Уградња ПВЦ прозора у дрвену кућу

Уградња ПВЦ прозора у дрвену кућу има своје нијансе, али је боље радити тај посао самостално. Чињеница је да компанија-произвођачи прозора не дају апсолутно никакву гаранцију квалитета уградње метал-пластичних прозора у дрвену кућу. Шта је поента онда да наручите инсталацију, ако се овај посао може обавити сопственим рукама, док квалитет неће трпјети, а економија ће бити значајна.

функције кућишта

Главна разлика између уградње ПВЦ прозора у дрвену кућу је у томе што је прозорски оквир монтиран на чврстој подлози - малом прозору. Подводни камен лежи у чињеници да су куће са дрвета врло нестабилне. На пример, ако зграда од камена, опеке или бетона даје скупљање током прве две године, а онда се овај процес зауставља (идеално), онда дрвене куће остају нестабилне током периода експлоатације. Дрво се у првим годинама након изградње јако суши, а како се висина сушења смањује. Ако узмете бројеве, дрвена кућа се може исушити за 15 мм за сваки метар.

Сада, наравно, то ће се догодити са пластичним прозором. Али да ли је све тако тужно? Међутим, излаз је - израда посебног дизајна кућишта (окозиацхки). Кућиште омогућава чврсто фиксирање прозора и истовремено га изолује од оквира. Дрвени трупци се током скупљања лагано и глатко увлаче у кућиште по принципу сањкања, а да при томе не оштете структуру прозора.

функције кућишта :

  • даје прозоре потпуну независност;
  • Чува изворни обликпрозорски оквир;
  • узима сав терет при скупљању или искривљавању дрвених зидова;
  • елиминише могућност померања смицања из вертикале;
  • не спречава природно вертикално скупљање;
  • делује као ојачавајући елемент зида.

За пластичне прозоре дизајн кућишта је нешто компликованији него за дрвене прозоре. На крајевима трупаца се ставља посебан грб, који се ставља на клапну са жлебом. Пахуљица је сноп од 15к10 цм, на чијим крајевима се налазе исјечци 5к5 цм како би се уметнуо џемпер хоризонтално (даске 15к5 цм са шиљцима на крајевима). Чешаљ даје логовима могућност да клизе унутар жлеба, без икаквог утицаја на прозор. Понекад се дизајн ради помало другачије: жљебови се праве у трупцима, а чешаљ је у флип-флопу. Али принцип функционисања се не мења.

Потребно је унапријед измјерити положај врхова и жљебова. Жлијеб је направљен кружним, сјекиром и длијетом. Грбови се режу моторном пилом. У процесу рада потребно је периодично провјеравати једнакост дијелова како би се избјегло изобличење.

У састављеном облику, кућиште треба да буде 7 цм мање од висине прозора, тако да будуће скупљање зида ни на који начин не утиче на интегритет прозора. Тако да у процесу скупљања трупци нису шкрипали, грбови су положени са лопатицом, а десно на њега постављени су луффети. Такође додатно загрева прозорску рупу.

Постављање конструкције прозора

Започните инсталацију прозора са наглим вјетровима или мразом више од 10 степени Целзијуса не може бити. Да би инсталација прозора није сложен задатак, боље јеПретходно уклоните врата са двоструким стаклима. Оквир шупљине је много лакши, тако да са процесом инсталације можете сами руковати. Али ако имате прилику, најбоље је да нађете асистента. Заштитни филм се не може уклонити у овој фази, јер постоји опасност од механичких оштећења.

Ниједан ниво при инсталацији не може. Прозор треба да буде тачно приказан и хоризонтално и вертикално. Прозор је боље причврстити специјалним причврсним елементима. Варијанта са причвршћивањем кроз оквир је боље бацити, негативно утиче на чврстоћу и топлотну изолацију прозора. Под оквир је потребно ставити образ или клин, како не би заборавили оставити празнину за ентузијазам.

Самонарезање треба уредно затегнути, тако да га не случајно окренете у врх рупе. Након постављања и изравнавања прозора можете почети да попуњавате празнину са улице и са стране просторије. Након што је пена замрзнута, потребно је пажљиво одрезати оштар нож. Клинчик треба очистити, а рупа пухати. Након тога можете почети са инсталирањем дренаже, украса и фитинга.

Пластични прозори имају атрактиван изглед, издржљиви, равнодушни према влази и не захтијевају посебну његу. Дакле, њихова инсталација је вредна, као у процесу експлоатације, сви трошкови времена и сила су потпуно надокнађени.

Да бисте јасно видели процес инсталације, можете погледати видео испод. Боље је једном да се види, него да се чује или чита стотину пута. Видео стручњаци објашњавају и показују да су технолошки тешкитренутака, а тиме се избегавају многе грешке приликом инсталације прозора. Фотографије процеса рада и цртања такође помажу у разумевању нијанси, суптилности и карактеристика инсталације метал-пластичних конструкција у дрвеним кућама.