Уградња расвјетних тијела у сухозиду: уградња уграђених рефлектора, промјера уграђених расвјетних тијела за сухозид

При извођењу поправки и промени унутрашњости зграде као плафон, користи се материјал као што је суви зид. У овом случају, власници кућа често имају жељу да инсталирају рефлекторе на стропу и друге врсте уређаја. Али због њихове некомпетентности у овом питању, они проводе додатно вријеме у потрази за професионалцима, као и готовином за плаћање свог посла.Карактеристике и типови

Под рефлекторима се подразумевају лампе које су уграђене у плафон (или било који други унутрашњи предмет), а осветљавају само део просторије или целу целу површину просторије.

Прије свега, треба напоменути да се сва расвјетна тијела разликују по цјеновној категорији и квалитети освјетљења простора, као и по вијеку трајања.


Типови рефлектора су класификовани:

 • према врсти градње;
 • према врсти инсталације;
 • према типу лампе.


Размотримо које типове рефлектора разликујемо конструктивним знаком:

 • јединствен;
 • поновите.


По врсти инсталације постоје сљедеће врсте уређаја:

 • уграђени;
 • фактуре.

Уграђени уређаји се уграђују потпуно испод сувог зида стропа, а видљив је само видљиви дио лампе. Надглавне лампе потпуно стрше, а само се жице скривају испод самог плафона. То вам омогућава да инсталирате овај тип уређаја само на чврсте површине.


Такође, уређаји за осветљење се разликују у делу коришћених светала. Они су следећи:

 • халоген;
 • ЛЕД;
 • флуоресцентно;
 • огледала са огледалом, тзв.

Од типова лампе, разматра се један од најскупљих ЛЕД свјетала, али се они сматрају и најучинковитијим. Какву врсту инсталација одабирете, одлучите сами, на основу вашег економског стања.

Али пре него што одлучите коју лампу купити, вреди знати да је најбоље остати на ЛЕД светлима која се купују од фирми које су стекле наше поверење (то јест, познате фирме) својом висококвалитетном робом, иако висока, али са лакоћом исплати се Као што је њихов производ издржљив, тако се и издваја најмања количина топлоте. Док су жаруље са жарном нити најнеефикасније у својој категорији, оне имају високу потрошњу енергије, али у исто вријеме њихова цјеновна категорија је много мања.


шема пласмана

Размотримо могуће шеме за постављање уређаја. Локација ових типова расветних уређаја има неколико шема:

 • Уређаји за осветљење су постављени у низу са директном локацијом. Истовремено се са зида повлачи удаљеност једнака око 60 центиметара, при чему се узима корак од осамдесет сто центиметара;


 • Ако желите постићи најбољу расвјету у цијелој просторији, препоручујемо да користите шахмоунт;
 • последња опција је периферни распоред склопова. По правилу, таква расвета се користи у виду додатног осветљења у присуству централног осветљења. Од зидова се мери удаљеност од око 40 центиметара, а између лампе око осамдесет центиметара.


  Такође је могуће комбиновати податке о шеми једни са другима, док проналазите компромис и постижете најбоље осветљење вашег дома. Приликом избора опције локације, дужине и локације жица, узима се у обзир број терминала који су инсталирани прије постављања плафона са сухозида.


  Радови пре инсталације

  Пре него што започне процес инсталације уређаја за брзо осветљење, поставља се оквир за гипсане плоче.

  Пре почетка свих радова потребно је направити дијаграм који ће представљати локацију уређаја на плафону. Извршено је додатно постављање ожичења. Овакви радови се изводе директно на плафону (за практичност процеса), а такође се фиксирају предвиђеним копчама за то.

  Будући да постоји потреба да се кабл држи у растегнутом стању, зашто се користе квачице.
  Прикључивање уређаја за осветљење врши се, наизменично, кроз контакте терминала, а живе каблове треба спустити до лампе. Ако профили имају специјалне отворе, онда треба поставити и ожичењепреко њих. Међутим, не препоручује се самостално обрадити ове отворе. То може пореметити цјеловитост цјелокупног дизајна (тј. Цијелог нашег стропа).


  препоруке

  Размотримо неке препоруке током рада:

  • кабл је положен са три жиле и један и по до два милиметра, док је кабл флексибилан. То вам омогућава да постигнете најудобније радне услове;
  • , углавном светлосне инсталације велике снаге се не користе нигде, а избор пада на економичнији финансијски модел чвора са снагом са жарном нити од 30 до 40 вати;
  • ако желите да промените лампу на снажнију или другачију температуру боје и угао расипања, ријешите се старе лампе неће бити никаквих потешкоћа.


   Али ако још увек имате проблема са инсталирањем уређаја, постоји мали трик на који можете да се обратите. Тежине наших причвршћивача су преклопљене заједно, након чега их треба повезати, користећи мали комад жице.

   Да би се смањила вероватноћа затварања на минимум, препоручује се изолација да би се користила чврста жица. Следеће, наш припремљени носач се поставља у рупу, а жица се реже резачима.

   Кућиште је постављено на место, са опругом која олакшава исправљање носача.


   Процес разблажења жица

   Кабелски сноп за причвршћивање је изведен у валовитој цијеви. Ту је и резервакабл који се налази у засебној ребрастој цевчици.

   Разводна кутија се углавном налази на истакнутом и приступачном месту за могућност доброг приступа ако је потребно провјерити ожичење или замјену жица.


   Било који од расветних уређаја ће моћи да положи било коју од потребних жица, јер ће се у уградњи уређаја извести рупе у сухозиду. Замена ребра је могућа применом кабла отпорног на ватру. Али потпуно замијенити валовити ватроотпорни кабел неће радити. На почетку међупросторног простора неопходна је његова инсталација.

   Валовита цев је најбоље позиционирана, почевши од саме разводне кутије, што ће вам омогућити да лако замените жељене жице.


   Такође, инсталирајте додатну јединицу за напајање. Инсталира се када се користе нисконапонске лампе од дванаест волти до двадесет четири волта. Да би се олакшало одржавање, често се поставља на лако приступачна места. На пример, на дну или на плафону (за ово постоји ниша).


   Процес пробијања рупа

   Прије свега, врши се обиљежавање на листовима сухозида. Овај део посла се изводи пре него што се причврсти за оквир. Подешавање локације уређаја се додатно подешава како би се осигурало да су равномерно постављени на плафону. Да би се то урадило, ожичење треба обавити са малом маргином да би се избегли неспоразуми.

   Можете користити квачицу или бушилицу за одсецање рупа испод причвршћивача, након чега се руб мора третирати прајмером.


   процес инсталације

   Процес инсталације је прилично застрашујући да би се избегло оштећење комплетно покривене површине.

   Инсталација се врши следећим редоследом:

   • ожичење треба да се испразни, затим се повезивање крајева жица са стезаљкама или стезаљкама учвршћује проласком кроз отворе који су направљени у сувом зиду;
   • антене, које се називају водоводне инсталације, сабирају се заједно, а затим се повезују са инсталацијама и уграђују у рупе у сухозиду;
   • кроз рупу у лампи је направљен прикључак патроне;
   • је даље причвршћен са прстеном за закључавање;
   • , завршна фаза је верификација употребљивости конструкције и извршена је коначна фиксација.
   Да бисте олакшали процес инсталације, прочитајте упутства која сте добили уз сет уређаја. Због чињенице да методе монтаже могу имати разлике.

   Процес изгледа овако. Узмите лампу дизајнирану за суву градњу, након чега вршимо причвршћивање жица у терминалу. Из мреже, коју стављамо пред плафон, правимо жичне везе. Лампе имају и ознаку која се мора поштовати.    Изгледа овако:

    • уземљење је означено са ПЕ;
    • фаза има ознаку Л;
    • нула се звала Н.

    Затим се инсталација случаја проводи у рупи, што смо учинили на почетку нашег рада. Овај процес обично није проблем, јер је рупа направљена под нашим ЛЕД свјетлима.


    Како направити рефлекторе, погледајте следећи видео.

    Типс

    Савети који су најраширенији:

    • Ако желите да постигнете више "топло" и најмање "оштро" осветљење просторије, препоручљиво је да одаберете у правцу лампе са огледалом. Ова врста лампе ће бити мање загрејана.
    • Пре почетка инсталације и повезивања потребно је проверити одсуство везе мреже. И при обављању инсталација и електричних радова, обавезно се придржавајте сигурности.


    • Приликом рада на прикључењу расвете - врши се паралелно, што ће олакшати детекцију и замену сијалице. Такође, са таквом везом, рад једне сијалице зауставља процес рада свих лампи.
    • Повезивање свих уређаја врши се паралелно са петљом. У овом случају, нема потребе за резањем тзв. Ово вам омогућава да оставите резервни кабл за напајање за могућност повезивања у будућности. Ако је потребно, лако можете уклонити инструмент за осветљење.


    Можете самостално разумети многе постојећетипове ЛЕД лампи и ако је потребно правилно одредити њихов пречник. Изаберите најквалитетнију и истовремено финансијски одговарајућу опцију.

    Исто тако, без много напора да се подигну властитим рукама, истовремено штедећи запослење стручњака и стицање корисних вјештина. Пажљиво проучавајући материјал, сигурно ћете постићи жељени резултат.