Уграђени електрични камин (58 фотографија): уграђен у зид или у електричну комору за намјештај, варијанте са нишом, величине и примјери дизајна

Становници града желе да у свом стану имају камин како би створили удобан, елегантан амбијент и као додатни извор топлоте. Сада се таква прилика појавила сваком од нас. Савршено решење у овом случају је куповина електричног камина.


Лак је за употребу, не заузима пуно простора, има естетски изглед и сигуран је за употребу.


врсте

Електрични камин ће заменити извор отворене ватре. Врста живог пламена у градском стану није само сан. Симулација ватрених језичака на дрвеном чипу ће одговарати овом огњишту. Подешавања такође имају ефекат пуцања дрва и регулатора светлости: повећање или смањење позадинског осветљења.

Модерни дизајни предлажу тајмер за искључивање, подешавање јачине и осветљења, механичке и сензорне контроле, као и присуство даљинског управљача. Генератор паре који симулира ефект дима може бити присутан у скупим ћелијама. Неки модели имају звучнике и УСБ излаз, што вам омогућава да повежете меморијску картицу са музичким датотекама и користите камин као плејер.
Имитација пожара се одвија на различите начине: електромеханички, уз употребу технологија текућих кристала, ефект паре, модерне 3-Д ефекте. Електромеханички принцип електричне завјесе ствара више буке од других начина за симулацију ефекта пламена. Али цена таквих уређаја је много мања, тако да се често разматрајусу купљене


Електрични камини су:

 • одвојено;
 • зид;
 • висећи или монтирани на зид;
 • мини-камини.

Позадине су подељене у огњиште и портал или оквир. Облик камина може бити раван или нагнут.


С обзиром на површину просторије, можете одабрати потребну укупну величину камина и удобну снагу гријања.

Избор портала такође зависи од стила просторије у којој би уређај требао бити инсталиран. Класична, модерна, високотехнолошка, минимализам, сеоска или поткровље - електрична комора уклапа се практично у сваки интеријер.


Висећа или зидна

Минимализам или хигх-тецх укључује инсталирање зидних и стропних камина. Изгледају као огроман правоугаони екран у металном оквиру и МДФ слоју. Строге форме без непотребних детаља и украса уклапају се у ентеријер у модерним интеријерима. Уређај на зиду изгледа као шик телевизијски екран. Камин се може поставити на ниво ока или ближе поду.


мини

Мини-камини или десктоп модели су практично смештени на било којој хоризонталној површини. То може бити часопис или радни сто, комода или камен. Мале величине и угодан изглед камина омогућавају да се користи у различитим интеријерима. Мини-камин ће само загрејати мале површине собе.

Али може се носити и ставити у било који дио куће.

без кадрирања

\ т

Одвојеностојеће ћелије изгледају као електричне пећи са погледом на отворену ватру. Декоративни дизајн таквих уређаја је скроман. Ћелија се може преносити и инсталирати у различите просторије. Може се поставити у случају потребе иу средишту просторије и близу зидова. Споља, уређај је самосталан, а додатни оквир овде није примењен.


Са портала

Камин може постојати као посебан елемент на који желите купити готов портал или га направити сами. У комплетном сету је пожар са порталом или ками-китом. Материјал за готове портале је дрвени низ, природни и умјетни камен, МДФ са фурниром.


стилови

Портали спремни су изведени у различитим стиловима.

Најчешћа појава је класична верзија са пиластрима, тријемом, надстрешницом, резбаријом фигура. Израђен је од дрвета или МДФ-а, прекривен фурниром. Масивност и величанственост лучне структуре наглашена је изузетном схемом боја и ефектом патинизације.

класични камин
класични камин

Уграђени камин у сеоском стилу је такође широко представљен у продавницама. Уоквирена је природним пешчарима, кречњаком, шкриљевцем или вештачким каменом, имитирајући податке о раси.

Камин у сеоском стилу
Камин у сеоском стилу

Камин у камену је погодан и за дизајнсоба у поткровљу. Добро се уклапа у облику цигле или зидова различитих боја. Текстура камена може бити глатка или порозна. Лакше је бринути се за глатку површину, мање је подложна контаминацији. Поросите може евентуално зачепити прашину и изгубити атрактиван изглед.

Камин в стиле лофт
Камин в стиле лофт

Кадрирање властитим рукама

Портал за електричну завјесу, израђен властитим рукама од сухозида, добар је по томе што се након уградње облоге камина може израђивати различитим материјалима по вашем нахођењу. Ријеч је о керамичким плочицама и гипсу и керамичком граниту, те бојама и умјетном камену, као и декоративним детаљима у облику мозаика штукатуре или мозаика. Приликом припреме и рачунања потребно је схватити да се ватра не налази унутар портала и да је инсталирана у пакету.


Загревање делова електричног апарата је за ред величине нижи од оног у пећи за камин.

Редослед радова на уградњи оквира:

 • Мјесто би требало изабрати на основу броја намјештаја који би требао бити смјештен у овој просторији. Камин може бити у углу собе или близу зида.
 • Унапред израђени цртежи са величинама поједностављују рад на изради оквира властитим рукама. Штавише, потребно је размислити и нацртати дизајн дизајна, израчунати величину свих дијелова, на основу величине огњишта.


 • Ако се ради о случајуПортал треба да користи тешке материјале - камен, керамичке плочице, онда треба да почнете да радите са ојачањем постоља, који ће издржати дизајн. За будуће постоље ће стати чврсти материјал - као што је кухињска плоча од умјетног камена. Подиум би требао дјеловати изван портала, формирајући низак корак. Ако завршни слој служи као гипс или боја са елементима од гипсане пјене, онда је постоље опционално.


 • Пожељно је да се зид иза огњишта заштити материјалом отпорним на топлоту.
 • Оквир оквира је израђен од металног профила помоћу вијака. Код електричног гријача важно је оставити отворе за вентилацију и излаз жица.
 • Примљени метални радови требају бити прекривени листовима сухозида, изрезани на одговарајућу величину. Дебљину профила и плоче сухозида треба изабрати на основу употребе планиране обраде. Што је материјал који је тежи за портал, дебљи би требали бити детаљи дизајна.


 • Шивање спојева, учвршћивање углова како би се ојачали метални углови.
 • Поравнајте површину портала и уземљите га.
 • Уградити електрични гријач у нишу, с обзиром да га треба наметнути порталу, а не да се сахрани у продубљивању. Затим, завршите портал случај са одабраним материјалом. Можете привући умјетнике или водитеље, али можете показати своју машту и направити умјетничке радове властитим рукама.
 • Одозго можете ставити ипоправите глатку плочу МДФ или ЛСДП.


Боја, стилски правац, материјал третмана зависи само од укуса власника стана.

Када правите оквир за електричну завјесу властитим рукама, можете остати на различитим материјалима. Отпорност на топлоту и отпорност на топлоту нису толико важни као када су у контакту са отвореним извором ватре. Најчешћи материјал за портал је суви зид. Није каприциозан, из њега је могуће направити практично било који дизајн. Велика предност кориштења сухозида је и ниска цијена и лакоћа руковања.


 • Сигурна употреба таквог портала је могућа тек након потпуног сушења и коначног везивања свих дијелова. Морам чекати и не укључити огњиште за 3-5 дана.
 • Пожељно је извести утичницу и поставити је на камин, а боље је сакрити жице унутар портала тако да не ометају кретање просторије.

Израда портала властитим рукама помоћи ће у очувању вашег породичног буџета.


предности

Непобедимите предности електрокамина можно приписать:

 • безбедност, посебно ако у кући има деце;
 • недостатак дима, чађи и других производа сагоревања;
 • укључивање-искључивање по вољи или нужности;
 • регулисање снабдевања топлотом, до потпуног искључења топлотне функције;
 • подешавање осветљености и звучних ефеката;
 • функција грејања;
 • украсна компонента.


Неки модели нису самозагрејте просторију, али и влажите ваздух. Осим тога, нема потребе за инсталирањем додатних извора вентилације. Камин не заузима пуно простора и не захтијева мукотрпну бригу. Могућност преношења мобилних модела у различите дијелове собе је такођер добар потицај за купњу огњишта.


  Неки материјали се могу користити као комад намештаја. Изгледају као ТВ кутија или фиоке са фиокама, полицама и стакленим вратима. То чини камин функционалнијим и ергономичнијим, што је тражено у малим собама с минималним намјештајем.

  Брига за електрични камин је једноставна и не траје много времена.
  украсни додаци

  Неки модели електричних камина изгледају тако реално да их је на први поглед тешко разликовати од правог дрвеног камина. Продавнице продају додатне декоративне елементе декорја, који употпуњују осећај присутности праве ватре. То су украсно дрво са ламинираним моделима, комплети за чишћење дрвеног камина: ножеви, четке, клешта, украсни роштиљи, камински екрани у облику преносивих екрана. Такви предмети, направљени у различитим стиловима и постављени испред ватре, дају електричним кабинетима апсолутно реалистичан изглед.


  Није вредно потпуно се ослањати на загревање просторије на електричној комори. То је више додатни елемент декорације, чак ни уређај за потпуно гријањеврло велика соба од 15 м2. м.

  Принцип рада електричног камина је вентилатор топлоте.

  Струја загрејаног ваздуха је усмерена да брзо загреје простор око огњишта. У најинтензивнијем начину рада, снага уређаја, у зависности од модела, износи око 1,5 кВ.


  Цјеновна категорија овиси о цијени центра и портала. Цена огњишта може да варира од 11.000 до 120.000 рубаља. А цијена портала може варирати од 16 000 до 100 000 рубаља. Модели од природног камена или дрвета ће коштати нешто више реда величине.

  Електрични уграђени камин данас је доступан свима. То ће помоћи да свака соба буде удобна и служи као додатни извор топлине у хладним зимама.
  Како одабрати електрични камин, погледајте сљедећи видео.