглед фасаде објекта, јер на њега мора одговорити вањски дио врата. Док се унутрашње крило врата бира према унутрашњости ходника.Када бирате врата у боји, обратите пажњу на квалитет боје.

 • Акрили немају оштар специфичан мирис, брзо се суше и имају висок степен чврстоће. Не гори, тако да боја остаје свијетла дуго времена.
 • Алкидни у свом саставу имају смоле, које формирају сјајну површину на површини дрвета. Имају водоодбојна својства. Међутим, они нагло миришу и дуго се суше.
 • Маслац је отрован, лоше мирише, не суши добро.
 • Латекси: водена емулзија је еколошки прихватљива, јер је вода на дну, али се брзо еродира. Вода-дисперзивна стабилнија

За фасаде сеоских кућа и викендица, које су окружене зеленим насадима, врата природних тонова су добра: светло зелена, кораљна, небеско плава, жута.Дизајн у стилу Провансе се широко користи у дизајну пастелних нијанси: крем, лила, сребро,пеарл


Бела врата - најсвестранија варијанта, погодна за сваки ентеријер.


Дизајн

Изглед потпуно зависи од укуса власника. Прије одабира запамтите да ће дизајн улазних врата овисити о атрактивности куће, како изнутра тако и извана.

Дрво као природни материјал већ сам има естетско задовољство. Међутим, употребом нових технологија и вјештих руку, дрвена врата се могу претворити у умјетничка дјела.

Врата, украшена дрвеним оквиром и огледалом или мрљем на платну, претворит ће сваку фасаду сеоске куће.Масивне интеријере, израђене у антици, украшавају оригинална храстова врата у стилу средњовјековних двораца. Напуњене петље изнад главе ће додати аристокрацију. Поред тога, такви модели су украшени кованим елементима, под условом да је за то одговорна фасада. Врата са ковањем у свако доба била су популарна.

Најчешћа необојена врата се такође могу мењати, на пример, уз помоћ занимљивог прибора купљеног у специјализованим продавницама. Ручке, шарке, браве, украсни елементи изнад главе помоћи ће у стварању оригиналног дизајна.Како изабрати

Пре куповине дизајна улаза, потребно је одредити квалитет који врата морају имати.

 1. Топлотна и звучна изолација. Степен заптивања треба да буде висок, посебно за улицуврата
 2. Висококвалитетни заштитни премаз против труљења, паразита и влаге.
 3. Присуство произвођача система браве, који се доказао на тржишту са добре стране.
 4. Без деформације.

Приликом избора такође треба узети у обзир врсту дрвета, његове карактеристике и боју.

У основи, спољашња врата су три типа: од низа, панела са гријачем, ојачаног штита.

 • Производи од пуног дрвета су дугачки у случају да произвођач не крши технологију рада са дрветом. Ако се сировина користи у производњи, врата су напукнута и деформисана. У случају конструкције врата од масивних масивних врста дрвећа се користе. Изолација буке у таквим моделима је у реду. Они се ријетко боје, обично су обојени или лакирани.

Треба напоменути да таква врата из масивног објекта захтијевају озбиљну бригу и превенцију.

 • Панелна врата се често користе као унутрашња врата у предворјима и ходницима. Ако се такав модел користи као вањски, боље је размотрити опције с гријачем. Врата у овом случају су двострука структура са изолационим материјалом изнутра. Обично за приватне куће преферирају топлије варијанте из тер.
 • Да не би дошло до деформације врата, ојачана је алуминијумским тракама или плочама. Ова опција такође пружа поуздану заштиту од хаковања.Боље је купити улазна врата заједно са кутијом, а онда ће њена инсталација бити лакша.

\ тПредности и недостаци

Без сумње, главне предности дрвених врата су:

 • Екологија. Одсуство штетних испарења.
 • Повећан степен подобности за третман. Способност примања различитих облика, елемената помоћу конвенционалних алата за столарију. Финији детаљи се лако вежу на велико лепљењем, користећи клинове, трње или друге методе монтаже.
 • Топлотна изолација дрвених материјала је висока, што ограничава продор хладноће са улице.
 • Дрвена врата могу пружити високу разину изолације од буке.

  \ т
 • У зависности од расе, дрво се одликује значајном чврстоћом и тврдоћом.
 • Дуг животни век уз одговарајућу негу.
 • Естетски угодан изглед. Долазне дрвене конструкције складно се уклапају у сваки ентеријер.
 • Дрвени оквири су добро комбиновани са било којом врстом материјала, што вам омогућава да користите различите комбинације у производњи врата.
 • Дрво има одличну осетљивост на различите врсте премаза. Стога се лакирање, тонирање, лакирање и цртање других декоративних или заштитних хемијских композиција обавља без потешкоћа.

Недостаци дрвених структура врата могу се разликовати од најозбиљнијих:

  \ т
 1. Опасност од пожара. Ова особина је карактеристична за све производе од дрвета. Међутим, модерне заштитне импрегнације и неке пасмине омогућавају да се минимизира.
 2. Деформација. Дрво у флуктуацијаматемпература и влажност могу да промене његову величину. Због тога стручњаци саветују за улазна врата да користе густе врсте дрвета са високим степеном отпорности на влагу.
 3. Механичка оштећења. Дрвени производи не могу бити заштићени од огреботина, али се многи од њих могу лако уклонити.
 4. Меке расе су склоне трулежима и дрвеним штеточинама без правилног третмана.


Познати произвођачи и рецензије

Према експертским процјенама, до 90% продатих модела улазних врата припада домаћим произвођачима.

Разумљиво је зашто је ово објашњено:

 1. Трошкови производа локалних фабрика су знатно нижи.
 2. Квалитет руских брендова је достигао ниво увоза.

Производња се углавном обавља на страној опреми, обезбеђује се широк спектар пакета гаранција, а произвођачи су заинтересовани за израду нестандардних модела.


У зависности од материјала и дизајна, производи се класификују према трошковној класи.

  \ т
 • Економија.
 • Просечно.
 • Премиум.
 • Елите.
страни брендови

Од страних фирми, најпознатији су следећи брендови.

  \ т
 1. Италијански. Неоспорна предност над руским колегама је стил, употреба најновијих технологија и материјала високе квалитете. Један од недостатака је висока вриједност, фокус на богатог купца. Најпознатији добављач је фирма Диерре, која углавном производи врхунска врата и елитекласе. Такође можете означити брендове Порталле, Сецуремме, Блиндоор, РеДецо, Фрателли Радице, Пиетрелли.
 2. Улична дрвена врата у Финској фокусирана су на савршену топлотну и звучну изолацију. То су главни параметри. Висококвалитетне сировине, трајност и функционалност надмашују неки суздржани изглед. Најпознатији добављачи су АЛАВУС, Јелд Вен, Фенестра, ЕДУКС.
 3. Израелске структуре врата имају естетску љепоту. Пандоор бренд је познат по поузданим и висококвалитетним производима већ више од 27 година. Такође на саслушању је Супер Лоцк. Међутим, врата његове производње су углавном челика изнутра. Дрвени панели се користе за декорацију и обликовање.
 4. Пољски. Цена купљених врата у Пољској мања је од осталих страних аналогија од 25% или више. Најпознатији добављачи су Герда, Порта.
домаћих произвођача

  \ т
 1. Чељабинска фабрика "Цхервонодероветс" је једна од најбољих на тржишту. Асортиман је намењен просечном потрошачу, али карактеристике дизајна и перформанси омогућавају њихово поређење са премиум класом.
 2. Компанија Волкховетс је на тржишту од 1993. године. Започела је производња унутрашњих врата, сада највећег произвођача у индустрији.
 3. Съгласно мнениата на купци, този фирми от град Маикоп се лахко определат за "Леадер", "ОСБ". Такође и Тула врата фабрике "Намештај". Неки власници су приметили добављаче "Софија" и "Александријска врата".Успешни примери и опције

Увијек постоје многи захтјеви за улазна врата. За њихизбор мора узети у обзир приоритет функције употребе.

Приликом постављања улазних врата у кућу или кућицу, потребно је навести врсту од које су направљене.

Обично се користе следећи.

  \ т
 • Кореспонденција: храст, јасен, буква.
 • Четинари: ариш, кедар, бор.

Улазна врата за приватну кућу, викендицу

\ т

Богати власници имају могућност да купе елитна врата у сеоској кућици. Идеална опција је конструкција врата од махагонија. Најотпорнији су на вањске факторе, стабилни и издржљиви. Изузетна текстура је задивљујућа и импресивна.

Најчешће коришћене варијанте за улазне рупе су врата храстовог масива. Карактеришу их висок степен отпорности на хабање и издржљивост. Не препуштајте се одређеним квалитетима производа од пепела. Конструкција врата у овом случају је чврста, тешка, племенита. Захваљујући одличном степену обраде дрвета, тврдо дрво омогућава да добијете занимљиве фасаде и комбинујете их са стаклом или кованим производима.


Викендице са великим улазима често су опремљене моделима шкољки с двије шкољке. Изгледају озбиљно и чврсто. Понекад су украшени у облику лукова, али најчешће је то правоугаона клизна врата.

Недавно стручњаци тврде да је најпоузданија конструкција за улицу - то је ојачана дрвена врата. Главна функција - заштита од непозваних гостију.

Модели који изгледају необично су залијепљени на неколико јефтиних стијена. Они су јефтинији и стога доступникупцима средњег дохотка.Ако се елиминише опасност од продора у кућу, могу се користити лакше структуре. Користе се и као друга врата. У основи, ово је модел штита.

Дизајнери воле да у приватним кућама понуде комбинована улазна врата. У свом дизајну дрвени елементи су комбиновани са стаклом, кованим производима, металом. Уз помоћ модерних технологија, алата и висококвалитетних материјала, професионалци стварају права ремек-дјела, задивљујући све долазне. Можете створити слику лаганих, готово не-тежих структура, или обрнуто, средњовјековних врата, с тешким закрпе, масивним тријемом и одговарајућим освјетљењем.

До сада је дизајн врата за приватне куће ограничен само маштом власника и величином његовог прихода.


Улична врата за вртну кућу

Буџетске опције укључују врата од меког дрвета. То могу бити једноставни модели у вртној кући, веранда, купатило.

За кућицу врата могу бити глува или са малим стакленим уметцима. Важно је водити рачуна о доброј непропусности.

Због чињенице да је вртна кућа често изграђена на појединачном пројекту и од материјала који се користе као прибор, врата можда не задовољавају стандарде.

Најоптималнија опција за савет стручњака је да одмах купите врата са кутијом за врата. Ово ће поједноставити његову инсталацију. И рупа је подешена испод кутије.


Улазна врата за стан

Стамбене конструкције врата у високим зградама не излазе на улицу, већ на улаз. У том смислу, топлотна изолација може бити нешто лошија од уличних опција.

Међутим, таква врата су обавезна да штите од продора различитих мириса, буке, да буду отпорна на влагу и да заштите од пропадања и штеточина.

Безусловно се прихвата да су модели за станове глухи. Али то не значи да би требало да буду глатке. Дизајнери нуде велики број опција за дизајн дрвених улазних врата.


Најчешћи облик је станични модел шкољки. А текстура и цртеж могу бити најразноврснији.

За уштеду, у апартману се могу уградити дрвена врата израђена од оквирне технологије. У овом случају, кутија и оквир су израђени од низа или залијепљени од шипки густих стијена, крило врата је израђено од МДФ-а, иверице, које затим упоноируиут.

О томе како направити улазна дрвена врата, погледајте даље.