Украсна декорација лође: 4 материјала

Употреба савремених материјала увелико поједностављује рад на утепленииу Тип и одабире се начин обраде лође, у зависности од одређених варијанти застакљивања и изолације. Како одабрати праве материјале и декорацију, прочитајте испод.

Како да направите третман ложе сопственим рукама

Завршетак логгие у сваком случају мора бити испуњен, чак и ако је планирано да се користи као складиште било које ствари. Када се потпуно или делимично поново одштампа ложа, уживање у њој ће бити много угодније ако се изврши добар поправак, што је лако урадити својим рукама без много труда. Да бисте то урадили, потребно је да предузмете неке кораке - дизајн и пројектовање, у зависности од намераване употребе овог простора, куповину потребних материјала и алата за обраду ложе. Уградња оквира унутар логгие (може бити и дрвена и метална) намијењена је за уградњу унутарњег омотача. У неким случајевима, она такође има улогу носиоца за постављање стакла.

Неправилно направљена изолација лође је веома разочаравајућа у хладној сезони

Удаљеност између делова трупа оквира се бира појединачно, у зависности од врсте материјала који се користи.

Вањску страну лође најбоље је обрадити поцинкованим лимовима или металним профилом. Овај материјал је причвршћен вијцима, са његовом уградњом (ако је лођа висока), потребно је користити помоћ других људи, или каравана,или уз помоћ индустријских пењача.

Въз възможност на ложка нај-доброа:

 • хидроизолациони материјал;
 • Изолациона плоча (пена, минерална вуна, итд.);
 • Парна брана је фиксирана одозго.

Таква листна торта је затворена од горњих плоча шперплоче, ПВЦ-а, споредних страница или обложених облогом. Под логгие може бити прекривен плочицама (за визуелно повећање простора, мора бити постављен дијагонално) или ламинат.

Примери и опције за третирање лође

У модерним становима, лођа игра важну улогу ако то подручје дозвољава, онда се користи чак и као додатна просторија. А ако је остакљена, загрејана и третирана интерно било којим материјалом, онда можете користити као додатну собу чак и зими.

Употреба сухозида вам омогућава да одаберете било који материјал за завршну обраду лође

Завршетак ложе, у зависности од преференција и финансијских могућности особе, може се испунити различитим материјалима.

Премазивање унутар логгие или балкона са облогом - овај природни материјал ће створити атмосферу дрвених тераса. Неки људи лупају унутар ложних плоча сухозида, тако је могуће, под условом да су унутрашњи зидови и плафон неравни. У ту сврху се први пут прави костур, полажу се листови гријача, а све се зашити листовима сухозида. Најбоље у овом случајукористите плоче сувог зида отпорне на влагу. Користи се у обради ложа и винил страницама, захваљујући једноставној инсталацији, као и великом броју боја које се могу изабрати за обраду било које боје.

 • издржљив;
 • Отпоран на атмосферске падавине;
 • Може се користити споља;
 • Добро подносе температурне разлике.

Можете користити и друге опције за обраду ложа са материјалима, плоче од плуте, вештачки камен, МДФ плоче и друге материјале, итд. Ако требате направити функционалну собу на лођи, на примјер, радну собу, онда је најбоље користити ПВЦ панеле, римске жалузине или ролетне.

Савети: како се носити са ложом у вашим рукама

Прије обраде логгие препоручљиво је започети након свих других радова, као што су изолација, застакљивање, извођење ожичења и други потребни радови, је завршен. У већини случајева сами можете обавити све завршне радове.

Изоловати балкон, не остављати ниједан, чак ни најмањи немају изоловане детаље и пукотине

Главно је исправно - изабрати врсте материјала за регистрацију (ако је лођа загрејана иу њој неће бити близу нуле и негативне температуре зими) за унутрашњи рад.

Ако постоји опасност од негативних температура, треба користити материјале отпорне на мраз, као што је споредни колосјек или, како се то назива, пластична облога. Сама обрада је прилично једноставна. На зидовима и плафону лође је причвршћеналетва која може бити израђена од дрвених греда или од металног профила. Захваљујући решетки, сваки панел са стране ће бити постављен што је више могуће. Када је оквир инсталиран, можете додати гријач у празнину.

Након инсталације помоћних профила, у које ће бити уметнути сви остали профили. Након тога се смањују њихова величина и уградња са накнадном монтажом у неколико тачака.

Поред споредног колосека, можете користити и друге материјале, на пример:

 • ПВЦ панели;
 • стабло;
 • малтер;
 • Чак и суви зид.

Приликом провере нивоа, важно је да су сви панели постављени тачно, након што су инсталирани сви други неопходни елементи.

Најбоље опције за третирање логгие унутар: фотографије и примери

На данашњим грађевинским тржиштима постоји велика количина различитих завршних материјала који се могу успјешно користити за обраду балкона или лође. Све овиси о томе како се планира користити овај простор, који је цјелокупни дизајн стана. Традиционално, унутрашње уређење лође може се обавити популарним материјалима.

За уживање у балкону или лођи током целе године, обавезно извршите грејање

Облагање облогом (дрвене летвице причвршћене за зидове и стропове) је практично и практично у раду. Једини недостатак је то што их треба покрити заштитним уређајем и повремено освежити премаз. Треба изабрати квалитетан материјал без рупа ипукотине Уместо облоге могу се користити МДФ плоче, које су пресоване струготине, прекривене посебним слојем филма. Међутим, постоји ограничење употребе ових панела у смислу температурног режима и чињенице да такав премаз није јако отпоран на оштећења.

Можете радити из унутрашњости пластике логгие, такве логгие изгледају не баш добро, а можете комбинирати различите боје пластичних панела.

Њихов једини недостатак је да их треба одабрати према температурном режиму. Од јаког мраза, пластика може пукнути, али од високих температура може се деформисати.

Под у ложи може бити прекривен плочицама, ламинатом, дрвом, па чак и линолеумом, а најважније је да се осигура да сви материјали чине једну цјелину и да пружају завршени изглед просторије.

Завршавање балкона властитим рукама (видео)

Постоји велики број варијанти лође, од најједноставнијих идеја са јефтиним козметичким поправкама до елите са најфинијим завршним материјалима. Ако особа сумња у оно што треба да уради, може да погледа различите могућности обраде и изабере савршену.

Дизајн и обрада лођа (фотографија интеријера)

)