Уградња ручки на унутарња врата: упуте за уградњу властитим рукама

Данас је тешко замислити улазна или унутрашња врата без ручке. Наравно, постоје неке врсте врата која не захтевају овај елемент. Али у већини случајева, ручка је једноставно потребна за једноставно руковање крила врата. Какве оловке имате и како сами монтирати ручке на унутрашњим вратима?

Типови ручки врата и начини њихове уградње

Кваке за врата су класификоване према неколико карактеристика. По својој сврси могу се поделити на оне који нису одговорни за рад неког другог уређаја и они који су инсталирани у комбинацији са засуном или бравом. Најједноставнији тип ручке се сматра стационарним моделима. Карактеристика таквих производа је једноставност извршења. Стационарне оловке ретко се разликују у посебној елеганцији или елеганцији.

Таква опрема ће се ротирати или ротирати само ако је неисправна. Процес уградње стационарних оловака не представља много сложености. Посебну пажњу треба посветити опису уградње таквих производа. Једноставно се причвршћују на крпу врата помоћу вијака или вијака. Друга могућност за уградњу непокретних оловака је да се учврсти са навојним клином. Ова друга метода укључује бушење рупа кроз крило врата на надморској висини од 800-900 мм од подне облоге. Па, онда је све једноставно - на избушеном месту гурнуо је клин, који се окреће по ручкама са обе стране крила врата.

У супротном, ручка се користи у комбинацији са бравом или бравом.Процес инсталирања таквих производа је компликованији, због постојања система за затварање. Такве оловке се окрећу или назимне. Први су направљени у сферном облику и називају се и дугмадима. Део њиховог дизајна је једноставан механизам за затварање. Поред горе наведених разлика, ручке врата се разликују по врсти материјала од којег су направљене, као и по карактеристикама дизајна.

Ту су и бројне не баш важне нијансе које дозвољавају да се ручке врата међусобно разликују. Да би се описале све постојеће врсте и подврсте ових зглобних елемената, биће потребан посебан материјал. У овом случају, прикладније је бавити се принципом уградње једног од главних типова ручки, наиме окова са механизмом за закључавање у пројекту.

потребан алат

Да бисте поставили кваку врата са бравом, морате припремити неке алате унапред. Тако ће у процесу инсталације бити неопходно имати електричну бушилицу или одвијач, чекић, длето и мало, као и сет сврдла различитих пречника. Осим тога, потребно је припремити оштро оштру оловку, мјерни рулет, кут.

Узгред, најбоље средство за креирање седишта за украсне облоге је ручна глодалица. Но, с обзиром на чињеницу да се ова опрема ријетко може наћи на фарми, уз самосталну уградњу дршке на унутарња врата морат ће се задовољити длета и чекић. Треба нагласити да је камелеонприлично незгодан инструмент и квалитет рада који обавља директно зависи од искуства и вештина чаробњака. Приликом уградње ручке, важно је да не оштетите декоративни премаз крпе за врата. Због тога можете користити прашнике и чекић што је могуће прецизније и пажљивије.

Водич за монтажу врата. карактеристике процеса

Прво, потребно је унаприједити мјесто за постављање оловке. Постоји одређена висинска норма на којој се препоручује да се фиксирају слични елементи. Овај параметар је 800-900 мм од подне облоге и уведен је на основу просечне висине особе. Наравно, приликом уградње ручке на крило врата треба узети у обзир физиолошке карактеристике стана. Када су у питању људи са ниским растом, тада би требало смањити стандардну висину. За високе станаре куће - напротив, пожељно је да се осигура дршка изнад утврђене норме. Сам процес постављања ручице врата се састоји од неколико узастопних фаза, о чему ће бити речи у наставку.

Прије свега, потребно је означити мјесто испод ручке. Ово није најсложенија операција, која укључује низ фаза. Прво морате ставити знак на крило врата. Ова оловка ће бити инсталирана на овом месту. Тада се ова ознака треба померити до средине краја крила врата. На овом месту ће бити потребно избушити рупу за лажни засун. Да би се прецизно надмашила локација саме ручке, треба измерити растојање од ивице резе до средине рупе у механизму који се убацује.квадратна шипка за причвршћивање. Тада добијена величина мора бити назначена на крпи. Као што можете видјети, цијели процес означавања за инсталирање оловке са засуном је сведен на добивање ове двије точке.

На следећој фази уградње ручки на унутрашња врата, потребно је бушити рупе. Пре свега, треба да припремите место за монтирање квадратне шипке са стране врата. Када је ова рупа спремна, можете почети да стварате депресију са крајње стране. Дакле, за бушење бочног крила врата ће вам требати електрична бушилица и бушилица пречника 25 мм. Бушилица је потребна са обе стране. То ће спречити оштећење декоративног премаза крила врата. Након што се бушилица појави на полеђини врата, потребно је да наставите бушење у супротном смеру. Када је ова рупа спремна, можете почети да стварате продубљивање на крају крила врата.

За ову сврху потребно је користити бушилицу пречника 22 мм. Након бушења првог отвора, потребно је направити тајну од крајњег дијела врата за декоративни поклопац на рези. Да бисте то урадили, поставите механизам у припремљену рупу и оцртајте контуру траке оштром оловком. Након тога се језичак може уклонити и помоћу чекића и длијета жељене величине створити плитки жлеб за уградњу декоративног нивоа облоге.

Најбоља опција би била да се за ове сврхе користи ручни млин. Али такво средство је реткост и за обичне становеево длето и чекић у готово сваком дому.

У будућности, уградња дугмета са засуном на вратима подразумијева састављање цијелог механизма унутар тканине. Да би то урадили, прво су врата гурнула резу кроз крајњу рупу. Механизам је фиксиран помоћу вијака или вијака. Иначе, треба нагласити да је током ове операције корисно контролисати рад вентила. Не би требало заглавити, што се понекад дешава као резултат пада у механизам дрвне прашине и чипса. Да би се избегли такви проблеми, препоручује се да се завршна рупа очисти пре коначног фиксирања резе.

Следећа операција је уградња квадратног штапа. И овде нема ништа компликовано. Потребно га је држати кроз квадратну рупу у брави у бочном дијелу крила врата. Након тога на квадрату треба предвидјети ручку на једној страни врата. Узгред, комплет долази с једном десном дршком и једном лијевом. Овде је важно не мешати њихова места. Ручка је постављена на квадрат и причвршћена на крпу врата помоћу вијака. Обично, за сваку страну, постоје три причвршћивача.

Слично томе, он се поставља на крило врата и другу ручку. После фиксирања обе оловке, потребно је обезбедити њихову правилну функционалност. Ако све, укључујући и засун, ради како треба, можете наставити до завршне фазе инсталације. Састоји се од оматања ручки посебним декоративним капама, које се сакривају од очију на месту причвршћивања фитинга и обезбеђујупроизвод је естетски. Поред тога, испод ручке, потребно је затегнути скривени причврсни вијак. Обично је уврнут хексадецималним кључем.

Инсталација ручки на унутрашњим вратима је практично завршена. Да бисте користили предвиђену машину остаје само да инсталирате одговарајући део у кутију врата. Ова операција се одвија по одређеној технологији, која неће створити потешкоће ни за почетнике. Прво, потребно је да померите локацију средине резе на кутију врата. Учините то са лабавим крпом за врата. Затим, у делу кутије где су врата затворена, тачно у центру потребно је избушити рупу дубине од око 10 мм. Изнад је украсни јастучић који би требао бити комплетан са засуном. Није неопходно продубити га у каросерију врата, једноставно је причврстити. Након тога, морате проверити како функција језичка функционише.

Овај процес постављања кваке на вратима са засуном може се сматрати комплетним. Под истим алгоритмом акције врши се уградња ручке са бравом. Разлика у ова два процеса лежи само у величини краја пристајања и потреби да се на бочној површини крила врата избуши још једна рупа. На овом месту ће бити инсталиран цилиндар система за затварање. У другом, процес инсталације ручке врата је сличан.