Уграђени намештај за дневну собу (75 фотографија): сет у модерном стилу из Италије, варијанте са кутним ормаром, комбинација "модерних" и "класика", лепи примери у ентеријеру дома

У већини дворана уграђује се затворени намештај. У трговинама је заступљена у широком спектру и подељена је на бројне врсте. Дневна соба је мјесто гдје можете примати пријатеље и познанике, тако да то треба оставити угодан дојам на госте. Правилно одабрани намештај може помоћи у стварању повољне атмосфере у просторији. За многе, рачуноводство замршености намештаја постаје веома компликовано, тако да пре него што купите производе у дневној соби, морате детаљно знати све нијансе и карактеристике производа.Карактеристике: предности и недостаци

Намештај ормара је врста ентеријера, који је посебан производ који није уграђен у друге површине. Такви производи имају своје карактеристике, међу којима су и позитивне и негативне.

Предности модела случаја укључују:

 • Практичност. Јер свака ствар у соби ће имати своје место. Такав намјештај је савршен за складиштење ствари различитих облика и величина.
 • Компактност и ергономија. Помоћу ових унутрашњих објеката можете успешно попунити собу различитих просторија за планирање. Намјештај ће изгледати компактно и чак украсти одређене недостатке просторије.


 • Способност трансформације. Неки производи са дизајном кућишта имају посебне механизме који претварају један део унутрашњости у други. Помоћу система за подизање и клизање, намештај за дневни боравак добија додатне функције. Популаран примерТакав дизајн је ормар, који ће бити користан у случају ноћења гостију.
 • У случају намештаја, могу се уочити озбиљне линије облика и облика. Јасноћа и сигурност граница производа ће целој просторији дати лаконски и елегантан изглед.
 • Једноставност употребе. Многи дизајни су опремљени механизмима за даљинско отварање који увелико поједностављују употребу процеса. Такође можете индивидуално дизајнирати механизме за затварање и отварање кабинета и софе како би их што више користили.


 • Модели кућишта су погодни за сваки унутрашњи стил. Какав год да је концепт изабран, увијек можете покупити добар намјештај за дворану у стану.
 • Производи су уграђени у велику разноликост материјала. Можете изабрати најпогодније за цену, квалитет и дизајн сировина.

 • Дизајн случајева има разноврсност. Сваки елемент се може користити одвојено. Различити делови ентеријера не зависе увек једни од других. Појединачни елементи се могу преуредити, доносећи новитет у познату средину.
 • Ако престанете бирати производе, дизајниране по модуларној технологији, можете самостално бирати елементе, уклањајући се из непотребних делова и преграда за намештај.


Недостаци дизајна тела су тренутак када су одабрани одређени модели. Не обраћајући пажњу на мале нијансе, можете купити намјештај ниске квалитете или постати жртва преваре непоштених произвођача.

Минуси:

 • Погрешна вредност за новац. За луксузни изглед вањског слоја производа може се сакрити нискоквалитетни материјал. Зато увијек пажљиво одредите састав намјештаја.
 • Потребно је обратити пажњу на композицију јер неки материјали захтевају додатно премазивање лаком. Ови производи укључују моделе фурнира. Ако не примијетите недостатак покривености, вијек трајања дизајна бит ће знатно смањен.

 • Неке фирме улажу меламинску импрегнацију у унутрашњост. Избегавајте куповину ових модела, јер се квалитет намештаја временом погоршава и постаје подложнији спољним утицајима.
 • Обратите пажњу на то колико често. Ако постоје такви дефекти у структурама било ког облика, онда не би требало да купујете овај производ, јер ће на крају бити снажније уништен.


 • Углови намјештаја требају бити метални. Сличан нијанс је важан не само за чврстоћу причвршћивања, већ и за даљњу могућност самосталног поправка производа (у случају лома).
 • Обратите пажњу на материјал од којег су направљени делови намештаја. Детаљи као што су вјешалице, куке или преграде не смију бити инфериорни у односу на квалитету кућишта. У супротном, често се могу појавити кварови током рада.

 • Неки произвођачи замењују металне вијке са пластиком када су састављени. Ова обмана може да утиче на снагу и квалитет дизајна, тако да увек проверите ову ставку.
 • Приликом куповинеУпоредите боју оквира са главном бојом производа. Не би требало да се разликују у нијансама.

С обзиром на све негативне нијансе, успјешно ћете купити такве моделе намјештаја, који ће показати само позитивне карактеристике.

модели

Стандардни намештај се обично користи за намештај. Планирање простора и просторија утиче на избор специфичних производа, али међу најпопуларнијим компонентама дневног боравка су:

скупови сетова

Слушалице су дизајн кућишта који се састоји од следећих елемената: ормари, полице, ормари, полице.

Възвръсане на функциите на слушалки поелементно:


 • Кабинет преузима функцију складиштења великих ствари или одјеће. Правокутног је или квадратног облика, као и затворена фасада. Неке слушалице су опремљене кутним ормарићем, што није релевантно за све врсте планирања. Можете прегледати и ормаре и мале предмете за складиштење мањих предмета. Одељци су једноструки и шкољки.
 • Полице - делови слушалица са отвореном фасадом. Они служе као одлично место за чување књига, сувенира и декоративних предмета.


 • Ормари се налазе на дну слушалица и играју не само улогу чувара ствари, већ и улогу штанда за телевизију или другу електронику у ходнику.
 • Полице се налазе на врху сета и долазе у различитим дужинама и ширинама. Користе се уске структуресамо за складиштење малих декоративних предмета. Тла су погодна за малу електронику и друге уређаје.

Тапацирани намештај

\ т

Обавезни елемент комфора у дневној соби је тапацирани намештај.


Међу обавезним компонентама су:

 • Софа, која може имати различиту конфигурацију. Цјелокупни модели се често израђују са словом "П". За неке типове планирања, угаоне структуре ће највероватније одговарати. У неким стиловима можете видети уместо две велике мале софе које се налазе једна насупрот другој.
 • Фотеље често долазе заједно са софом и нису ништа мање важни фактори удобности. Понекад ови унутрашњи објекти играју акценатну улогу и могу се разликовати у боји од осталих компоненти намештаја. Поред столица које имају јасан облик, у дневној соби може бити и торба за столицу која изгледа веома оригинално. • Када је просторија прилично велика, може постојати зона у којој се налазе столице. Сличне ставке се налазе у подручју за странке гдје велике столице изгледају неуспјешно. Столице могу бити и редовне и бар.
 • Употреба шанкова је популарна у салону са забавама. Они су често средство зоналне поделе.

Табела часописа

Столови су важан атрибут дворане, која се најчешће налази на каучу или фотељи. Често играју декоративну улогу и имају необичан дизајн. Они такође складиште малечланке, новине, а понекад и пладањ с храном и пићем.

материали

Све наведене компоненте могу бити израђене од различитих материјала.

природно дрво

Природно дрво - скупи, али прилично издржљиви и трајни сирови материјали. Користи се за производњу слушалица, сточића и фотеља. Такав материјал захтева пажњу са посебним средствима и посебном заштитом против појаве паразита током времена. Нестабилан је у односу на ефекте влаге и варијација температуре, али изгледа веома естетски и љубазно.МДФ, ДСП

Аналози дрвета су следећи типови сировина за намештај као што су МДФ и иверица. То су компримована влакна са чип елементима од природног дрвета. Материјали су довољно јаки и отпорнији на контакт са водом. Од њих можете купити производе по приступачним цијенама, узимајући у обзир дуги рок њихове експлоатације.пластика

За неке врсте ентеријера, најуспјешнији ће бити кућни намјештај од пластике. Обично је заступљен у ширем спектру боја, али може бити отровнији од намјештаја од природних материјала. Пластична влакна пружају више опција.


Стакло

Стакло се користи за израду таквих елемената дневног боравка као сто за кафу, шанк и слушалице за врата. Овај материјал може бити транспарентан и мат. Стакло је честоукрашене су различитим цртежима и импрегнацијама, које укључују украсно камење и кристале. На овој врсти површине видљиви су прљавштина и отисци прстију, тако да је потребна чешћа брига.
тапацирање

Намештај ормара садржи елемент као што је тапацирање.


Тапетарство може бити направљено од различитих текстила:

  \ т
 • Суеде.
 • Скин.
 • Силк.
 • Вуна.
 • Рогозхи и друге тканине.цолор солутионс

Намјештај у дневној соби може бити изведен у различитим бојама и комбинацијама.Међу најчешћим и успешним бојама и комбинацијама су следеће:

 • Боја природног стабла варира у великој количини нијанси. Међу свјетлосним опцијама су популарне боје млијечног храста, букве, слоноваче, гуме. Омиљени међу тамним бојама су боје венгеа, ораха, тамног храста. Црвене и црвено-смеђе елементе у ормарићима можете пронаћи у тоновима као што су махагониј, махагониј или трешња.
 • Понекад се дизајном дневне собе изаберу светли и чак кисели тонови. Они играју акценат на неким деловима слушалице или столића за кафу. Лимун, ружичаста, наранџаста и плава боја дају унутрашњости посебну атмосферу, али нису погодне за све стилове. У суздржаним варијантама регистрације се успоставља бијели, беж или црни намјештај.

  \ т
 • Популарни Комбинација као пријем намештаја -Поиеднанниа у више боја. Може се базира на контрасту, који је класичан пример комбинације црно беле у различитим ентеријера. За додатну нагласком може бити црвена или други светле боје. Да бисте избегли упадљиве боје, комбинујући дневни извући блиске нијансе.
 • Популарна технологија је штампање фотографија. Користи се за стварање ексклузивних дизајне на фасадама ормара. Главни материјал примене технологије је пластика.


Цуррент Стилес

Сала може пројектовати у различитим концептима унутрашњости. Сваки има карактеристике и нијансе за разматрање.


 • Соба у класичном стилу различитим луксуз оличен у скупим материјалима за ормаре и пресвлаке. За ову област карактерише велики број јарким бојама, глатким линијама и доста светлости. Класика значи присуство часописа на резбареним ногама. Остали елементи намештаја такође имају урезане елементе.
 • У данашњем модерном стилу главном делу - недостатак симетрије. Намјештај треба нагласити јасноћу геометријских линија. Типично, поред црно-бело, одабрани дискретне мат нијансе.
 • Еколошки прилагођен намјештај је одабран од природних материјала. На пример, дрво. Модели су често направљени по наруџби. Најпопуларније боје у дизајну -беж, браон, сива, зелена, бела. Потребан додатак је присуство намештаја на полицама биљака.
 • За стилски поткровље савршено се приближавају дизајну намјештаја у облику ретро. Унисек софе невидљивих нијанси у комбинацији са дрвеним столним столовима и компактним отвореним полицама и регалима савршено ће одражавати концепт стила. Важно је да се просторија не зачепљује намештајем, јер поткровље захтева отворени простор.


Произвођачи и рецензије

Да би стекли висококвалитетан намјештај, потребно је унапријед обратити пажњу на производе тражених произвођача.

Ове фирме укључују:

 • Италијанска компанија МД Хоусе производи необичне ормаре са јасним контурама. Може се савршено уклопити у модерне стилове ентеријера.
 • Италија је позната и по творници Тонин Цаса, која производи одличне зидове за дворану. Квалитативни производи су уграђени у употребу и комбинацију различитих материјала.


  \ т
 • Елитна немачка фирма за намештај Хетицх је позната по својим ексклузивним дневним боравцима. Елементи прибора овог произвођача познати су по чувеној колекцији за дневну собу "Венеција", коју је коаутор белоруске компаније "Пинскдерев".
 • Заштитни знак Икеа је специјализован за производњу кабинетног намјештаја за модерне дневне собе. Упркос оригиналном дизајну производа, међу богатим асортиманом можете пронаћи моделе по прилично демократским ценама.


ИзборЈедна од доказаних марки, штитите се од ризика куповине производа ниске квалитете по високој цијени.

Лепи примери у ентеријеру

Међу опцијама за дневну собу постоје бројни концепти који се често користе за најуспјешније уређење:

  \ т
 • Контраст зидова и намјештаја одмах привлачи пажњу на све детаље окова. Ако се намјештај истиче на позадини зидова, соба изгледа оригиналније, јасније се види јасноћа линија и концизност одабраног концепта.
 • Многе просторије за главу за ходник су допуњене осветљењем. У комбинацији са вратима са огледалима, осветљење ће постати додатни елемент удобности. Такође ће нагласити посебност дизајна и укуса власника апартмана.


 • Понекад се зид прави на принципу геометрије. Ормарићи се могу формирати око подручја гдје се налази ТВ, квадрат или правокутник. Такав уређај додаје екстра компактне слушалице. Такође можете да се фокусирате на део зида који се налази унутар слике.
 • Текстил и декорација често долазе у помоћ, како би намјештај у складу с цјелокупном околином. Комбинација боје вазе, украсних јастука, фигурица и завеса донијети ће хармонију и естетску љепоту у дневну собу.


Приликом уређења дворане помоћу затвореног намјештаја, имајте на уму да је важно узети у обзир многе нијансе при одабиру. Не одступајте од компетентне стратегије преузимања слушалица и тапацираног намештаја зау дневном боравку, моћи ћете овај дио дома учинити омиљеним мјестом које ће увијек угодити вама и свим вашим гостима.

За моделе намјештаја за кабинет погледајте сљедећи видео.