Украсне металне капије са капијом: процес израде и фотографије

Ако погледате варијанте врата са најједноставнијом конструкцијом, онда они немају такав елемент као капију. Само су врата овог типа постала популарна у доба Совјетског Савеза. Међутим, постепено су власници приватних кућа схватили да присуство капије у дизајну чини да је погодније користити их.

садржај

 • Ограда и капије
 • конструкција
 • Почетак рада
  • Алати за причвршћивање ограда
  • технологија
 • Лепљење платна
 • закључак

Врата, која пружају различите елементе за већу практичност, данас су све популарнија. Њих треба носити и метална врата са капијом.

Ограда и капије

Капије које ће обезбјеђивати сеоску кућу или колибу требале би иматиодређене квалитете , које би требале укључивати присутност атрактивног изгледа. Приликом решавања проблема са материјалом за њихову инсталацију, важно је узети у обзир све тривијалности, укључујући локацију локације, стил куће и финансијске могућности власника.

У овом тренутку, тржиште представља прилично велики број материјала намијењених за уградњу таквих ограда. Ако процијените расположиве опције дизајна, као и функционалне параметре, онда је најбољи избор у том погледу може се сматрати капијом валовитог картона. Производња ограда и ораница се врши помоћу оквира, заза стварање којих можете користити тврди профил. Штавише, извана је изведена облога са валовитом даском.

конструкција

Између обрадивих капијамогу се разликовати следећи елементи:

 • чврсти оквир на бази челичног лима, направљен заваривањем у облику оквира;
 • облога направљена на бази валовитог картона;
 • регали, за производњу којих се користи цев 60 х 30;
 • петље;
 • браве.

Почетак рада

Процес производње ораничних врата има своје карактеристике, при чему је важно припремити одређени број алата и извршити све радове у строго дефинисаном реду.

Алати за ограду

Процес производње ограде са капијама за градилиште захтева коришћење не само профила, већ и више потребних алата:

 • Лопата - потребна за копање рупа, који ће бити постављени на дубини од 1 метра;
 • лопатица;
 • Бугарка, опремљена челичном четком;
 • Угаона брусилица;
 • Уређаји за заваривање;
 • Четка или спреј за боју.

технологија

Када дођемо до производне капије, требало биобратити пажњу на сваки детаљ . Само у овом случају можете рачунати на жељени резултат.

 1. У почетној фази постављени су носиви ступови, чија је главна функција да обезбиједе подршку за конструкцију. Улога стубова за размештене капије може се обавити помоћу профилних металних цеви, чији минимални део треба да буде 100 к 100 мм. ТоДа би се извршила њихова инсталација, потребно је ископати рупу, на дну које испуњава слој дробљеног камена, а након постављања у њих стубови се пуне бетонским раствором. Важно је да ово раствор продире на најмање 1 метар.
 2. За креирање бетонског раствора узетицемент и речни песаку размерама 1: 4. Најбоље је користити фракцију од финог дробљеног камена. Након што се носећи стубови појаве у јами и прекрију бетоном, потребно је чекати најмање једну седмицу, како би рјешење добро скочило. У међувремену, можете направити израду платнених врата и капија за земљишну парцелу ограде.
 3. Гледамо на профилисане цеви ради откривања корозије и наслага уља, из којих их треба очистити. У ту сврху препоручује се употреба бугарског с металном четком или кутном брусилицом.
 4. По завршетку ове операције,цеви морају бити одмашћене , за које се користи растварач или бензин. Ако планирате да наносите емајлну боју на стубове, онда ћете морати да покријете површину антикорозивним прајмером. За ову операцију треба користити спреј за боју или четкицу, при чему се обојени материјал наноси на металну површину у једном слоју, након чега је потребно дати суху боју. Најприкладније за извођење ових радова је спреј за боју, који уз присуство довољног искуства може уз минималан напор дати капији леп изглед. Истовремено, опција са четком има своје предности. Ради се о чињеници да овај метод омогућава стварање дебљег слоја, због чега је металповршина ће моћи боље да се одупре процесима корозије. А онда избор остаје за власника.
 5. затимпрећи на производњу оквираза врата распоређене капије и капије, која би требала добити облик квадрата или правокутника. Како се користи постојећи материјал цеви. Након заваривања оквира, потребно је кухати у конструкцији унутрашње цијеви, смјештајући га у средину, тако да се касније може обавити лијепљење врата на обје стране. Понекад су власници ограничени на облагање само на једној страни. У овом случају, унутрашња цев је постављена тако да се налази на самој ивици нивоа до спољашње цеви. Приликом заваривања цијеви користите 2 цм стезаљке, које су на удаљености од 25 цм једна од друге.

Рад на изради оквира је завршен. даље пролазедо брушења заварених спојева . Ова операција се изводи уз помоћ брусилице са брусним точком. Када се овај посао заврши, почињемо да наносимо прајмер на површину, након чега можемо ићи на сликање. Као материјал за бојење користи се алкидна цаклина за вањске радове, коју покривамо готовим оквиром обрадивих врата. Као што је претходно наведено, можете користити четку или спреј за боју да бисте обавили овај посао.

Лепљење платна

У ишчекивању потпуног сушења боје могуће језапочети шивање платна . Као материјал овдје ће се користити валовита плоча. Треба напоменути да је овај материјал врло чест међу власницима који га данас користеИзвести ограду за капију и капију. Има бројне предности, међу којима треба издвојити прекрасан изглед, малу тежину, као и широку палету боја и опција терена.

Након завршетка овог корака, платно је спремно. Након што сте се уверили да су стубови чврсто причвршћени у бетону, можете почети са постављањем капије. Да бисте причврстили петље, изаберите место на површини стуба, причвршћујући их заваривањем. Након тога,причвршћивање се поставља на стубове и врата платна . Трошкови израде ораница ће бити мали, под условом да имате искуства у металуршкој индустрији. На овај начин уштедјет ћете не само новац, већ и вријеме, јер ће за све радове бити потребно највише неколико дана.

метал гатес

закључак

Производња и уградња металних капија за тенде са капијом могу бити успјешно рјешење за власника земљишне парцеле, јер ће му то омогућити да уштеди новац. У ствари, ови радови су тако сложени, и са тачним поштовањем технологије и доступности потребних алата могу се направити врата са капијом која нису лошија од квалификованих стручњака.

Главна ствар - да се изврше прецизна мерења неопходних делова. У овом случају, моћи ћете да се носите са најтежом фазом рада, а ако имате искуства у раду са четком и заваривачем, можете успешно завршити случај.